Mihrimah44 Kızlar tetanoz aşısı oldunuz mu ben çok kararsızım, içimden hiç olmak gelmiyor bebeğime kıyamıyorum aşıların yan etkisi olur diye, lütfen bir fikir verin sizler ne yaptınız aşı oldunuz mu ?
Agg0207 Mihrimah44 iki hamileligimde de olmadım hiç sorun yaşamadım aşının yan etkileri çok fazla ve anne karnında bebegin buna ne tepki vereceğini onceden zaten saptayamiyorlar daha anne karnında bir sürü şeye maruz kalıyor bebekler yurt dışında önerilen birşey değil ama Türkiye’de işler çok değişik ama bunu burada tartışmaya kalkarsan kafanı çok karistirirlar canım kendin vereceğin karar
Aysee1123 Mihrimah44 Benim doktorum ol dedi ve oldum. Doktorum gerek yok dese olmazdım onu dinledim. Olmayanlarda var elbette sizin kararınız
Nurr_22_22 Mihrimah44 hamilelik öncesi 3 doz oldum hamilelikte tek doz oldum hiç zararını görmedim neden aşı olmak istemiyorsun?
Drnzgn Mihrimah44 kızımda doktoruma sormuştum kararı bana bırakmıştı iki doz oldum kızım iki buçuk yaşında bundada olmam için arandım ve olmak istemiyorum
Mihrimah44 Agg0207 Kafam çok karışık ve bebeğim için endişeliyim, aşılara güvenmekte zorluk çekiyorum çünkü devlette dahil kimse sorumluluk almıyor , en ufak komplikasyon da yanlızım…
Minik-japonum-05 Mihrimah44 ilkinde olmuştum bundada olurum tetanoz aşısı gerekli bence doğumda sorun olmasın diye yapılıyo ama bizim yediğimiz meyve sebzelerden bil kapabiliriz ben doktorum ne derse ona uyuyorum
Nurr_22_22 Mihrimah44 ama Corona başka bu başka aşı size ve bebeğinize zararı yok bence tereddüt etmeyin yaptırın
Nurr_22_22 Mihrimah44 birde çocuğunuz doğduktan sonra aşıları var onları mecbur çocuğunuza yaptıracaksınız
Agg0207 Mihrimah44 evet kesinlikle öyle ilk hamileligimde doktor çok gerekli değil demişti bana zaten doğumda kullanılan herşey kişiye özel paketinden açılıyor herkesde aynı malzemeler kullanılmıyor.asilara bende hiç güvenmiyorum herkesin kendi tercihi ben şöyle dusundum birazda belki hiç tetenoz ile karşı karşıya kalmiyacagim onun için bebeğimi ve kendimi bu aşının risklerine neden sokayım ki.
Minik-japonum-05 Mihrimah44 Allah esirgesin hepimizin evlatlarını ama doğduktan sonrada aşı oluyo bebekler biz birde yan etkilerini hep yaşadık ama el mahkum yarın birgün hastalınırsa vicdan azabı duyarım diye hep yaptırdım
Nurr_22_22 Mihrimah44 kararınız ne olursa olsun çocuğunuzun menenjit aşılarını ihmal etmeyin sakın Allah korusun o hastalığa yakalanırsa vücuduna bırakacağı zarar çok fazla sizi korkutmak için değil olanı soyluyorum
SudeT Mihrimah44 bende doktoruma sordum gerek yok dedi sonuçta steril ortamda doğum yapacaksın dedi birde ben biraz riskli bir gebelik geçiriyorum olmak istersende sen bilirsin dedi bende olmadım 🤷🏻♀️
Cgllay Mihrimah44 cok iyi arastırın, alisan yıldıranın videolarına bakın. bende sizin gibiydim icimden gelmıyordu. Acıkcası agrı kesıcı bile icemezken bebege zararı olur diye aşı olmak ne denlı dogru. Olana saygım sonsuz. Lakin kimse asının yan etkısınden bahsetmıyor. Ve mecburmusuz gibi davranıyolar hayır degiliz. Saglık ocagına ası reddi formu doldurcam.