mahperii Kızlar selam. Detaylı usg sonucumda 22. haftamda sağ ve solda iki araflı notch izlendi. Şimdilik hamdolsun gelişim hep iyiydi ama bu bulgu pek iç açıcı değil tabiki. Doktorum kan sulandırıcı coraspin başladı. Böyle bi durum yaşayan var mı aramızda
Dusenerler mahperii bende yaşadım hatta centige rağmen bebeğinin gelişimi 2 hafta öndeydi hiç korkma o çentik bir süre sonra açılıyor aspirin yardimiyla
esra1791 mahperii benim ilk hamileliğimde genişlemedi damarlarım doğuma 15 gün kalaya kadar koraspin kullandım genişlemediği için daha az beslenio 2800 doğdu çok şükür 19 aylık şimdi büyüdü :) 2. ye hamileyim yine genişlemedi yine kullanıom :) bi sorun olmadı ama kilolu bi bebek değildi sadece çok şükür anne sütü ile hemen kilo aldı. 1. den bilinçli olduğumuz için hemen kullammaya başladım bunda 26 haftalıkken 1 kiloydu kızım bunda gayet ii dedi dr
mahperii minnakkraker dr melih atahandan dinledim, asla önermiyor kan sulandırıcı. Baya kafam karıştı açıkçası
mahperii minnakkraker simdi kacıncı haftadasınız, ne zamana kadar kullanılıcakmış mesela ben sormadım doktoruma
minnakkraker mahperii ben iki üç doktorla konuştum önerdiler hatta perinatolog 12. Haftada farkedilip başlanması gerekiyordu dedi. Doğumdan iki hafta önce kesmen gerekiyor demişti kendi doktorum bakalım daha doğum düşünülmüyor zaten
Sesssi mahperii sağolun solda bi tane benim . Gelişimi iyi çok şükür bi sıkıntımız yok başlarda bi hafta önden gidiyordu ama sonra haftası ile uyumlu hale geldi belki ondandır diyorum inşallah bi sıkıntı çıkmaz🤲🏻Rabbim yardımcımız olsun inşallah 🤲🏻
minnakkraker minnakkraker 30. Haftadayım canım geçen hafta bebek 1100 grdı. Gelişim geriliği başlayabiliyor böyle durumlarda tansiyon önemli preeklemsi riski oluyormuş. Tuzu kes mutlaka
Ferda21 Bizde de aynı sorun var ecoprin verdi 34. Haftaya kadar kullanıcam. Sigara kullanıyomusunuz acaba?
mahperii Ferda21 kullanıyordum, gebelikte bıraktım çok şükür ya siz? Kaçıncı haftadasınız, gelişimi yolunda insaallah bebisim.
mahperii minnakkraker Normalde pek tuzlu sevmem zaten ama daha da dikkat edicem. Bide ben cok zayıftım 170 53kg ile hamile kaldım. 22+2 yim 7 kilo aldım. 60 kiloyum suan doktor kilomuz hızlı karbonhidratı keselim proteinle beslenelim falan dedi. Halbuki normalde cok zayıf oldugum için çevrem ne güzel hiç kilon yok diyor anlamadım
Ferda21 mahperii 23.haftadayım bırakamıyorum ama en fazla günde 3 tane içiyorum onun da olmaması gerekir ama bukadar düşürebildim. gelişimde sıkıntı yok dendi iyiymiş bebiş şükür
minnakkraker mahperii işte farkedilmedi maalesef o zamanlarda farkedilip başlanması gerekiyormuş kan sulandırıcı bana dr öyle dedi yani geç kalınıyor dedi
minnakkraker mahperii bende öyleyim kilo aldım ama bebeğe az gidiyormuş işte kan çocuğun kilosu daha düşük başı haftasıyla uyumlu ama karnı kolu bacağı geride kalıyor plasentam yaşlanmaya başlamış artık 30. Haftadayım 37. Haftayı geçmeyecek muhtemelen dedi dr böyle böyle durumları olabiliyor
esra1791 mahperii 29 haftalığım 13 kilo aldım :) 52 kiloyla hamile kaldım 65 oldum şuan 168 boyum herkes kilo almamışın diyor 😂😅oysaki çok kilo aldım 🥰
mahperii Dusenerler hamdolsun en basından beri gelisimimiz 10-12 gün önde hep. Ama ileriki haftalarda ne olur diye korkmaya basladım.
mahperii minnakkraker hmm ama ilk haftalarda da doppler kullanılması da doğru değil çünkü bebeği çok yoruyor maalesef. Tekrar gecmis olsun, tecrubelerinizi paylastıgınız icin tesekkur ederim. Hepimiz saglıkla kavusalım🩷
mahperii esra1791 olsun maşaAllah yine zayıf değilmiş hem sağlığı yerinde olsun da kilolu olmasa da olur🩵
mahperii minnakkraker Sanırım bu durumda gebelik zehirlenmesine karşı sezeryan oluyor. Vitaminlerimize çok dikkat edelim dedi doktor. Sizde kullanmaya devam ediyo musunuz?