Cankurt Seah doğum düşünüyorum evim uzak normal doğum nasıl olur bilmiyorum, 40 dk uzaktayım oraya ilgisi nasıl doktorların doğum esnasında orda doğum yapan var mı?
A34nsns Cankurt ben geçen sene yaptım bir sıkıntı olmadıkça ebeler giriyor doğuma çok iyi lerde ama bu sene herkes şikayetçi ben bilmiyorum tabi illa yapan vardır gelirler şimdi
Bebek_5467 Cankurt Şubat’ta ablam doğum yaptı orda çok iyi çok memnun kaldım dedi geçen yılda Mart’ta arkadaşım doğum yapmıştı o da memnun kaldığını söyledi. Ben aciline gitmiştim ağlaya ağlaya çıktım orası ayrı ama acil iyi değil doğumhane çok iyi dedi ikiside
Aselinannesiyyy Cankurt bende Kandıra Kefken MH de oturuyorum ve evime 50 dk seah oraya gitmeyi düşünüyorum hatta şuan 38+2 deyiz ve doğum orda olcak çok memnun kalan oldu cevremde bakalım benim ilk doğum şimdilik de normal olarak ilerliyoruz zaman ne göstercek bilmiyorum
Gulsen54 Cankurt Ben yaptım 2019 yılında ilk acilde muayne odası var orada doğumun başlayıp başlamadığına bakıyorlar doğum başladı ise seni önlük giydirip özel eşyalarını ailene veriyorlar ve refakatçi numarası istiyorlar daha sonra tekerlekli sandalye ile doğumhaneye alıyorlar herkesin doğum odası tek odada doğum sürecini takip için ara ara ebeler geliyor arada bir açılma kontrol için sırayla hastaları doktorun yanına alıyorlar eğer kendi sancın yok ise suni takıyorlar benim suyum bitmişti ilk önce antibiyotikli serum sonra su olsun diye ilaçsız serum taktılar en sonra suni sancı taktılar doğum süreci devam ederken ara ara nts bağlıyorlar bebeği ve sanciyi takip etmek için orada pilates topu var istersen onunla egzersiz yapabilirsin sağolsun benimle ilgilenen stajerler çok ilgiliydi squat yaptırdılar sırtımı ovdular Allah ilk önce iyi insanlarla karşılaştırsın insanı en çok da o etkiliyor beni rahatlatmislardi doğum için acilman gerçekleşince seni odadaki çatala alıyorlar ve süreç başlıyor sen ne kadar güzel ikinir destek olursan süreç daha kolay hâle geliyor benim bebeğimin suyu olmadığı için kaymadı ne kadar ikinsam da oyuzden iç ve dış dikislerim var bebek doğduktan sonra onu senin yatağın yanında bebeği koydukları yer var kurulayip oraya koyuyorlar eğer dikislik bir mevzun varsa orada o gerçekleşiyor ve refakatçini çağırıp bebeğin esyalrino alıp giydiriyorlar biraz bekledikten sonra bebeğini ve seni normal odaya alıyorlar 2 kişilik odalar ve arada perde olduğu bir için çok rahatsız olmuyorsun ben 1 gün kalmıştım sadece çok memnun kaldım çok şükür
Bebek_5467 159 asistan vardı bı tane 5 parmağını sokup 5 cm açıklık var çocuğun kafasına degiyorum dedi sonra başka doktor geldi tek parmağını sokup 1 buçuk cm açıklık var dedi. Benim suyum geldi dedim ultrasonda suyun var görünüyor dedi sonra suyum gelmiş mi diye kontrol etmek için içime kalın plastik bişey soktu. Kesinlikle korkutmak için söylemiyorum dogumhaneyi çok iyi diyolar ama ben istemedim orda yapmak özele gittim
ayse_aktas54 @“Cankurt”#p28785759onelikle Rabbim kolay doğum nasip etsin benimde yigenim ve bir sürü tanıdık akraba eş dost seah da kadın doğum Hastanesi’nde yaptılar çok ta memnun kalmışlardı halkımızdan hayırlısı 🤲🤗
[silindi] Ben 2 sene önce orda yaptım çok iyiydi ve çok ilgililerdi sancı odası tek kişilik ve çok lüks özel hastane gibiydi doğumda da çok sakinleştirici konuşuyolardı,şimdi yine hamileyim 33 haftalık yine orda yapıcam Allah nasip ederse.
A34nsns Cankurt Günay duman di amano girmedi dogumuma ebeler girdi suyum gelmişti acile gittim muayene sonrası sancı odasına aldirlar tek kisikliti
Seyma-10 Doğum yapmadım ama yapmayı düşündüğüm için çok araştırdım sordum oradakilere sancın gelince acilden giriş yapıyormuşsun muayene nst vs yapıp eğer açılmam sancın varsa sancı odasına alıyolar sancı odası tek kişilik telefon ailenin girmesi yasak görüş saatlerinde koridorda görebiliyorsun onun dışında ebeler varmış sürekli gelip bakıyolarmış biraz şans işi bence iyi ebeye rastlarsan biraz daha memnun ayrılırsın bence sonrasında bebeğin gelmesine bağlı 2 3 gün bekleyende duydum orda doğum başlayıp doğunca refakatçi gelip seni bebeği giydiriyormuş servisler iki kişilik eşin yada yakınların ziyaretçi saati dışında gelemiyor 2 gece de kalıyorsun hastanede
Yagmurmeric Gulsen54 peki yırtılma olmaması için vajinaya kesik atıyorlar mı? Bir de dikiş sırasında uyusturuyolar mı? Dikiş de mi ebe tarafından atılıyor?
Gulsen54 Yagmurmeric evet ilk doğumlarda kesi atılıyor genellikle ama kesi atılması daha iyi yırtık olunca daha kotu oluyor eski formuna dönmesi zor oluyor ebe dikmişti benimkini ilkten bir iğne vuruyorlar iğnenin etki etmiyecegini düşündükleri yerlere uyuşturucu sprey sıkıyorlar ben hissettim ama çok kötü olarak değil zaten o sıra gözüm bebegimdeydi insan o an kesip bicseler hissetmez o an yaşadığı duygu ile
Ozlmm0 Cankurt 10 gün önce orada normal doğum yaptım Bn hiç memnun kalmadım ebeler fln çok ilgisizdi şans meselesi tabiki ama karşılaştığım ebeler ile ilgi alaka sıfır yani odalar tek kişi ama benim olduğum zaman iki kişi yapmışlardı yoğunluktan dolayı sancını odada karşılıyorsun ebeler arada gidip geliyor ailenle 2 saate bir görüşebiliyorsun telefon fln herşey yasak serviste 2 kişilik odalar var ben pek memnun kaldığım söylenemez
Yagmurmeric Gulsen54 anladım, bende orada perinatoloji takipliyim de 39+0 im normal doğumu bekliyoruz ilk hamileligim bilmiyodum ondan sordum çok teşekkür ederim ❤️