Merhaba hanımlar çok çok üzgünüm. Çalıştığım devlet kurumunun sekreterine 30. Haftadayken sordum 37. haftaya kadar çalışmak istiyorum şimdiden rapor alabilir miyim diye. Çünkü doktora gitmiştim ve yurt dışına uçabilir diye rapor alacaktım, almışken çalışabilir raporunu da alayım diye sordum. Hayır şimdi alamazsınız dedi. Peki 32. haftada mı almam gerekiyor dedim, çünkü internette öyle okumuştum, o da bana siz 37ye kadar çalışacaksınız değil mi iyisiniz şu an değil mi dedi, ben de evet dedim. Tamam o zaman ona gerek yok, 37. haftanın başında izine ayrılmak için rapor alıp getirmeniz yeterli dedi. Bunu tam 3 kere tekrarladı. Ben de onun sözüne güvendim. Yarın 37. haftanın ilk günü, bugün doktor tanıdığımdan randevu almaya çalışırken öğrendim ki 32. haftada çalışabilir raporu almadığım için 32-37 arasındaki kullanmadığım 5 haftalık izni, doğum sonrasına aktaramayacağımı yani hakkımın yandığını söyledi, şok oldum. Sekreteri aradığımda yaa öyle miymiş bilmiyordum ben demesin mi..delirdim…internette okudum araştırdım ve malesef geriye dönük rapor olayı da olmuyormuş. Başına böyle bir iş gelen oldu mu? Benim 5 hafta iznim ve ücretim yandı mı gerçekten.. o kadar üzüldüm ki saatlerce ağladım.. sekreter adam da yarın bi yönetmelik okuruz yaaa bakarız diye gevşek gevşek konuştu… o kadar pişman oldum ki onun sözüne itimat ettiğime..😔😭 çocuğuma 5 hafta daha analık hakkımı elimden aldıysalar hakkımı helal etmiyorum. 118 kilo halimle aralıksız işe gittim, araç kullandım bu sıcak günlerde çalıştım. Yandı hakkım bari bu beş hafta çalışmasaydım keşke 😔😔😔