öncelikle herkese merhaba, sorular sorduk cevaplar bulduk benim için çok faydalı bir platform olduğunu söylemeden geçemeyeceğim herkese teşekkürler 🌸
gelelim doğuma, normal doğum düşünerek çıktığım bu yolda içimde hep bi korku vardı son haftalar baktım psikolojik olarak çok etkileniyorum artık 38+5 de sezeryan olmak istediğimi söyledim doktorum 39+0 a gün verdi, dün geldim çalıştığım hastanede yatışım yapıldı sonda takılması kimini hiç etkilemezken ben kendimi çok kastığım için gerçekten iki dakikada halledilecek olayda 15/20 dakika uğraştırdım sağolsun tüm ebelerim dedi ki iyi ki normal doğurmamışsın 🤲🏻❤️😂 çok abartılacak bir şeyi yoku gerçekten ben kendimi aşırı kasıyorum istemsizce çatı muayenesinde de bu kasılmayı yaşayarak son haftalarımda normali yapamacagıma karar verdim 🫠 daha sonra beni götürdüler ameliyathaneye zaten herkesi tanıyordum o yüzden her aşamasını anlatıp belden iğne yaptılar sanıyorum o aşamada da kendimi pek rahat bırakmamışım sanırım ısrarla kendini rahat bırakk ve nefes al dediler ama acı olarak acısı yoktu sadece o anın heyecanıydı neyse onu da yaptılar şükür bacaklarıma bi sıcaklık indi ve sanki moloz dökmüşler gibi hissizlik oluştu ameliyat başladı anestezicim başımda bak şimdi çekiştirme hissedeceksin ve bebeğinin sesini duyacaksın dediği anda bebeğimin sesini duydum🥰 kucağıma getirdiler resim çektiler sonra bebeği götürürlerken anestezicim şimdi sana bir ilaç veriyorum dikiş işlerin bitene kadar dinlen biraz dedi ve gözlerimi kapattım gerçekten aşırı dinlenmiştim beni odaya götürdüklerinde 🤲🏻 uyuşukluk bir iki saat içinde geçmeye başladığında adet ağrıları gibi belki biraz daha fazla ağrılarım oldu ama ben hep daha büyük ağrılar olacak diye düşündüğüm için bana çok ağır gelmedi sadece odada güldürmeyin beni dikiş yerlerim acıyor diye bağırıyordum 😂 tüm hissizlik geçince kocamdan tutundum ve ayağa kalktım şükür tek seferde yürüyebildim birkaç tur attım tuvalete girdim çişte de problem olmadı, sonra oturup kalkarken bebek emzirmeye doğrulmaya çalışırken tabiki ağrılarım oldu ama saat akşam 10 dan sonra tekrar tekrar yürüdüm kayısı suyu içtim 1/1.5 litre kadar sonra gece tek başıma yürüdüm ikinci kez tuvalete girdiğimde tek başımaydım eğilip kalkabildim kendi işimi görebildim gece 4 gibi gazım çıktı şimdi bebeğim yanımda sabahın köründe onu izliyorum bugünüme bin şükür iyi ki sezeryan olmuşum benim için kolay ve atlatılabilir bir yolculuktu normal doğum gözümde bambaşka bir kapalı kutu hep daha zor olacağını düşündüğüm bir yoldu buna şükür ben kavuştum darısı tüm isteyenlere 🌸 3 ağustos 2023 😍