Kızlarr smdi doktorum ya ikili tarama(kesin sonuc cıkmıyor dedi) yada kesin sonuc icin nipt testi(7 bin tl) yaptır dedi aranızda bunu yaptıran var mı acaba 11 haftalık bu arada haftaya karar ver gel dedi☺️

dudaktan_kalbe25 ben yaptırdım ikili testim yüksek riskli çıktığı için. Genoks a yaptırdım başta down olmak üzere en yaygın 70 genetik hastalığa bakıldı 9000 tl verdim yaptırmışken kapsamlısını yaptır derim burada birçok arkadaş öyle yaptı

dudaktan_kalbe25 doktorumun tavsiyesi ile ikili tarama yaptirmadan direk nipt testi yaptırdım. İyiki de yaptırmisim detaylı ultrason haricinde başka tarama testi yaptırmaya gerek kalmadı. Stes olmadim bir sürü hastalığa bakılmış oldu. Aynı zamanda cinsiyeti de öğrendim. Bu arada doktorum prof. Ve kendisinde kısmetse ikinci doğumumu yapacağım yillardur birbirimizi takip ederiz yani guvendigim için yaptırdım.

balevlatlarim3535 ya iste kararsız kaldım aslında yaptırsam zararı olmaz tabi ki ama iste haftaya gel dio maasa bile denk gelmio yani öyle bi zamanda istedi ki

dudaktan_kalbe25 özeldeki doktorların anlaşmalı olduğu yerler var her fetal dna başına doktorlar da pay alıyor o yüzden fetal dna önermiş hemen. Bence ikilinizi yaptırın eğer yüksek riskli çıkarsanız fetal yaptırın

dudaktan_kalbe25 bizim de öyleydi biz 14. Haftada yaptırdık. İkili tarama 12. Hafta olduğu için karar vermeniz açısından öyle demiştir niptin bi zamanı yok

Nazlimom e sen bak taa ne zaman yaptırmıssın bize smdiden dio smdi ikili tarama yaptırcam bisey cıkarsa artık onu yaptrrm

Herhangi bir hastalık çıksa anne karnında müdahale edilip önlenebiliyor mu bildiğim ve doktoruma sorduğum kadarıyla hayır. Hastalığı olsa sonlandırmak ister misin diye sordu hayır dedim ve ikili üçlü hiçbir testi yaptırmadım kafam bulansın istemedim inşallah sağlıkla gelir bebeğim