Merve20 kncbalm123 8 aylıkken odasını ayırdım en ufak çağırmasında hep yanına gittim Şuan 4 yaşında hep odasında yatar ben giderim yanına beni istediğinde o gelmez odamıza
kncbalm123 Birikii odamızda ışık yok karanlıkta uyurdu bende odasındaki isigi degil.koridorun ışığını açık bıraktım yarınn kurmizi. gece lambası alicam
Birbebetoannesi kncbalm123 oğlumda park yataktan çıkmayı öğrendi ve dönerek yatmayı sevdiği için bizde yere şimdilik tek kişilik yatak koyduk. Bazalı yatak aldık şu an gelmedi yanlarına bariyel bir de..
Eemoom kncbalm123 2 yaş ideal ama yapma şekliniz yanlış bence. Uzmanlar zaten çocuğun 2 en fazla 3 yaşına kadar anne baba ile aynı odada yatmasını öneriyor. Sonrasında ayrılabilir oda. Ama birden çocuğu alıştığı bişeyden farklı bir duruma sokup hadi yat burda uyu demek ve ağlaya ağlaya uyumasına göz yummak bence doğru olmamış. Kademe kademe yapmanız gerekiyor. Örneğin gündüz uyku yapıyorsa ordan başlanabilir ilk etapta. Önce gündüz uykularını orda yapmaya alıştırırsınız. Oyun falan oynarsınız odada. Burası artık senin odan artık burda uyuyacaksın gibi cümleler kurup çocuğa anlatırsınız. Gündüz uykularına orda yatmaya alıştıktan sonra da gece uykusuna geçersiniz. Onda da birden çocuğu odada beşiğe atıp hadi uyu diyerek değil. Hadi bu gece senin odanda uyuyalım diyerek çocuğa yalnız olmadığını hissettirerek. Gerekli olursa uyku arkadaşı edinebilirsiniz. Sarılarak uyur. Güzelce anlatırsınız. Ağladığı zaman alır sakinleştirir artık büyüdüğü için kendine ait bir alanı olması gerektiğini odasında uyuması gerektiğini anlatarak yeniden yaptırabilirsiniz. Baktınız çok ağlıyor zorlamaz başka gece yeniden denersiniz. Yavaş yavaş kademe kademe. Böyle yaparsanız da alışır yine alışmaz değil ama çocuğun size olan güvenini falan zedeleyebilir bence.
kncbalm123 Eemoom bu gece denedim baktim olmadi dediğiniz gibi yapim çünkü içim hiç rahat değil boşlukta gibiyim bende alıştım onun nefesine bilmiyorum benim içinde zor
Eemoom kncbalm123 zamanla alışır yavaş yavaş. En kötü ihtimal yanına yatarsınız yavaş yavaş alıştırırsınız. Çocuğa Ağlatarak bişeyler öğretmek bana doğru gelmiyor. Konu ile alakalı güzel makaleler videolar var. Onlardan da yardım alabilirsiniz
gudmorningbeya kncbalm123 10 aylıktan beri kendi odasında yatağında yatıyor 😊 ideal zaman bende sallamayı bu yöntemle bıraktım geceleri yanına yatıyorum konuşuyor biraz cevap veriyorum sonra cevap vermiyorum uyuyor tabi gündüz hala bırakamadık
lilasmom_ elifaydinn ben de böyle yapmayı düşünüyorum, hatta öncesinde gündüz uykularını emzirmeyi odasında yaparak alıştırmak istiyorum inşallah sever odasını ve alışır, başlangıçta zor gibi görünüyor ama uzun vadeli anne için de bebek için de iyi bence 😊
Tugbacolak kncbalm123 anne içgüdüsü olarak vıcdan yapıyorsun yapma hıc benımde kızım 20 aylıkde meneyı kestıgı gıbı ayırdım odasını etrafdakılerın konhsmasını gorsen sankı cocugu kapıya koymusum gıbı davrandılar bana yakın cevremde 5-6 yaslara kadar cocukla aynı odada kaldıgı ıcın herkes cok garıpsedıler ama hıc pısman degılım ıyıkı yapmısım sımdı ıkıncı gebelıgım memeyi bırakınca onuda hemen ayırıcam zaten ufacık sese reflesx olarak kalkıyosun anne olarak sevebılcegı bır gece lambası alabılırsın cocuklar ıcın cezbedıcı oluyor bız tavana yıldız ay fln yansıtan bır gece lambası almıstık cokda zorlanmadı sevdıgı ıcın sabhları uyanınca ya kendısı yanıma gelıyor yada bzen seslenıyor gel al dıye bas ucuna suyunuda koyuyorum gece kalkarsa ıcıp yatıyor
kncbalm123 Tugbacolak valla bu gece masallah hic uyanmadı sabah 8 gibi uyandi anne diye ufak bi ses tonuyla agladi hemen gittim aldım çok şükür iyi geçti bu gece insallah hep böyle devam eder
Seymoshh kncbalm123 zaten 2.yaş itibariyle ayırmak iyidir biranda zor olabilir ama yavaş yavaş sizde ona eşlik ederek yapın bunu bir kaç gün onunla uyuyabilirsiniz biranda sen odanda yat demek onu terkedilmiş gibi hissettirebilir biraz eşlik edin aşamalı olarak sağlayın bunu
anneoluyoruuumm16 kncbalm123 bence doğru uygulama. Çocuğa gündüzleri de artık büyüdüğünü ve kendi odası olduğunu falan anlatırsanız bir haftaya kalmaz alışır bence.
kncbalm123 anneoluyoruuumm16 valla masallah bu gece hiç uyanmadı güzel uyudu benim odamda mutlaka uyanırdım odam biraz küçük sıcaktan uyaniyo diye düşünüyordum ama bu gece odasında cok rahat uyudu
elif-asil kncbalm123 erken değil ama uygulamnız yanlş… Daha erken 6 ayda bile ayırablrdnz ama kademe kademe 2 yaşondakş bebek herşeyn farkında bir gün hadi sne burda uyumak demek Le olmaz bnce kötülük yapıyorsnz ama sizin görüşünüz sizin tavrınız
Gizemlibirisi kncbalm123 erken değil ikiniz içinde iyi bence.zamanla alışır.kizim bir buçuk yaştan beri ayri yatıyor.babasi gececi olduğunda yanımda yatırıyorum bana kziiyor niye benim odamda yatmiyoruz diye.
Mrvm005 kncbalm123 bnce gec oldugu icin suan zorlaniyorsunuz. Ne kadar erken o kadar iyi cocuklar icin ben 1 yasini gecince ayirdim 15 aylik falandi. Aslında daha erkende ayirabilirdim bakildiginda ama odasini ardiye niyetine kullaniyorduk. 1 kanepe koymustum odasina cok zorlanirsa orda yatarim hastayken falan diye. Simdi 3 yasinda ayri odada yatagi buyuk korkarsa ben yanina yatiyorum. 2. Ye hamileyim 6 7 qydan sonra ayirmayi dusunuyorum. Kamera kullaniyorum zaten gece bakip kameradan ona gore devam ediyordum ve hala oyle devam ediyorum uykuma
5melekannesi kncbalm123 doğdukları günden beri ayrı yatıyorlar şimdi büyüdüler hiç sıkıntı yaşamıyorum en küçüğüm 1 buçuk yaşında