Evet kızlar öncelikle çok şükür bebegim şuan kucağımda ve 6 günlük olmak üzereyiz 🥰 Rabbım tüm bekleyenlere Sağlıkla bebeklerine kavuştursun Aminn 😇
Tam 38 haftalikken kontrolüm ve cati muayenem vardı. Sabah saat 10.30 da.
sabah o kadar heycanli uyandım ki karnım agriyor Bi yandan Bi yandan stres. Eşime dedim ki bak bugün kesin doğurcam😅 içime öyle his geldi.
Neyse doktora gittik cati muayenesinde daha kanala inmemiş dedi ama hafif hafif agrim var dedim stres mi yaptım anlamadım dedim. Doktorumda artarsa haber verin dedi. Kızımın göz muayenesi vardı oraya gittik eve geldik tatlı agrilar devam. Bende son 2 3 gündür hurma yiyordum . O günde kızıma (5.5. Yasinda) gel annecim evimizi toplayalım kardeşin doğar temiz olsun evimiz dedim🤭 makina tuttum toz aldık odasını salonu falan düzelttik baya hareketliydim yani. Sonra uyku bastırdı biraz uyudum falan . Akşama da eşim mesai kalacakmış. Bende kalktm minik minik kızartma yaptım bide. Tatlı agrilar devam. Akşam üzeri fırına gittim bide öyle yürüdüm ama zar zor halsizdim . Eve gelip doktorumu aradım saat 20.00 civari geçmedi ama şiddetlendi hiç dedim. Siz hastaneye Bi gecin ebeler baksın dedi. Eşimi arıyorum ulaşamıyorum bi türlü stres yaptım mı 🤣 neyse 5. Arama mesajlarla ulaştım. Telaş ettirmeden bak ben iyiyim ama doktor Bi gelin dedi kalma mesai falan dedim o tabi uçtu geldi 10.30 gibi hastanedeydik. Olan ağrılarım da gitti doğacak mi doğacak mi derken. Ebe muayene etti yatış vercez dedi açılma var mı dedim evet diyip güldü ama öyle ağrılarım yokken kızımda da olmamıştı dedim. Senin aci esigin dusuk biz bapalim diyip guldu 🤣( kızlar benim canım çok tatlı benim yerimde başkası olsa belki o ağrıyı umursamaz gerçekten yok gibi agrilar bu anlattiklarim)
Sonra bana açıklığı hemsire söyledi öğrendim 4 cm le gelmişsin hastaneye dedi 🤭🤭 ben şok oldum evde dogurcakmisim gitmesem🤣
Doktorum geldi hemen tabi. Muayene etti sunu sanci verildi suyumu patlatmak için yukarı ameliyathane aldılar. Bebeğimin kafası kanala tam girmemiş dönüş yapıp girmesi gerekiyormuş. Yoksa o çıkardıklarında doğuma baslicaktik. Neyse orada biraz bekledim bu arada epidural yaptık yine (ilk doğum gibi bacaklarım komple tam uyusmadi Allahtan sadece sancı yok hafif uyuşma var ) baktık bebek inmiyor biraz odaya inelim dedi . Eşim kapıdaydi zaten annem ve kızımda geldi. Kızım uyumustu Allahtan benim o hallerimi görmedi. Eşim yanımda gülüyoruz. Sonra bebeğin kalp atışı 100un altına düştü benim sancılar gelince. Kordon dolamis kasılmalar bebeğimin kalp atışı düşüyor. O sırada oksijen maskesi takıp derin nefes al dedi. Yarim saat falan çok korktum Sonra bebegim normale döndü çözmüş kendisi kordonu pasam cok şükür 🥰
Acilmalar hızlandı benimde epidural etkisini kaybetti sancıları hissetmeye başladım. Ama ikinma yok. Çünkü kanala baskı yapmıyor. Tekrar yukarı çıktık. Artık baslayalim dedi doktorum çünkü Bi anda ilerleme oldu 8 9 cm açılma vardı. Doktorum alttan eliyle cekiyo ebe bastırıyor ama öyle böyle değil bende ikinmaya çalışıyorum ama yapamıyorum 2 normal doğum yaptım mecalim kalmıyor ıkınmaya anlamadim gitti 🙈🙈
5 dk içinde Bi hengamede oldu o bastırıyor ben boğuluyorum bastirmasin çok acıyor diye doktorum bana hadi ama ikinin diyor hooop doğdu bebegim ama nasıl rahatladım size anlatamam o kadar güzel Bi his ki bu 🥰 Hemen kucağıma verdiler kuzumu 🥰 inanamadım çok şükür Rabbım e Eşim kapida dokuz doğurmuş zaten herseyi duymuş içeri giremedi Bi dayanam diye🤣
Bu anlattiklarim saat 11 den 3 e kadar sürdü. Çok şükür Rabbım e. Kızlar uzun oldu ama tummm ayrıntıları verdim. Hepiniz Sağlıkla dunyaya getirin . Sağlıkla büyütelim yavrularımızı inşallah 🤲🏻🤲🏻💙🩵💙