Merhaba kızlar 32.haftamdayım🌸 dün sezeryan olursan hemen sütün gelmez biberonla mama veririz duyumunu alınca beni korku sardı. Biberon var evde ama bilinmedk bir marka ve ben emzircem diye biberon önemsemedim. Şimdi bebeğim biberona alışmasın diye damla damla gelen bir biberon arıyorum. Etrafımda herkes avent alıyor ama bana göre marka güzel reklam yaptı ve herkes o yüzden philips avent aldı diye düşünüyorum. Diğer yandan Dr.Browns duydum ve memnun kalan çok insan var bebeğin gaz çıkarma acısından ve damla akışı varmış.
Alanlar kulananlar varsa hangisi sizce daha iyi?
➡️Diğer konu da sezeryan ya da normal doğum olursa sütüm gelmezse ne yapıcam. Ben inatla emzirmek isticem ama etrafımdakiler sütün gelmiyor mama verelim derse diye korkmaya başladım. Deneyimli anneler siz neler yaptınız. 🤔
    Aventen ziyade Dr. Browns gaz çözücü etkisinden dolayı sanırım bende ondan alacağım. Herkes baya memnun çünkü 🤷‍♀️
      Aybuke35 yeni hastanede bilgi verdiler sezeryan olursa hemen süt gelmez tek seferlik bebege mama veriyoruz dedi hemşire biberon aven, dr browns ikisinide önerdeiler ikisinde de gaz önleme anne gögüs ucu uyumu var yanlız hastanede şırıngayı tercih ediyorlarmış aksi olmadığı sürece siz yine çantanıza emzik ve biberon koyun dediler pompayı koymaya gerek yokmuş hastanede varmış ben yine koyacagım tabi
        Her iki marka da alanında çok iyi, hangisini isterseniz alın memnun kalan insan çok fazla. Ben daha çok sütünüzün gelmeme korkusu için yazıyorum. Korkmayın sütünüz gelmeyedebilir. Önemli olan durumu nasıl idare edip kontrol ettiğiniz. Sürekli sırt ve göğüs masajı yapın bol su tüketin doğum zamanı sütünüz gelir. Farzedelim biraz geç geldi, illa emziricem diye mamayı reddetmeyin çocuğunuz için emme işlemi enerji gerektirecektir. Çocuk aç kalıp güçsüzleşirse emmez, o emmedikçede sütünüzün gelmesi daha da gecikir. İçinizi ferah tutun. Eskiden kadınlar bunu hiç düşünmezmiş bile, ve sorunu yaşayan da neredeyse yokmuş. Şimdilerde daha doğuma aylar kala annelerin bilinç altına bu korkuyu toplum işliyor, işlendikçe sorunda artıyor
          Aybuke35 ben önemli olan biberonun ucu diye biliyorum meme başına benzerse o zaman hem sizi emer hem biberonu diğer türlü biberona alışabilir
          Tugba07 kesinlikle dar ağızlı çünkü geniş ağızlılarda sütü kolay emiyor bebek ve sonra biberon rahatlığına alışıp memeyi reddedebiliyor dar ağızlı da anne göğsü gibi zorlanıyor sonra meme reddetme daha az oluyor
          Calasun

Deletedmom58

Daha doğum yapmadan insanlar korkutmaya başlıyor ya sinir oluyorum. Ne kadar söylenenlere kulak asmamaya çalışsam da bilinç altıma yerleşiyor malesef. "Sütün gelmezse mama veririz biberonu koy çantana" "sezeryan yaparsan 3 4 gün gelmicek sütün"
          Sinir oluyorum daha nasıl doğum yapacağım belli değil insanlar gerçekten acayip şimdi böyleyse doğumdan sonra düşünemiyorum.
