2oglusannesi hiç mi ultrason muayenesinde dikişini görmemişler , ya da direk her doktor ekranda hasta geçmişini görüyor orada da mı görmemişler. Bana biraz mantıksız geldi .
Ben doktorumun odasına girdiğim gibi ilk neden sezeryan oldu diye sordu benimle ilgili tek bilgisi yokken sistemden gördüğünü söyledi

Papatyamoms ama doktorlar mutlaka ilk doğumunuzun sezeryan olduğunu doğum için gittiğiniz de bilmeli. Rüptür riski var beneği de kendinize riske atmayın doktora bilgi verin ona rağmen belki açılma tam diye yaptırırlarsa ne mutlu. Bende ssvd adayıyım doktoru bilgisi olmadan cesaret edemezdim açıkçası

Merve20 ben söylemeden yapmaya cesaret edemem sahsen durumu anlatır ve ısrar ederım oyle bır durum olursa 7-8 cm olursa kabul etme olasılıkları yüksek ama ıkı cm açıklıkla gıdıp kımse beklemez malesef bu zaten bana göre yüzde 5 ıhtımal

Milkshaker benim şimdi belimde oluyor ağrı ama ebe sırtına vurur ağrı dedi . Herkes farklı yaşıyor ne güzel kolaylıkla olmuş 😇 Allah yardım etmiş

Merve20 benim gittiğim hastahanelerde hep soruyorlar kac cocuk var ne şekilde Doğum oldu diye.. Görseler sormazlardi ya da bakmadan soruyorlar işte. siz özele mi gitmiştinz de gördüler sistemde ya da daha önce hastahaneye o şekilde kayit girilmişmydi? Şöyle soylym ilk çocuğum da sancm geldignde acilden giriş yapmstm orada bilgileri alıp dosyama yazdılar kimse sistemden bakmadı. Ne soylediysem o yazıldı, yatis servisine de o dosya verildi o şekilde girişim yapılmıştı.. Doktor gelip baktığında ilk dosyama bakıp sonra benimle gorusurlerdi.

Merve20 semra özerin sezaryen ve ssvd arasında riskler konulu videosunu izlemenizi tavsiye ederim ve o doktoru takip edin. Ayrıca yurt dışında ilk doğumun ne olursa olsun seni normal doğurmaya tesvik ediyorlar. Ssvd mi 2. Sezaryen mi daha riskli diyorlarsa 2. Sezaryen daha risklidir. Ruptur riski vücudun dogal kasilmalari ile Doğum olacaksa 0a yakın. Zaten ssvd de suni vermezler ki bu en güzelidir.. Bilgi korkunun katilidir o yüzden ssvd adayiysanz kesinlikle eğitim alın doğumun ne olduğunu tam olarak bilmedigimizden korkuyoruz🌺

2oglusannesi gerekli doğum eğitimlerini alıp Semra hocayı özenle takip eden bir ssvd adayıyım. Ebe desteği ile ilerliyorum. Semra hoca da dahil tüm ssvd yi destekleyen doktorlar hastanın ilk doğumunun sezeryanla olduğunu bilmeli ki ona göre muayene edilip tedbirler alınmalı diyor. Burada hanım efendi doktorlardan habersiz normal için gideceğini söylüyor. Semra hoca doğal doğumu destekleyip 5 sene Almanya da görev yapmış olmasına rağmen ssvd adayının evde doğum yapmasını bile desteklemiyor. Yine de teşekkür ediyorum 🌷

Merve20 merhaba İstanbulda misiniz hangi ebe den destek alıyorsunuz bende araştırıyorum

14 gün sonra

Htc26 Allah sağ Salim kavuştursun ,kolay geçirsin

14 gün sonra

Milkshaker Ay masallah benimde ilk bebeğim makat geliş olduğu için sezeryan olmuştu şuan hamileyim 18 ay olacak tam aralarında acaba ssvd olur mu diye düşünüyordum bende

Damlaalyz canım aynı durumdayız. Güzel bir doktor ve ebe bulursan inan ki imkansız değil. Ben doğururken sezaryen olduğumu unuttum resmen o kadar sıkıntı yaşamadık yani doğumda

7 gün sonra

Milkshaker merhaba tekrardan canım sana bir sözleşme imzalattılar mı risk var gibisine :) bende istiyorum da bunu sormayı unuttum

Asyos34 tabi ki imzalatıyorlar sorumluluğu alıyorum diye. Ama bunu sezaryende de imzalatıyorlar narkoz alındığı için

Goncadgy merhaba henüz yapmadım 39+6 günlük olduk, kanama ile hastahaneye başvurdum hersey normal çıkınca eve geri dönüyorum şuan. Sizde mi ssvd bekliyorsunuz