Azizinannesi2 Uzun zamandir yoktum biliyorsunuz ki benim 6 yaşında bir oğlum var ve ilk okul çıkmış gidecek ama kucuk diye gondermeyi düşünmüyorum rapor falan alinmasi lazımmış iyice kafam karıştı yardimci olur musunuz?
caniminikizleri Azizinannesi2 dilekçe verip 1.sinifa göndermeye bilirsiniz benim kızım 2016 Kasım doğumlu normalde geçen sene 1.sinifa gtmesi gerekirken ben ilk başta anasinifina gtmesini istediğim için okul müdürüne dilekçe verip göndermedim bu sene 1.sinifa başlayacağız inşallah
Tomvejerry Azizinannesi2 69-70-71 aylık çocuklarda ilkokula gitme zorunlu değildir. Okula yazılı dilekçe verdiğiniz de okul öncesi anasınıfına kayıt ediyorlar. 72 aylık be üzeri mecburu ilkokul başlama yaşıdır. Oğlunuzun kaç yaşında olduğu değil kaç aylık olduğu önemli
Seyma3534 Azizinannesi2 oğlunuz mecburen başlayacak ilkokula. eğer ekim kasım aralık doğumlu olsaydı veli dilekçesi ile erteleme olurdu. ya da ramdan usulsüz şekilde rapor alacaksınız. ama tavsiye etmem. çünkü 1.sınıfa başladığında büyük olur o zaman
Azizinannesi2 Tomvejerry doğru haklısınız peki ram yada raporla göndermeme gibi durum var mi birxe mesleki diger okul yıllarına etki eder mi
Tomvejerry Asel-2023 eylüle kadar 72 aylık oluyorsa çocuğunuz devlet mecburi kayıt yapıyor rapor diye bişi yok artık. 72 aydan küçükse eğer okula gidip dilekçe veriyorsunuz.
Azizinannesi2 Asel-2023 sağlık olsun birde bu derdimizin arasında okul çıktı allahim bundan da saglikla geçmeyi nasıp etsin
Asel-2023 Azizinannesi2 şöyle iki tür rapor dan bahsediyor lar biri aile hekimi ile görüşüyor sunuz o birbelge veriyor birde normal hastane den alınan varmış aile hekimi daha mantıklı benim oğlum 3 senedir anaokulu kreş gidiyor o yüzden ben 1 e gindericem
Seyma3534 Azizinannesi2 evet dediğim gibi ramdan sosyal beceri bozukluğu raporu alarak anasınıfına geri gönderenler oluyor. ama bu sefer yaş grubundan boy kilo vb dış görünüş olarak daha büyük oluyor. bu da özgüven eksikliği yapabiliyor. neredeyse diğer grupla arasında bir yaş olacak. gelişiminde bir sıkıntı yoksa bence 1.sınıfa başlaması daha uygun olur
Azizinannesi2 Asel-2023 peki verirler mi ilerki hayatini engeller mi benim oglum bu sene anaokula gitti yani ilk dönem tam ikinci donem 3 hafta gidebildi
Azizinannesi2 Seyma3534 mantıklı gelişimin de olsun dinlemesin de yapmasinda bir sorn Yok galiba destek alıp gondermeliyim onu anladım peki ram ilerki hayatini engeller mi
Seyma3534 Azizinannesi2 hayır 1.sınıfa başlarken raporu bozdurmanız yeterli oluyor. ama raporu almak zor olabilir. ram çocuk doktoruna yönlendiriyor. rapor alıp ona göre yönlendirmeler yapılıyor. sürece çok hakim değilim. ama pandemi zamanında öğrencilerimden rapor alan çok kişi vardı sonra raporu bozdurdular
Azizinannesi2 caniminikizleri ama sizinki hem kasım doğumlu hemde 2016 benim oğlum mayis 2017 dogumlu ay olarak okul yasi tutuyor
Azizinannesi2 caniminikizleri ama sizinki hem kasım doğumlu hemde 2016 benim oğlum mayis 2017 dogumlu ay olarak okul yasi tutuyor