momness Yorumlara genel olarak baktım da çoğusu ayrılmak zorunda kalıp da memleket hasreti çeken insan yorumları. Doğma büyüme Tekirdağdayım evlendim 3 ilçesini gezdim bir il değiştim (Ankara) sevmedim sevemiyorum bu şehri. Evet insanları cana yakın olabilir ama İstanbulla gereksiz rekabet halinde olan gereksiz pahalı bir şehir. Yazları zaten İstanbulluların akınından dolayı hem trafik hem çevre kirliliği üst düzeyde özellikle Yeniçiftlik Kumbağ gibi deniz bölgelerinde. Kapaklı Çerkezköy için havası temiz demiş birisi ölümüne sallamış tamamen fabrika bölgesi hem havası kirli hem çok fazla karışık insan var, ki Tdağın büyük çoğunluğu göç edip gelen insanlarla dolu yerlisi baya azaldı. Alkol konusunda herkesin tercihleri farklı tabiki ama eskisi gibi kuytu yerlerde yada belli mekanlarda değil aile ile gidebileceğiniz yerlerde bile fazla fazla tüketen var ve çöplerini de bırakmaları cabası. Uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yaygın evet Çorlu kore mahallesi diye yazsanız zaten çıkar ilk sayfalarda ünü. Denizi olan bir şehire asırlar sonra alkaya sahili yapıldı şükürler olsun ki kayda değer bir gelişme burası için. Yani neresinden tutarsam tutayım boş bir şehir (insanını katmıyorum). Soğuk donuk denen Ankara bile kat kat iyidir. Ailem olmasa asla dönmezdim Tekirdağ’a. Ankara veya Kocaeli tercihlerim arasında olurdu.