Merveersoy Merhaba kızlar pazartesi günü 12 haftalık olcam inşallah . Fakat bir maruzatım var😐 biliyorsunuz ki su içmek normal hayatta olduğundan daha fazla önemli şuan bizim için ve bebeğimiz için... ama kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım günde en fazla 1 litre su içebiliyorum.aslinda susuyorum ama canım içmek istemiyor çok tuhaf🤔 benimle aynı durumda olan var mı?🤗
tubatayfun Merveersoy hamile kalmadan once bende suyu cok cok az icerdim midemi bulandiriyor ama suan hamileyim ve kendimi zorluyorum ve gunluk 3,5 litre suyu zor zoruna iciyorum
Elifece Merveersoy ilk aylarda su içince kusardım ben o yüzden günde 2 bardak su bile içemezdim . İlk aylarda içilmiyor yani normal mide bulantın geçince içersin
Asu33 Merveersoy Ben hamile kalmadan önce su içmek aklıma bile gelmezdi ve kabızlık peşimi bırakmazdı buna rağmen içemezdim ama hamile kalınca kendime bi şişe aldım 1 lt lik şartlandırdım kendimi bitireceğim diye ve ke ndi sağlığın için içmediğin suyu bebeğin için zoraki de olsa içiyorsun analık işte 😄😄
MerveTaer Bende aynıyım süt iç sıkma portakal suyu içebilirsin armutta iyi diyorlar su yapıyormuş armut yiyebilirsin salatalık iyi gelir
Merveersoy MerveTaer sütü severdim hamile olduğumdan beri onuda icesim gelmiyor ama taze sıkılmış meyva suları içiyorum komposto falanda içiyorum su niyetine artık 😀
Esa Ben suyu çok severim normalde de çok içerdim ama günde 2 litre 3 litre icebilenlere bende şaşırıyorum canım ben 10 litre suyu 1 haftada içiyorum gün hesabına vurursak yaklaşık 1.5 lt ediyo o da yaklaşık tak değil net olarak 1 litre içiyorum yani 30. Haftadayim suyumda falan bi sıkıntı yok ve şunu söyliyim evet fazla içersen o kadar iyi ama sen normalde günde 2 3 4 litre içen bi insan değilsen ve bi anda o kadar içmeye başlarsan böbreklere bi anda yüklenme yaparsın o da zararlı yani önce günde 1 lt sonra 1.5 sonra 2 diye yavaş yavaş yukseltebilirsin bunu çok eskiden böbrek rahatsızlığı yaşamış biri olarak söylüyorum ha o kadar içemiyosanda günde en az 1 lt iç zararı yok
Merveersoy Esa hiç öyle düşünmemiştim herşeyin fazlası zarar da su çok önemli diyorlar ya bende acaba az içiyorum diye ilerde bir sıkıntı çıkar mı diye düşünüyorum 😊
Werwe Esa 🙈🙈yazları 5 litre içiyorm şaks gln degil millet dolaba şişeyle du koyar bn 5 li bidonla koyuyorm 😂😂😂 bildigin lavabo gibi cekiyorum su anda 3.5 4 lt içiyrm
Esa Merveersoy yok canım az içme zaten ben hep az içerken bi anda yüklenmek zararlı anlamında dedim hani normalde 10 bardak iciyosundur bi anda 25 içersin öylesi zararlı yavaş yavaş arttırman gerekir yoksa tabiki su faydalı günde en az 1 lt içmeyi ihmal etmemelisin 😊
avkbrzmk Benim de bir buçuk litre içsem idrar rengim çok açık sarı oluyor zaten, 3 litre içtiğimde bembeyaz su gibi oluyor ve çok sık idrara çıkıyorum, kararsız kaldım ne kadar içmem gerektiği konusunda
Yavrukusum avkbrzmk acik sari saman rengi olmasi gerekiyor idararin rengi koyu olduğunda su ihtiyacı var demek doktorum bana öyle söylemişti
Merveersoy Asu33 zaten herşey onun için 😍 ıstahim olmasa bile bebegim için diyip kendimi zorlandığım zamanlar oluyor suda aynı şekilde🤗 benimde şişem var 500 ml günde en fazla 3 sise içmeye zorlayabiliyorum 😀
Drngrkm Ben de gunde 2,5 litre içiyorum. Kendini zorla ödem falan olmamasi için bebiş için çok onemli. İcemiyorsan icine limon dilimi at aromatik olunca daha kolay icersin 😅
Asu33 Merveersoy Cnm zaten zaman geçtikçe suyun yetmediğini anlayıp daha da içeceksin ben mesela 3 lt içiyorum günde dudaklarım hala kuru
Burcuk Merveersoy hamilelikten önce baya bi su içerdim ama ilk üç ay neredeyse hiç içemedim :/ bulantı kusma geçince normale döndüm Canım
Sebla55 Ben 1.5litrelik şişelerden aldım iki tane onları doldurup yanıma koyuyorum gün sonunda mutlaka ikisini bitirmeyi hedefliyorum kendıme 3litre tamamlıyorum öyle şişe gözümün önünde olunca içmeye başladım normalde bende içmeyi sevmezdim ama mecbur