Belginylmz Sedeffsarioglu hamile olmadan önce wardi 3 doz HPV aşısı oldum sonra yaktrdim 3 seans 2 sene olucak çıkmadı daha ama arar ara kintorul ediyorum
Nurr_22_22 Sedeffsarioglu 10 sene önce vardı yaktirdim 3 doz iğne oldum şükür bir daha olmadı ama gebelikte oluştuysa normal doğumu önermiyor doktorlar mikrop bulaşır diye bebeğe
e_blue_sky_a Sedeffsarioglu devlete gidin. Özel çok ve gereksiz paralar istiyor bu tedaviler için. Hamile de olsanız o siğil büyük ise yakılıyor. Acımıyor anestezi gerekmiyor 2dk lik iş. En önemlisi hpv ve smear aldırmalısın bu da hamile iken yapılan bisey. Istanbulda isen doktor tavsiye edebilirim
e_blue_sky_a Sedeffsarioglu Nurr_22_22 evet geçmiş geçirmiş dahi olsanız açık lezyon olacağı için normal doğum önerilmiyor ben 1sene önce geçirdim bitti sigara da içmiyorum geçti artık ama normal doğum yapamam bebeğin solunum yollarına bulaşma riski var asla göze alamam :(
Sedeffsarioglu Nurr29 söylemelisin ben keşke daha önce söyleseydim en azından daha önce önlem almış olurdum. Bebeğe bulaşma riski varmış normal doğumda
Deletedmom0071 Nurr29 bunu mutlaka söylemelisiniz eğer vajinaya çok yakın tek bir siğiliniz bile varsa normal doğuma izin vermiyolar. Bebek için çok riskli. Mutlaka doktor baksın ama vajinaya yakın değilse sorun yok diyolar zaten.
Belginylmz Nurr29 bu arada hamileyken de yakılıyor doktor hamileyken yaktirabiliyorsun çok War yaktıran demişti bilgin olsun
Sedeffsarioglu e_blue_sky_a teşekkür ederim samsunluyum devlete gidiyorum zaten cildiyeye yönlendirdi yaktırmak için
Sedeffsarioglu e_blue_sky_a Bende normal doğum istiyordum allah izin verirse ama öyle bi risk varsa bende o riski alamam sezeryan olurum
e_blue_sky_a ladyax sende de virüs olabilir canım rahim ağzından hpv ve smear aldır. İnşallah negatif çıkar. Pozitif olunca rahim ağzı kanseri demek: ((( sonra o test sonucunu eşine ver Bi zahmet gitsin üroloji ye.
Sedeffsarioglu 2 aydır vardı eşimde de var kimden kime bulaştı bilmiyoruz bugün kontrolüm vardı doktora söyledim yakılması gerekiyor doğumdan önce dedi bende ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum biraz korktum açıkcası
e_blue_sky_a Sedeffsarioglu nasıl ya. Cildiyenin işi değil ki bu. Kadın doğumun işi. Sizi cildiyeye yönlendiren Kadın doğum mu? Lütfen smear ve hpv testini unutmayın olmadı doğum sonrası mutlak yaptırın
Madeinpelin Yaktırsan da dondursan da tekrar çıkıyor gebe kalmadan önce vardı benim de bir ilaç kullandım tamamen geçti çok şükür istedıgın kadar yaktır çıkıyor yani
Madeinpelin Nurr29 verrutol diye bir ilaç tavsiye ederim 7. Aya kadar da gebelikte kullanabiliyorsun diye biliyorum
Deletedmom0071 Nurr29 işte ben bilemem ki doktor bakmalı. Siğil bela bir şeydir hiçbir şey de geçirmez. Hamilelikte zaten tedavisi yok hangi doktora giderseniz gidin doğumdan sonra tedavi için çağırıyolar. Bu yüzden göstermeniz şart. Çok geçmiş olsun.🩷