ElifKyncu0 öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim evladınızı size bağışlasın 🤲🏻 belki bir nebze size umut olurum benim hiç bir belirtim yokken rutin kontrolde 2.5 cm açılmam olduğunu öğrendim hemen eğitim araştırmaya gönderdi doktor beni yolda giderken 2.5 cm açılmam hastaneye gelene kadar 4 oldu. hastaneye yatışım yapıldı açılmam 5.5 oldu 1 saat içinde hepsi. bi anda suyum geldi ama hala bebeğime yeterli seviyedeydi. kesem patlamamış sızmış sadece sizin gibi kesem rahim ağzı dışına sarkmış durumda hemen ciğer geliştirici iğne antibiyotikler serumlar oldu. kalkmam hep yasaktı sürekli yattım 3 gün boyunca doğumhanede açılmam gerilemeye başladı 3 cme düştü 1 ay hastanede kaldıktan sonra eve çıktım kesem hala rahim ağzı dışında 3 cm açıklığım var. şu an 28+1 haftalık olduk bebeğimin durumu gayet iyi. bana da ilk gün bebek kesin doğacak doğarsa %5 yaşar. yaşasa bile ya kör olur ya topal olur ya sakat olur dediler ama hiç birinin dediği olmadı Allahtan ümit kesilmez dua edin bol bol karnınızı okşayıp salavat getirin. bebeğinizle konusun hissediyorlar. insallah kanamanız da durur hemen🤲🏻 organları gelişmişse rabbim yaşayacak ömür verdiyse yaşar 🤲🏻Rabbim yardımcınız olsun