GamzeTopluKk Kızlar bende bel fıtığı var , Mr çekilip normal doğum yapabilir yada yapamaz raporu almam lazımmış , araştırınca zararı yok deniliyor ,hamile olup çekilen var mı ?
Hs4523 GamzeTopluKk MR da radyasyon yok gebelikte tek yaptırabiliceğiniz tetkik bu zaten radyo dalgalarıyla ölçüm yapılıyor ultrason gibi bişey yani korkmayın
Dilekkkk GamzeTopluKk canım beyin cerrah ana gittim kendime özellikle MRı istedim çekelim tekrar bakalım durum nedir çok kötü ağrıyor dedim çektiremem ben Karşimm kesinlikle Hamilesin dede önceki MRını bul getir ona bakayım dedii Yani tabi doktorun görüşüne göre de değişiyor
Zeynepimmm GamzeTopluKk bel fıtığı olanlar normal doğum yapamiyormu.?zararlımı tehlikeli mi? Ben devletteki doktora sordum engel değil dedi.ozeldeki doktoruma bel fıtığından supheleniyorum dedm."ortapediye gidip görüneymmi dedim.kontrole gtsen bile hamilesin bişey yapamazlar dedi.?
GamzeTopluKk ozlemkrts bugün Dr sezeryan mi istiyorsun dedi hayır dedim normal doğum yapabilmen için beyin cerrahisinden rapor almanız gerekiyor dedi , randevu aldım ama kararsızım yarın gidip cekilcem
Qqqww GamzeTopluKk canım benim de bel fıtığım var doktorum bana da beyin cerrahına gidip rapor alman lazım demişti ben gittim ama beyin cerrahı ben bu karari veremem bel fıtığı hayatı tehlikesi olan bir hastalık değil diye geri gönderdi ama bacağa sinir sıkışması yaparsa normal doğum yapilamiyormus benim de belli değil nasıl olacagi da insan korkuyor yine de
FatmaOrhan GamzeTopluKk canm ben anlattım beyin cerrahisine gittim o MR istemedi direk rapor yazdı bana
GamzeTopluKk ozlemkrts siz ne zaman gideceksiniz, evdekiler e anlatamıyorum durumun riskli olmadığı ,ısrarla çekilme ya çocuğa birşey olursa diyorlar
ozlemkrts GamzeTopluKk pazartesi gidicem bende zararlı değil diye biliyorum ama doktor uygun görüyorsa tabikide çekilmesi gerekiyo
GamzeTopluKk Qqqww yarın bende gidecem sorarım benim sürekli bacağa vuruyor az bir hareket edince , radyasyon alınacak manyetik dalgaya maruz kalacak vücut o yüzden kararsızım .. en kotu isteğe bağlı sezeryan olurum diyorum kafam bulandı düşünmekten
worin 5. haftamda ben de çektirdim boynumdan.. O zaman doktor MR çekilebilirsin Radyasyonsuz demişti.. Geçen hafta kafama takıldı yine İnstagramda drtahatakmaz ve draslıhanyazıcıoğluna sordum zararsız olduğunu söylediler:) 2 tanede ebeye sordum onlar da hamilelere çektirdiklerni söylediler:)
GamzeTopluKk worin ben bunu evdekiler e deyince azari yiyorum 😂 on tane mi dogurcan sanki MR a gireceğine iki tane olsun git sezeryan ol diyorlar
Qqqww GamzeTopluKk mr cekilebiliniyor hamilelikte ama genelde doktorlar hamile olunca bakmiyorlar bende çekiyorum çok ağrı ama doktorlar bisey yapmıyorlar
worin GamzeTopluKk benim doktorum beyin ve sinir cerrahiydi boynum sürkeli tutuluyor ve sisiyordu.. Perinatoloji ve kadin doktorlarina da sordum hepsi zararsiz dediler:) bu yüzdne icim rahat kuzenim tip okuyor onun hocasina da sordurdum hatta😂😂
GamzeTopluKk Dilekkkk en son üç sene önce gittim raporları attım hep , benimde aşırı ağrım var bacağa vuruyor direkt ,benim Dr da raporun olmasi lazım , kafama göre sezeryan diyemem dedi ki sezeryan istemiyorum
GamzeTopluKk worin bunları söylüyorum da anlatamıyorum evdekiler e aşırı karşılar , git isteğe bağlı sezeryan ol ama mr girme diyorlar
Zeynepimmm Dilekkkk anladım tşk ederim aklıma takıldı smdi ya büyükse.devlette doğum yapmak istiyorum normal istiyorum doğum anında bişey olur diye korktum smdi.sezeryan istesem de o an yapmazlar.fitik varmı onuda bilmiyorum ama bütün belirtisi var .off ne zor şeyler ya.
Migrenligebe GamzeTopluKk ben bel fitigindan ameliyat oldum 17 yasimda. Su an 24 yasindayim. Bana da onay almam gerektigi soylendi. 🤦🏻♀️ Henuz gitmedim beyin cerrahina, 24 haftalik hamileyim. Ne zaman gittiniz siz cerraha?
GamzeTopluKk Migrenligebe daha gitmedim randevum yarın , iki bel fıtığı vardı bende tedaviler iyi gelmeyince bırakmıştım hamile kalınca hep ağrı oldu öyle ki ultrason muayenesi yapılirkn dayanamıyorum 29 haftalık oldum bebek büyüdükçe artıyor ağrı
Dilekkkk GamzeTopluKk Vallahi benim de zorunlu sezeryan kağıdın var fındıktan dolayı ama ben de normal olmak için direniyorum korkuyorum da ama kafam çok karışık
Dilekkkk Zeynepimmm yani devlet hamileyken Emaar çekmez sanmıyorum benim özeldeki doktorun bile önermedi çünkü umarım yoktur canım ben artık toparlıyorum diz kapağımın yan tarafı ndaki Ke miyim iğne gibi batıyor resmen kalçam öyle belim öyle