Birileri okur mu bilmem ama yinede yazayım baştan uyarıyorum psikolojik olarak pekte pozitif değil. İyileşme süreci pozitif ama 😂 rutin kontrole gitmiştim 22 şubatta 30+6. Tansiyon ölçtürüp doktorun yanına girdim 13/8 çıktığı için idrar tahlili vermemi istedi. İdrarda protein +++ çıkmış beni perinatolojiye yönlendirdi orda da doktor yatış yaparak takibimi istedi. Gebelik zehirlenmesi tanısı konuldu. Öyle böyle derken 10 gün yatış yaptıktan sonra doktorum deprem bölgesine göreve gittiği için 3 haftalığına taburcu oldum. Geri döndüğünde tekrar yatış yaptım artık 35+4 olmuştum bu yatışın doğuma kadar süreceğini biliyordum zaten en iyi ihtimalle 37. Haftada kesin olarak doğuma girecektim. Her an doğuma girme riskim vardı günde 2 kez nstye bağlanıyordum sürekli tansiyonum ölçülüyordu yüksek çıkarsa hemen doğuma girecektim. Sonra günlerden cuma 36+1 hafta olmuştuk o günün 2. Nst sine bağlıyken bebeğim karnımda öyle bir hareket etti ki canımı acıttı hemşire geldi nst yi çözdü yarım saat sonra tekrar geldi hemen hazırlan doğuma giriyorsun dedi neye uğradığımı şaşırdım o hareketi sırasında kalp atışları 60lara kadar düşmüş yavrum karnımda can çekişmiş sanki. Makat gelişli olduğu için direkt sezeryana alındım en çok korktuğum şeylerden biride bebeğin yoğun bakıma alınmasıydı ki korktuğum gibi de oldu. Bir kere bile kucağıma alamadan götürdüler yüzünü bile doğru düzgün göstermediler kokusunu içime çekmeden 8 gün uzak kaldık sonra çok şükür kavuştuk şu an kucağımda 10 gün sonra 4 aylık olacak 🥰 ben zaten normal doğumdan korkuyordum sezeryanla daha kolay iyileşeceğimi düşünüyordum benim için hayırlısı oldu diyebilirim fazla ağrım olmadı ilk hafta oturmakta yatmakta zorlandım sonra onlarda geçti. Bu arada doğumdan hemen sonra aslında sütüm geldi ama elle sağılacak kadar çok değildi hastaneden sağma makinası istedim nerdeyse 24 saat sonra getirdiler o saatten sonra da süt getirmek için baya uğraştım ama sütüm bebeğime yetmedi 2 buçuk aylık olana kadar meme+mama devam ettik sütüm iyice azaldığı için beni emmek istemedi günden güne emmeyi azalttı ne yaptıysam geri döndüremedim şu an sadece mamayla besliyorum 😞