Bskndss benim vajinal ve idrar yolu enfeksiyonum vardı bayağı araştırdım, doğum sırasında bebeğe bulaşma riski olduğuna dair makaleler okudum ve ıkınamamaktan korktum normal doğum istemedim. Evet normal doğum yapmak çok farklıdır muhtemelen ama sezaryen de bir doğum şekli, risk varsa düşünmeyin bence. Sağlıkla gelsin 🙏

koalamiyim geçmiş olsun öncelikle, sezaryene de karşı değilim ama direkt ihtimalsiz sezaryen önermesi ne kadar samimidir diye bi araştırmak istedim. Demek ki genel kanı bu şekilde sanırım benim de gidişat öyle olacak :) hayırlı zamanda sağlıkla gelirler inşallah 😊

@“Bskndss”#p28914963s sırf bu yüzden bende sezeryan oluyorum 😑

Bskndss Teşhisten sonra müdahale yapılmadan hamile kaldıysanız normal doğumu hiç bir doktor yapmaz zaten de eğer operasyon oldu ve smear temiz çıkıyorsa normal doğum yapılabiliyor

Abcc-1 benim bir yıl önce vsrdı bi kaç tane yaktırdım ön tarafta değildi arka kısımda bi kaç tane smear da yaptı bisey çıkmadı o zaman tekrarlamadı da bu sürede aşı da olmadım bi daha da kontrole gitmedim normal doğum yapmış olsam geçer mi yani sürekli bu bende kalıcı bisey mi olacak

Abcc-1 herhangi bi operasyon önerilmedi ki bana sadece takip edindi senelik. Bende siğil vs yoktu çünkü ondan belki de. Ama smearde varlığı baki görünüyordu. Buna rağmen sezaryen diyorlar. Kafam karıştı :)

Gbbggj geçmiş olsun, bağışıklığı güçlendirerek geçmesini sağlamak mümkün demişti bi doktor onun haricinde aşıları var sanırım ama aşı koruma amaçlı olabilir tedavi ediyor mu hiç bilmiyorum

ogedag sağlıkla gelmiş olmaları en önemlisi ama insan güvenmek istiyor sağlık sektörü benim birwz güvenimi zedelediği için haliyle sorguluyorum her şeyi emin olmak istiyorum sanırım

Bskndss Siğil olmasına gerek yok hatta alakası yok pozitif çıkması yeterli uzman bir doktorla görüşün sadece kadın doğum doktoru değil onkoloji bu kulaktan dolma bilgilerle olacak bir şey değil ve kesinlikle normal doğum önerilmez yapandan da şüphe et riskli Tolga Taşçı’yı önerebilirim

Gbbggj Kalıcı değil yaktırdıktan sonra da temiz çıktıysa sotun yok ama 6 ay senede 1 defa ölene kadar smear testi yapılmaya devam edilmeli çünkü tekrarlayabiliyor

Abcc-1 geçenler de instada başka bir doktora mesajla danıştım hpv var diye sezaryen şart değil dedi ama detaylı bilgi alamadım tabi. Doktorum tecrübeli yaşı da epey var güveniyorum aslında ama işte malum kolaya kaçmak için sezaryen önerenler de yok değil o sebeple farklı fikirler almak istedim

Bskndss Hpv var diye sezaryen şart değil diyen doktorun doğum anında bebeğe geçen hpv virüslü hastası bebeğe bulaştırdığında bunu geri alabilecek mi acaba ?

Bskndss bence kolaya kaçmak normal doğum asıl sezeryan zorlu bi süreç normal doğum evet acılı sancılı ama anlık bi süreç sezeryan en az 20 günlük bi süreç bende çok duydum bu virüsü hatta sanırım bende de var doktor kontrolümde söylicem ama çok iyi araştır kesinlikle normal doğum önerilmiyo en ufak bi şüphesi bile bi anne olarak sizi vazgeçirmesi lazım bende normal doğum çok istiyorum sezeryandan çok korkuyorum ama mecburen doktorum risk dediği an benim için bitmiştir

sultanireem bende sezaryenden biraz çekiniyorum ama nasıl hayırlı olacaksa vaktiyle sağlıkla gelmesi tek dileğim. İnşallah hepimiz için ♥️