deletedmom734 süt gelmesinin normal doğumla alakası yok.Benle birlikte doğuma girip, ben acil sezeryana dönerken normal doğuran, doğumdaşımın sütü gelmemişti.Kolostrum da gelmemişti yani onda.
Süt emzirdikçe çoğalır.Ben verirdim memeyi 2-3 damla gelirdi sonrasında hep ağzında oynamaca maksat uyarmak. Süt su ve endorfin(mutluluk) oksitosin(kadınlık) hormonları sayesinde oluşur. Mutluysan,huzurluysan ve sıvı tüketimin çok ise, zamanla süt gelir.
Aceleci davranıp “ bu çocuk aç ölcek sanki mama verelim” mantığıyla mamayı vermek tamam bebeğe doyma sağlar ama taze anneyi de depresyona sokar.”emziremedim yetemedim çocuğuma” diye kendi kendini yer. Mutlu olcakkrn mutsuz olur, gelcek olan süt de gelmez.
Bi kere negatif konuşmaktan vazgeçsinler.Ben bunları ebelerden ve gebe eğitim derslerinden öğrendim.
Annem de derdi ki, “seni 2 sene emzirdim ama en başta tabi böyle az gelcek.Manda doyurmuyon bebek bu”
Telaş yapma, minik midesi hızlı dolup hızlı boşalacak.Acısa da ağrısa da kolların da kopsa ver sen memeyi annesi.