Elifaras_ Genişlesin neden korkuyorsun normal doğum sağlıklı ve rahim kendini toparlar
Sezaryen olacak olanlar NEDEN sezaryen tercih ediyorsunuz?
Taskaya96 Rahatlığı doğumdan sonra görürsün normal yaparsan iki günde tüm hayatın normale dönüyor ama sezeryanda geçen yıllara rağmen insanlar ağrı hissediyor
leila1 buda yanlış bir bilgi his kaybım yok hiçbir hava koşulunda hiçbir ağrı sızı sızlamam yok genel bilgi vermeyelim bence hassas konular☺️
Elifaras_ kesinlikle sezeryan olma canm normal daha iyi sezeryanda agri çok oluyor inan ben sezeryan oldum bir hafta oldu oyuzden tavsiye etmiyorum canm elinden geldiğince sezeryan olma
Elifaras_ ilk başta vajinamda dikiş olacağına alt karnımda olsundu🤦🏼♀️😂 sonra tıbben normal doğum yapamayacağım doktor tarafından raporlanınca zaten mecburen sezaryene döndü sıkıntıda yaşamadım allah var🧿şimdi ikincisine hazırlanıyorum bakalım
Elifaras_ normal doğuma müsaittim çatı kontrolü vs de yapilmisti doktorlarım normal doğum yapabilirsin dediler ama hiç acilmam olmadı mecbur sezeryan olmuştum
Ben de sez tercih ediyorum o travmayı kaldıramam hele ki başkalarının çığlıklarını duymak psikolojimi bozar. Zorlasam normal de yaparım ama ne belli belki 24saat sancı çekeceğim surunecegim belki de 2 saatte doguravacgim kısacası belirsizlik ve garantici biri olarak yırtılma olayı benim de gözümü yıldırdi popoya kadar yirtilan varmis tabiki herkesin ki farklı ama bunun da bi garantisi yok
BirVeraAnnesi35 ay evet bu eski yıllarda doğum yapanların deyimi oldu artık, hava alırmış da sancı yaparmış ya belki senin ayakların açıkta kalıyor ondan karnın ağrıyor sanki normalde hiç karın ağrımazmis gibi 😅
vanilyali99 yani çevremde okadar çok sezaryen olan var ki hiçbirinden hava soğuk sızlıyo ağrıyo diye bişey duymadım🤦🏼♀️😂 sezaryen olmayıp ta sezaryen hakkında bilgi sahibi olunması enteresan, bizler olduk böyle bişey yaşamadık yani hiç☺️
İlk doğumumda normal istedim ve bekledim 40+3 olduk ne nişan ne açılma vardı doktorum sezeyan dedi öyle doğurdum ve hiç pişman değilim benden 2 ay önce abimin esi doğum yaptı 40 gün oturamadi dikislerinden ben 10.gunumde bebeğimi kendim yıkadım 😊 ikimizin de ilk dogumuydu.. şimdi ikinci mecburi sezaryen plasenta önde inşallah ilki gibi kolay toparlanırim ameliyat değil de sonraki bas ağrısından korkuyorum açıkçası 😬
BirVeraAnnesi35 nedense sez karşıtlarının hepsi bnu söylüyor 😅
Elifaras_ sıcak havalar bence sezeryan için daha kötü çünkü daha geniş bir alan kesilecek. Ayrıca normal doğumda vajina genişlemitor ben doğurdum aksine daraldı bir de Doktor’un iyiyse rahat ol en önemlisi senin ne istediğin iyice araştıeir ikisini hangisi içine siniyorsa ona yönel
Elifaras_ benım ilk dogumum sancım geldı açılmam tamken son anda oğlumun kalp atışı yavaşladıgı için sezaryana aldılar tam 18 saat sancı çekmiştım o yüzden üzülmüştüm sezeryan olduğu için tabıkıde normal doğum ıyı ama oda kolay olursa alttan çok dikişi olup geç iyileşen de var mesela kız kardeşim 2 normal doğum yaptı daha 30 yalında yok idrar sarkması alt kaçırma var ben 3 hamileyım 3 sezeryan olucak çok şükür dedıklerı gıbı ne hissizlik var nede soğuk havada agrım var gayet herşey normal bence ıkı doğumda kişiden kişiye degişir
BirVeraAnnesi35 siz nadir insanlardansınız demekki ama acı ve gerçek neşter değen yerde çoğu kez hissizlik ve soğuk havalarda sızlama olur. Bu her ameliyat için geçerli. Sezaryen de bir ameliyat ne yazık ki
Tugrann-annesi0404 çevremde normal doğum yapan insan sayısı yok denecek kadar az sürecin nasıl ilerlediğini iyi biliyorum sanılanın aksine o derece bir ağrısı yok dikişler zaten estetik kıl gibi ince