Esoo0698 Kızlar bugün gündüz hiç bez bağlamadım bağlamıcamda artık altı pişmeye pişiği geçmemeye başladı ve çözümü bezi bırakmak olduğunu söyledi doktor. Gündüzü bi şekilde bıraktırırım ama gece çişini nasıl yapıcam çünkü ufak bi sorunumuz var gece bi kere uyandırırsam bidaha uyumuyor 😏 Bana önerileriniz nedir bu konuda nasıl yaparım yada geceleri bes bağlamaya devammi etmeliyim ?
Agg0207 Esoo0698 bezi birkez cikarttiysan takmamalsin bir daha. altına bebek alt açma örtüsü ser yatağı ıslatmasn yaptrmadan 40 dk önce falan su vermeyi kes ve yatrmadn çişini yaptr onada anlat cisi gelirse uyanabilecegini bence sorun yaşamazsınız encok üç 4 gün zorlanır canım
Tugraseda Esoo0698 sakın ikilem olmasın. Ben tamamen cıkarmıstım. Ne dışarı cıkarken ne uyuturken asla takmamıstım. Gece bir kere kaldırıyodm ama benimki uykusuna devam ediyodu. Sonra bi gece uyuyakalmısım çişe kaldırmayı unutmuşum. Sabah uyandığımda hiçbi çiş kazası yaşanmamıstı bende o cesaretle bi dahada uyandırmadım. Ama cocuk çiş eğitimine başladığında ister istemez kontrol ediyo kendini bence tutucaktır ya deneyin korkmayn
tavuklupilav Esoo0698 bizde 2 hafta olacak bırakalı bezi. Gündüz bezini çıkardıktan 2 gün sonra geceyide bıraktım. Gece bağla dediler ama dinlemedim çünkü bu sefer gece bıraktırmak da ayrı bir süreç olacaktı. Size de tavsiyem o yönde. Gündüz takmıyorsanız gece de yatağına alez vs serin bağlamayın güzelce anlatın bez bağlamıyoruz gece çiş yapmak yok sabah uyanınca yapıcaz vs
mnli Esoo0698 aynı anda bırakmalısınız gündüz gece su geçirmeyen alez alın alt açma yeterli olmuyor ama uyanıkken yaptırmaya çalışın uykuda yaptıkça bunu normal sanır bu sefer kaçırmaların önüne geçemezsiniz
Esoo0698 Agg0207 Alt açma örtüsü mantıklı geldi aslında peki üstü ıslandığında uyanıcakmı acaba geri uyyıcakmı düşüncesi yoruyor beni
Esoo0698 Tugraseda Bugün hiç söylemedi sürekli altına yaptı heralde 7-8 kere üst değiştirdik 😁 bu gece uyandırıp denicem bakalım
Esoo0698 tavuklupilav 29 aylık kızım ve inatçı konuşuyorum anlatıyorum ama umarım yüzüm kara çıkmaz doğumuma 1 ay kaldı bian önce bırakmak istemiyoruz kendine takmak istemiyor dünden beri
Tugraseda Esoo0698 kaç yaşında peki bizdede kazalar oldu, kaka tutma olayı oldu. Ama eğlenceli hale getirdik. Hee tuvalette sticker yapıştırdk ilgisini çekecek seyler, zamanla orası oldu hoşuna gitti sayıyodk kaç tane etiketimz olmus falan diye
Yenibirannee Esoo0698 benimde ilk günüm tuvalet eğitiminde. 23 aylık kızım bir cesaret deneyim dedim. 1 haftadir anlatiyorum oda bezi istemiyor bay bay yaptik ama sabahtan beri hic tuvalete denk getiremedik bizde 10 oldu değiştiriyorum pes etmicem 😅 yatagina yatak koruyucu koydum gecede bez takmayi düşünmüyorum
tavuklupilav Esoo0698 Allah kolaylık versin biraz zor süreç tabi ama sonrası çok rahatlık hala alışamadım bende mesela az önce anne kaka diye yanıma geldi yine şaşırdım😂 bu arada gece uyandırmıyorum ben onu da pek tavsiye etmiyorlar bilginize. Henüz bir kaza yaşamadık gece
mnli Esoo0698 evet hatta bana çocuk doktorum tuvalete kucağınızda götürmeyin dedi yani tuvalete oturduğunda uyanık olsun uykusunda yaparsa bunu normal olarak kabul ediyorlarmış kaçırma olayı çok oluyormuş
Esoo0698 Yenibirannee Bende yatak koruyucu alıyım en iyisi ama şöyle bi sorun var market biraz mesafeli acada dışarda yaparmı diye korkuyorum 😦 bide parka çıkmak istiyor napıcammm 🥴🥴
Yenibirannee Esoo0698 ben haftasonuna kadar cikmicam sanirim dışarıya benimki de park seviyor ama oyaliyorum evde 🤦🏼♀️🤷🏼♀️
tavuklupilav Esoo0698 çünkü çocuğun bu şekilde mesanesinin dolduğunu kendi kendine fark edemeyeceğini söylüyorlar. Yani gündüz nasıl ki çişi geldiğinde bunu farkedip söylüyorsa gece biz kaldırırsak çocuk bunu alışkanlık haline getirir ve kendi farkedemez çişinin geldiğini diyorlar
Fulya1993 Esoo0698 ben geceleri külot bez takıyorum ama gece 2 kere çise kaldırıyorum bazen çok nadir az bişey kaçırıyor ama doktorumuz gece gündüz ayrı bırakmayı uygun gördü biz geceyi de hallettik ben sadce çiş temizlemek istemediğim için bez takıyorum ama kaldırmak önemli gece