KlncA Sevaldemir bu Hakkı bende duydum ama çalıştığım şirket izin vermiyor peşine de düşmedim sonraki izinlerimde sıkıntı çıkarmasınlar diye.. Onun yerine ayda 1 gün izin veriyorlar ama nereden uydurmuşlar bilmiyorum gerçekten. Aslında şikayet etmek lazım böyle şeyleri malesef ben yapamadım
Sevaldemir Ben pazartesi cuma sabah 8 akşam 8 çalışıyorum. Diğer günler sabah 8buçuk akşam 16:30 Cumartesi sabah 10 öğlen 14:30 Bu durumda ne yapmam lazım. İş yerinde haksız duruma düşmek istemem o yüzden detaylı öğrenmem lazım.
Aslicik Kızlar gebelikte günlük çalışma saati 7buçuktur. Ayrıca gece vakti çalışıyorsanız vardiya değişimi de talep edebilirsiniz.
DilekayiroluAy Kızlar günlük 7.30 saatten fazla çalıştıramazlar. İster 45 saat dolsun ister dolmasın. Kanun böyle
DilekayiroluAy Mrveglsn bende bir holdingte yöneticiyim 2012 den beri hamile personelimi bu şekilde çalıştırıyordum yani ik dan bu şekilde bilgi vermişlerdi kanun değişti 7.5 saatten fazla çalıştıramayız diye 6yıldır böyle durum. İlkkez bana da yaradı 😀 ilk gebeliğim 10 yıl önceydi o zaman yoktu tabi böyle haklar.
Haticemin Mrveglsn 7,5 saat çalıştıranaxlar evet ama şirkette akıllı molaları felan düşüyolar öyle hesaplıyolar
Haticemin Mrveglsn molalarını dülerej hesaplıyolar onlar mesela ben iki vardiya çalışıyorum sabah 8:30 da gidersem aksam 17:30 çıkıyorum öglen 12 de gidersem akşam 21 de çıkıyorum normalde 9 saat ama 1,5 saat mola hakkı diyo ha kullanamıyoz o ayrı
Aslicik 4857 sayılı İş Kanunu yürürlüğe girdiğinden beri var yani 2014 yılından beri. Günlük dinlenme saatleri bu 7,5 saate dahil değildir. Memur çalışma saatleri zaten sabah 8.30 akşam 17 ve bir saat öğle arası olduğundan zaten 7,5 saat çalışmış oluyor.
Mrveglsn DilekayiroluAy ya şimdi biz kamu kurumunda memuruz bizimki sabah 8 akşam 5 öğleyi çık 8 saat 😬 yani çokta etkilemiyormus
DilekayiroluAy Hamile ve emziren kadınlar için günlük çalışma saati 7.5 saat olarak belirtilmiştir. Bu 7.5 saat dışında anne adayları doktor kontrolleri için sınırsız izin hakkına da sahiptirler. Kanunda bu yazıyor
Dilanburak Sevaldemir bende öğretmenim ve ilk defa duydum böyle bişey hamike kalan arkadaşlarımdan bile duymadım
Mucizelimm Hulya57 hamile kaldıktan sonra 4 12 çalışmak yasak normalde hep gündüz ve 4 e kadar çalışmanız gerekiyor
Hulya57 Mucizelimm ay keşke öyle olsa bende hep gündüz gelmek istıyorum zaten bunun icin napmam lazim pekii iş werenin uyması icin
oguzs Mucizelimm kanunen yasak degil dilekce vererek calisabiliyor. Emzirme doneminde gece calismak kanunen yasak. Dilekceyle bile calisilmiyo
snmtrhn evet bizim.is yerinde calisan bi ablamiz vardi hamile oda 11 de girip 7 30 da cikiyordu normalde calisma saatlerimiz 11 ile 21 30 yada 22 ye kadar ama hamilelerin boyle bir haklari.mevcut
Mucizelimm Hulya57 sen hamile olduğunu bildir iş yerine hatta hamile olduğuna dair doktordan kağıt al iş yerine götüreceğini söyle verirler sen onu iş yerine götür iş yeri seni mecburen hep gündüz çalıştırmak zorunda kalacak canm