Merve_cokacar İkili testte Down sendromu olabilir yada başka hastalığı dedi doktor yaşayan varmı amniyotik sıvı aşımında düşük tehlikesi var dedi doktor kararsızım yaşayan varsa yazabilirmi?
Esracann- Merve_cokacar ikili tarama testi sonucum 1/40 çıktı yüksek riskli düyük tehlikem olduğu için fetal dna testi yaptırdım onun sonucunu bekliyorum imkanınız varsa önçe onu yaptırın isterseniz sıvı aldırmakta az da olsa düşük riski olabiliyormuş
Tugcemiss- Merve_cokacar valla sıvı aldırma korkutmak istemem ama bir akrabanın aldırmış bebeğe zarar vermişler alırken bebeğin vefat etmiş
bebitomom Merve_cokacar eğer Down sendromu çıkarsa aldırmayı düşünüyor musunuz ? Eğer öyle bir düşünceniz yoksa bence sıvı aldırmanız saçma bebeği tehlikeye atmaya gerek yok detaylı ultrason da zaten daha kesin bir sonuç çıkar bende eşimle konuştum benim kararım ne olursa olsun aldırmaktan yana değil sende aynı şeyi düşünüyorsan hiç bir test yaptırmak istemiyorum dedim ve yaptırmadım ama destaylı ultrasonda zaten çok şükür herşey temiz çıktı
Cwwksedef Merve_cokacar fetal dna yaptırabilirsin ki down sendromlu olsada aldırma düşüncen yoksa bence yaptırma bana 185te 1 ihtimal sunuldu yani yüksek risk çıktı olsada aldırmayacağım için hiç bir şey yaptırmadım 22. Haftada detaylıya gittim yüzünü gördüm down sendromluya benzemiyordu da zaten doktorda benzemiyor dedi benzesede kabulümüz 🙏🏼
Bgm10 Başka uzman görüşleri al. Bu böyle basit bi karar değil burda karar verilmez buna ciddi bi durum tek hekimle hareket etme
Neris_poyraz Esracann- benim 56/1 riskim vardı nipt testi yaptırdım temiz çıktı hemde cinsiyetini öğrendim erkenden ❤️ sizde güzel haberler alırsınız inşallah
Esracann- Merve_cokacar kan verdim bende dna için %99 dedi sonuç için kesin değil riskli çıkarsa sıvı alırız dedi o kesin sonuç dedi hakkımızda hayırlısı olsun iyi sonuçlar alalım inşallah sonucu bilmeden beklemek zor bir süreç 🤦♀️
Bgm10 İkili test hiç bir zaman yüz yüz kesinlik veren bir test değil üçlü test dörtlü test detaylı ultrason bir sürü seçenek daha var tek bi yüzdelikle hemen teşhis koyması yanlış umarım hiç birseyi yoktur miniğin.
Merve_cokacar Bgm10 detaylı ultrasonda peki kesin sonuç çıkarmı onuda yaptıracağız ama yinede sıvı alımını isteyebilirler dedi doktor iyice stres oldum
Merve_cokacar Tugcemiss- bende bundan korkuyorum işte yada düşük tehlikesinden çoğu kişi detaylı ultrason çektir ortada belli olur yazmış
Duyguuuu0 Esracann- içinizi rahat tuttun bu testler bazen hiç tutmuyor rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin size bol bol dua edin hamile olanın duası kabul olur derler
Merve_cokacar Esracann- kesinlikle bu şekilde sonuç beklemek çok zor hem stres üzüntü hepsi bir arada korkuyor insan ya bişey çıkarsa diye inşallah sizde saglıklı sonuçlar alırsınız dua edelim başka çaremiz yok 😔
Bgm10 Detaylı ultrasonu genel olarak kesin tanı olarak görüyor doktorlar ve bence evet eğer birsey varsa yüksek ihtimal detaylı ultrasonda anlaşılır diye düşünüyorum. Sen o doktor dışında başka bi uzmanlada görüş yine en doğrusunu hekimler bilir.
Merve_cokacar Bgm10 göründüğüm doktor çok güvendiğimiz işinde iyi bir doktor ama yinede başka doktorlara görünmekte fayda var detaylı ultrason herşeyi net gösteriyor degilmi sanırım sadece ona giricem
Merve_cokacar bebitomom Ay çok şükür çok sevindim sizin adınıza doktor detaylıda çıkmaz yinede sıvı almayı isterler dedi daha çok korktum şuan herkes detaylı ultrason çektir orda kesin çıkıyor dedi içim ferahladı azda olsa aldırmayı düşünemem zaten kalbi atıyor köpür köpür nasıl kıyarım sadece detaylı ultrason yaptırıcam ya ordan saglıklı cevabını alırız inşallah bizde
Merve_cokacar Duyguuuu0 Adana’da yaşıyorum galiba sıvı aldırmayan genellikle hep detaylı ultrasona gir diyorlar iyi bir yer bulursam sadece ultrasona gidicem
Merve_cokacar Duyguuuu0 ikinci gebeliğim ilkinde hiç böyle sorun yaşamadıgımdan bilmiyorum aşırı korkuyorum öğrendiğimden beri dua ediyorum ama yinede strese girmeye engel olamıyorum
e_blue_sky_a Merve_cokacar evet geçen perinatoloji ye 1/50 riskli bir gebe girdi dışarı gülerek çıktı ultrason yapmışlar ultrason önemli
bebis001 Merve_cokacar Canım bende Adana’da yaşıyorum hangi hastaneye ve hangi doktora gidiyorsun ? Eğer olmazsa ben sana kendi doktorumu önergeyi çok bilgili ve gerçekten çok iyi bir doktor kendisi
Duyguuuu0 Merve_cokacar sıvı aldırma bitanem bebeğin saglikliysa da o sıvı alımı onun hayatı için tehdit ama bak detayliya gir başka bir doktora da git kontrol ol mutlaka Allah’ın izniyle hicbirsey çıkmaz inşallah içini rahat tut
Dogasuwan Merve_cokacar seni o kadar iyi anlıyorum ki bende tarama testi yapılmadı sadece ense kalınlığından dolayı şüphelendiler ve amniyosentez yaptırmamı söylediler 5 aylık hamileyim amniyosentez yaptırdım ve çok şükür bebeğime bir zarar gelmedi ve düşük olmadı bu her insan için geçerli değil tabiki şimdi ise sonucu öğrenmeye gidiyorum ve bende çok korkuyorum Down sendromu çıksa bile o benim evladım ama ilk çocuğum bu yüzden çok korkuyorum ona birşey olacak diye inşallah hayırlı haberler alırım ve seninde bebeğinin sonuçları inşallah sağlıklı çıkar