          Buarada teşekkür ederim önerileriniz için🤗
            Deletedmom58 Bu arada sormayı unuttum göğüs ve sırt masajını kaçıncı haftalarda yapmak gerekli. 32. Haftamdayım erken yapılırsa erken dogum riski var diye duymuştum
              Canım hiç inanma normal doğum yapıp sütü geç gelen insanlar da var ve ben sezeryan oldum hemen geldi sütüm hemde bol bol bebek doktoru kontol etti ohoo fışkırıyo demişti ☺️ Pskiloloji inanmak hormonların sütü salgılamasını sağlıyo hep iyiyi düşün iyiyi çağır benim 2. Gebeliğim benim bile aklıma geliyo ama üzerinde durmuyorum gelicektir hemen inşallah bana ablam aldırmamıştı çok mu zor gelmezse alırız bir eczaneden hemen biberon dedi olumsuz düşünme demişti gerekte kalmadı gerçekten 😍
                Aybuke35 Dr. Browns u aventten daha iyi diye okudum her yerde bende onu alacağım ve de sütünün gelmemesinden hiç korkma bebek emdikçe süt gelir sütün olmaması gibi bir durum olmaz merak etme içini ferah tut olumlu düşün 🌸
                  Momofthemert maşallah ne güzel inşallah aynı şeyleri yaşarım 😁 pek takmam kafaya insanları ama resmen bilinç altıma yerleşti. Önerin için teşekkür ederim rahatladım biraz daha 😘
                  Tugba07 anne göğsüne benzediği için, dar ağızlı olanı öneriyorlar. Geniş ağızlı olunca rahat emiyor biberonu bu sefer anneyi emmiyormuş. O yüzden dar olan👍
                    Aliiss Teşekkür ederim canm çok sağol. Sanırım Dr.Browns alacağım
                    Aybuke35 bence bu olay tamamen psikolojik. Kendinizi olumsuza değil olumluya koşullayın. 13 günlük taze anne olarak tecrübemi paylaşayım. Ne biberon ne emzik ne sağma makinası koydum hastane çantama.(baya okuyup bunda karar kıldım,mecbur kalınca bulunmycak şeyler değil hiçbiri) Nacizane tavsiyem bebeğiniz doğduğu anda tensel teması sağlayın. Ben benim ısrarımla bebeğim doğunca yanıma alındı,biz çıkana kadar. Böyle bir aşk yok ve sütünüzün gelmesini bile sağlıyor.(bilimsel açıklaması da mevcut.) inatlaşmak değil ama ilk gelen sütünüz zaten bebeğinize yetecek kadardır. O yüzden stres yapmayın ve bazı arkadaşların yazdığı gibi emzik biberon hazır olsun diyen hemşire ve hastane ilginç geldi bana. Çok uzattım ama bana da doğum yaptığım gece”aa senin memenin ucu yok” diyen hemşire vardı ama bebeğimin öncesinde emebildiğini ben gördüm ve diğer bir iki hemşire. Siz rahat olun gerisi gelir vesselam. Sorunuz varsa alırım🙃
                      lavitaebella çok teşekkür ederim içim rahatladı bende yanıma almicam dediginiz gibi heryerde her saat bulunabilen birşey. Sağlıkla büyütün bebişinizi 🙏😍 Bakalım biz neler yasıycaz 😊
                      Aybuke35 rica ederim çok iyi anlıyorum seni çokta umursama bebegine etki yapıyor stres herkesin doğrusu bilgisi kendine sana göre doğru olan nedir sen onu yapmaya bak son haftalarında süt arttırıcı besinler tüketip rezene iç dediler en olmadı süt yapan içecekler varmış hastanede veriyorlarmış bende çok korkuyorum bi aksilik olcak diye 🙏🏻🙏🏻 Allahın izniyle bol bol sütümüz gelsin saglıkla bebeişlerimizi kucagımıza alalım
                      Aybuke35 ben bebeğimde hem avent hem lansinoh hem de dr.brown kullanıyorum.malesef avent ve lansinoh meme reddi yaptı,az da olan sütüm tamamen kesildi emdiremediğim için. Sonra Dr,Brown’a geçtik,hem kusmaları kesildi hem de meme tutmaya başladı yeniden.
                      O yüzden bence Dr.Brown alın,malesef aventin en küçük biberon ucundan bile hızlı akış oluyor bebek için😔
                      Diğer konu da sütünüz bebeğinize yeter,ilk zamanlar zaten mideleri çok küçük.sakın çevredekileri dinleyip mama vermeye kalkmayın,bebek emdikçe sütünüz bebeğe göre geliyor.eğer mamaya bir bulaşırsanız sütünüz azalır.ben benzer hataları yaptım,siz yapmayın.