Gizzy @HandeAnne Tatilde memlekete gidecem, doğumu da orada yapacam. 3 hafta için geri dönüp tekrar gitmek sıkıntı olur diye 32'de ayrılacam. Yoksa dediğiniz çok mantıklı olurdu.
Gnm OgretmenEva aynı durumdayız inşallah etkilemez 🙏 peki bir şey sorcam benim adete göre Doğum 14 mart ama ultrasona göre 8 mart görünüyor. İzin neye göre hesaplanıyor
OgretmenEva Gnm bildiğim kadarıyla ultrasona göre hesaplanıyor yine de kesin bilen cevaplarsa hepimiz öğrenmiş oluruz
Cans50 Kızlar benim de 35. Haftam şubat tatiline denk geliyor 37 ye kadar çalışabilir raporu alacağız ya 2 haftam yanıyor mu?Yoksa henüz izne ayrılmadığı için sayılmıyor mu?Kafam çok karışık ??
Gizzy @Gnm İşte ben doğumu memlekette yapacağım için git gel çok sıkıntı olur diye mecbur ayrılacam. Tabi siz doğum yapacağınız yerde çalışıyorsanız öylesi daha mantıklı sizin için.
Gnm Gizzy anladım tabi çok yorucu olur sizin için. ben çalıştığım yerde doğum yapacağım için zorlayabildiğim kadar zorlamayı düşünüyorum
ikizlerimveannesi Gnm maalesef yanıyor 🙄 ben yeni ayrıldım doğum iznine ve martta bitecek arada şubat tatili de kaynayacak tabi
Gnm ikizlerimveannesi sizin Doğum sonrası mı yanıyor yoksa öncesi mi? Bir de doğum ne zaman? Bu arada ikizleriniz olacak galiba 😍
Gnm OgretmenEva keşke normale göre hesaplansa ultrasona göreyse ben de sizinle aynıyım. Ben hep 14 Mart’a göre hesapladım..
Elanaz İzin konusunu soranlar için bu konu ciddi sıkıntı, ben bunu çok araştırdım. Kesin bilgiyi gittiğim hastanenin raporlarla ilgilenen çalışanından aldım. Daha önce de forumda paylaştım. Arkadaşlar Doğum izni 16 hafta yani toplam 112 gün. Hesaplamayı gün üzerinden yapmak gerekiyor hafta hesabı karışıklık çıkarıyormuş. Bir gebe izne ayrıldığı günden itibaren (ister 32 ister 37 haftada hiç fark etmez) 112 gün başlamış oluyor. Sonra ne zaman Doğum yaparsa yapsın gün hesabından bir şey değişmiyor. Örneğin ben çalışmayı 36+0 da bıraktım şimdi 112 günüm başladı. 38+5 te sezaryen olacağım. Bazı il veya ilçelerde 37 den sonraki doğumlarda kalan günleri saymıyorlar. Bu uygulama yanlış, yıllar önce torba yasayla değiştirilmiş, bir gün bile kaybımız Yok aslında. Ben Doğum yaptığım gün beklenen Doğum tarihinden şu kadar gün önce Doğum gerçekleşmiştir diye Doğum belgesine ekleme yapılacak böylece 112 günümü tam olarak kullanacağım. Farklı ve keyfi uygulamalar yüzünden gün kaybeden çok memur var o yüzden bu durumu mutlaka gittiğiniz hastanenin ilgili bölümüne danışmanızı tavsiye ederim. Forumda bu bilgiyi sorgulayan çok arkadaş oldu dediğim gibi haftaya cuma Doğum yapacağım. O zaman dediğim şekilde olduğunu buradan paylaşırım mutlaka, aynı hastane ve doktorda geçen sene okulumuzdan başka bir öğretmenimiz Doğum yaptı o da sürecin aynı şekilde olduğunu teyit etti, okuluma da sordum onlar da bizim için hastanenin düzenlediği belge geçerlidir dedi. Kusura bakmayın çok uzun oldu gece gece. Umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza.
Nesli2101 Arkadaşlar günaydın benım Doğum sat a göre 25 Haziran gösteriyor yanı Doğum sonrası iznim yanıyor bunun için yapılacak birşey var mı yeni atamayım kusura bakmayın bilgilendirirseniz sevinirim 🙏🏻
Gnm Nesli2101 bildiğim kadarıyla yok hocam sen direk 32.haftada ayrıl nasılsa kullanamicaksın. Arkadaşımın Ağustos’a denk geldi gitti onun