Kizlar selam 13+3 haftaligiz ikili taramada down send.riski 1:205 çıktı aminiyon yada fetal dna testini yaptir dedi.ilk gebeligim ben aldirmiycam kesin sonuc olsa bile dedim doktor cok korkutucu konustu yok rahim patlar rahmini kaybedersin sana riskli bilmem ne resmen sonlandirmak yönünde konustu.icimin ferahlamasina ihtiyacim var bu sekilde degeri yüksek çıkıp sağlıkla kucağına alanlar varsa lütfen yazabilir mi :(

O kadar çok hikaye var ki bu şekilde riskli oran çıkıp sağlıkla kucağına alan..mutlaka sana yazacaklardir buradan da ,içini ferah tut sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah🍀

Merve232323 inşallah 2.5 yildir mucizemi bekliyorum başta da yaptırmak istemedim doktor zoruyla yaptırdım resmen hep olumsuz abarti riskler sunuyor önüme degistiricem doktorumu iki testi de yaptırmayacagim :(

Benimde ikili taramam normal çıktı ultrasonda dahil her şey yolunda gözüküyordu dörtlü taramada çok yüksek çıktı doktorumu değiştirdim ultrasonda tekrar her şeyine baktı bebeğin sağlıklı gözüküyor dedi amniyosentezin çok tehlikeli olduğunu yapmayacağını söyledi. Daha sonra bir laboratuvar bulup kan verdik Amerika’ya gönderdiler kanı genetiğine tüm hastalıklarına baktırmak için. Şimdi sonuç bekliyoruz. Sanırım herkesi böyle korkutuyorlar. Çevremde bunu yaşayıp bebeği sağlıklı olan çok insan var. Allah yardımcımız olsun.

Ben pek anlamıyorum ve çok çok korkuyorum bu durumdan ama çevremden 100 lerce böyle hikaye dinledim aynı bunlar denilip sap sağlıkla kucağına alan
      Allah yardımcınız olsun bence içinizi rahat tutun

Hilalshnn 18 ci haftasında bebeğimin kalbinde parlaklık göründü . Doktorum down sen. Olan cocuklarda bazen gorune bilir soyledi. Ama hiç telaşa gerek yok , Kafana takma fedi doktorum. İkili testim normal çıkmıştı oysaki. Yine de üreğim dayanamadı . NIPT test yaptırtdım. Sonuç çok şükür az riskli çıktı. Söylemem o ki Ne 2 li test ne 3 lü ne 4 lü test hiç biri 100% doğruluk payı yok. Tüm testlerin iyi çıktığı gebelerde downlu dogulan bebekler oluyor. O yüzden hiç canını sıkma bence ❤️ Her şey güzel olacak inşAllah

Cyln00 canını hiç sıkma canım Rabbim o kadar büyükki.Eşimin kuzeniyle geçen sohbet ettik 3. Çocuğuna downsendromlu demişler 4. Ayımdan sonra onunla sürekli konuştum dedi içimi rahat tuttum.Çocuk 3 yaşında gayette sağlıklı sıkma güzel canını yiyecek ekmeği varsa her türlü yer.

Hilalshnn bunlar sadece risk belirtiyor zaten ultrasonda belli olurdu bence asıl olsaydı down sendromunda benim arkadaşlarım kanda çıktığı için fetal DNA verdiler ve gayet de hiçbişey çıkmadı çocukları çok sağlıklı maşallah baya faktör var bence bu sonucu etkileyen

minnakkraker ultrason da bakilmadi kandan bakildi benimde fetal dna yaptirsam ve sonuc pozitif olsada gebeligimi sonlandirmiyacagim icin yaptirmayi düşünmüyorum.6 ay birde bunun stresi ile gececek bos yere niye bu kadar acimasiz bazi doktorlar

Hilalshnn benim de bu değere yakın çıkmıştı ikili tarama testim, doktorum beni de korkutmuştu. Sonuçla beraber profesöre gitti o da ultrason da vs hiç bi sorun olmadığını söyledi içim rahatladı. Detaylı ultrasonda da hiç bi sorun çıkmadı çok şükür. Su an 36.haftamdayım kızımı sabırsızlıkla bekliyorum. Yani diyeceğim şu ki gerçekten çok korkutuyorlar, hersey Rabbim den gelir ve ben böyle diyerek Rabbime sığındım. Amniyosentez ve diğerlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum.. siz bi profesöre daha muayene olun 😊

Hilalshnn neden bakmadılar ultrasonla bakmışlardı bende herşeyi normal çıkmıştı ultrasonda ense kalınlığı burun kemiğine bakıyorlar varsa zaten ensesi kalın çıkıyor bebeğin burun kemiği görünmüyor falan filan

Oğlumda yüksek geldi değerim ve sapasağlam maşallah ikinciye hamileyim dün sonucum çıktı normal geldi istersen aminosentez alalım ama değerin çok güzel normal gelmiş dedi istemiyorum gerek yok dedim devlet Hastanesi olduğu için önermeleri mecburmus aminosentezi öyle dedi ama korkma burun kemiği ve ense kalınlığı hakkında ne dedi ölçüleri nasıl bebeğin

Aylinnnnnnn ben ikili tarama yaptirmak istemiyorum dedim doktor yaptirmazsan ben nasil bir sorun var anlayacagim ilerde sıkıntı çıkarır varsa dedi kandan yapildi ultrason da bakilmadi birsey denilmedi ense ve buruna

Hilalshnn ama sonuçta yüksek gelmiş tabiki bu kesin bişey değil ama sen yinede hem ense hem burun kemiğine baktır orada kesin anlaşılır ama bu sonuç illa bebeğin engelli oldgnu göstermiyor yani sakin endiselenip hamileligini zehir etme kendine

Hilalshnn
                Canım ben testi yaptırdım sonucumu almaya bile gitmedim üzülme benim kuzenime kesin engelli denildi yüksek çıktı diye hatta ultrasonda bile engelli olarak gördüklerini söylediler doğurdu bir dünya tatlısı anlatamam Allah ne derse o olur anlamıyorum sanki nüfusu azaltmaya falan çalışıyorlar

Hilalshnn doktorlar o testi yaptırıp üzerinden komisyon aldığı için korkutur tabi yaptırmanı ister aynısı başımdan geçti rabbime şükür sağlıklı kızım🤲🏼🤲🏼Canını sıkma kombine riskin kaç acaba

Ya bence bir başka doktora daha görünmelisin hemde acil olarak

Benimde oğlumda Down sendrom riskli demislerdi doktor fetal dna için çok ısrar etmisti ben ne olursa olsun o benim bebegim diyip yaptirmadim ultrasonlari falan hep normaldi masallah şükürler olsun ki oğlum çok sağlıklı dogdu şu an 3 yaşında sakın canınızı sıkmayın Allah çok büyük o testlerin garantisi yok üzmeyin kendinizi