Mrvcakatt 12 hafta için 500 gr bence gayet ideal çünkü rahim düzenli olarak büyümeye devam ediyor ama bebek daha kilo için küçük sayılır tavsiyem altıncı aya kadar dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmeniz illaki kilo alımı olacaktır üç veya beş bünyeye göre değişir ama en az bu kadar alacağınızı düşünüyorum çünkü göğüsler süt için hazırlanıyor rahim daha fazla büyümüş oluyor ve son üç aylık döneme girme aşamasında oluyorsunuz altıncı aya kadar sadece bby fayda eden şeylerle dengeli bir şekilde beslenmenizde fayda var sonrasında zaten katmerli katmerli gidecek diyorlar benim şu an altıncı ayımı kapatmama bir haftam kaldı ortalama olarak.. 5kg almışım ben gayet normal görüyorm.. not olarak şunu da eklemem gerekirse anne yediğine dikkat etsin tamam kilo almamaya çalışsın ama bebek beşinci altıncı aylardan itibaren yavaş yavaş annenin kan değerindeki her şeyi sömürmeye başlayacak zaten yani beslenerek bile bazı takviyelerinizi tamamlamayabilirsiniz ben hayatım boyunca elhamdülillah kan değerlerim her zaman çok iyiydi yani şu anda da kötü değilim ama bebek sömürdüğü için bazı değerlerimde düşüşler var mesela hamilelikten sonrası için kan değerlerimin sağlıklı kalabilmesi için bazı Takviye edici şeyleri de tüketmek gerekli oluyor bunu bazen besinlerle bazen de kullanılan takviye ürünlerle dengelemek gerek..😊🌸(uzun oldu ama detaylı oldu):)