Elotyy Şeker yüklemesi yapıldı gayet iyi cıkmişti bugün, başim döndü ayaklarım cekildi annem cıyazından baktım 160 sonra 3.5 saat sonra baktım şimdi 154 çıktı çok değil mi
Nisanannesi34 Elotyy Yüklemede kaç çıkmıştı ? Stres vs de etkiliyor belki anlık çıkmıştır birkaç gün takip edin bence
bebegimmm60 Elotyy herkesin kendi tercihi tabiki ama ben şeker yüklemesinden sonra illaki vücudun dengesinin bozulduğunu düşünüyorum. 10 yaşındaki kuzenim diyabet hastası oldu tedavi görecek ömür boyu gittikleri her doktor gebelikte yapılan şeker yüklemesinin bunda büyük bir payının olduğunu söyledi
Tubayo Elotyy cihazlar stese ve o anlık yediklerinize göre ölçüyor. Testiniz normal çıktıysa sorun yoktur
bebegimmm60 Tubayo e söylüyorlar ama 🙂 10 yaşındaki çocuğa hiçbir genetik durum yokken tip 1 diyabet teşhisi konduysa ve doktorlarda öyle diyorsa bir bildikleri vardır bence mutlaka :) benim kendi doktorumda şeker yüklemesi önermedi ben istemiyorum dedi açlık tokluk testi yaptırmamı istedi çok şükür bir sorun da çıkmadı
bebegimmm60 Tubayo bu arada araştırmanızı tavsiye ederim 1 dilim baklavada 60-70 gram glukoz bulunuyor ve bu yaklaşık 20 çay kaşığı toz şekere denk geliyor sandığınız gibi 3 5 küp şekerle eş değer değil
Kyy01 bebegimmm60 ee şeker yüklemesini esnaf istemiyor onu da doktorlar istiyor doktorlara çok inanıyorsaniz
Rmysarft bebegimmm60 şeker yüklemesi aç karnına yapılan yüksek mg lı saf şeker vücutda şeker sınırdaysa olacağı varsa aşırı derece de tetikliyor hamilelikte şekerli gıdalardan uzak durun diyen doktorlar gebelikte şeker yüklemesi istiyolar ne kadar saçma onlara göre şekeri çıkacaksa erken müdahale edelim vs vs halbuki sınırda olanları durduk yere şeker hastası ediyolar ve bununda kendileri o kadar farkında ki ahhh neler dönüyor neler 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Zehross03 bebegimmm60 aynen benimkide bebeğim 3 hafta önde ve iri olmasına rağmen istemedi şeker testi önermiyor çok haklısınız
Yigit_Yagiz_Moms Kyy01 aynen canım. Koydukları 1 bardak suya 2-3 kesme şeker zaten. Normalde bir dondurma yesen ya da bir tatlı çok daha fazla şeker yüklemiş oluyorsun kendine. Şeker hastalığı genetiktir illa anne babada olmayabilir dede nine amca dayı teyze vs den de olabiliyormuş yakın aileden yani
bebegimmm60 Kyy01 şeker yüklemesi isteyen kadın doğum doktorlarıyla diyabet hastalığı ile ilgilenen doktorların uzmanlık alanları çok farklı. Bir hastalığın uzmanı olan doktorun söylediğine mi inanayım kadın doğum doktoruna mı? Ayrıca sizi şeker yüklemesi yaptırdığınız için yadırgamadım kötü bir yorum da yapmadım buraya yazmışsınız ben de kendi fikrimi belirttim yaşanan bir olayı söyledim size sadece
bebegimmm60 Rmysarft ben de onu söylemeye çalışmıştım bunu doktorlar istiyor diye zararı olmadığını düşünüyolar 🤷🏻♀️
bebegimmm60 Tubayo dediğim gibi işte çünkü baklavada da 20 küp şekere eş değer glukoz var baklava diyip geçiyorsunuz ama içeriğindeki şekerden dolayı 1 dilimden fazlası bırakın hamileleri normal insanlara bile önerilmiyor
bebegimmm60 Zehross03 doktordan doktora değişiyor işte herkes iyi doktor olacak diye bişey yok bazen özellerde sırf para almak için ticaret amaçlı bile yapılıyor sağlık sektöründe pek çok oyun dönüyor doktorlar da buna dahil oluyor. Benim doktorum önermedi kendim de araştırdım ve çevremde de küçücük çocuğa bizzat diyabet hastalığına sebep olduğunu gördüğüm için yaptırmak istemedim 😊 herkesin kendi tercihi deneyimleyip göreceğiz herkes bebişini sağlıkla kucağına alsın inşallah