Merobebe
[bilinmeyen] şey çok tasvip etmiyorum ama ümmü sübyan falan denediniz mi
Merobebe
[bilinmeyen] müftüyse güvenebilirsin herkese yaptırılmaz. Benim de iki düştüğüm olmuştu . Hamile kalkamıyordum bi emekli imam yaptı bana da Allah razı olsun ondan adam bir kuruş para almadı ve çok sürmedi öldü bende Yasin okudum rahmet okudum. Gerçekten tek derdi Allah rızası olan insanlar başka oluyo Rabbim omların sayılarını artırsın
Merobebe
[bilinmeyen] ve şuan küçük bi tedaviden sonra ikiz hamileyim çok şükür 🤲 en son 3 yıl olmuştu düşük olalı
Merobebe
[bilinmeyen] darısı başına olsun inşaallah 🤲
Merobebe
[bilinmeyen] direk infertilite bölümünden randevu alın sizin bütün testlerinizi sırası ile yapıyorlar rahim filmi ayrıntılı ultrason yumurtlama testleri diğer kan tahlilleri eşinizin sperm tahlili hepsini sırası ile yapıyorlar. Ve size teşhis koyuyorlar şuyunuz buyunuz var diye . Ona görede tedaviye yönlendirirler
EmineBurcuTfekiSar
[bilinmeyen] canım öncelikle Rabbim tez vakitte evlat sahibi olmanı nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın güzel Allahım tüm hamilelerinde evlatlarına sağlıkla kavuşmasını nasip etsin bende dahil. Benim 2 bebeğimde 8 haftalıkken kalbi durdu. Tüm genetik testler yapıldı, kan pıhtılaşmasına bakıldı, rahim filmi çektirdim bişey çıkmadı hiçbirinden. Doktor tinere bir sonraki hamileliğinde kan sulandırıcı iğne tedbir olarak kullan sesi. Sonra aldım bütün testleri daha önceli gebeliklerimi takip eden doktoruma gittim. Sorun yok hiçbirşeyde dedi. Ne yapmalıyız dedim ister tekrar normal yollarla dene dedi psikolojin kaldırırsa istersen tüp bebek ama pct teknolojisi ile yapılan. Çünkü hamile kalmanda sorun yoksa tüp bebek yapmanın çok bir mantığı yok. Tüp bebekte sadece yumurtanın fiziki kalitesine bakılıyor. Ama tekrarlayan ve sebebi tam bilinemeyen gebelik kayıplarında genetik testlerde sorun yoksa oluşan bebeğin kendisinde kromozonsol sorun olduğu anlamına geliyor Yani döllenme sırasında kromozomlar yanlış eşleşiyor. Bunu ortadan kaldırmak için pct tekniği işe döllenen yumurtaların kromozomlarına bakılıp sağlıklı olanlar tüp bebek yöntemi ile anneye yerleştiriliyor. Tabi bu yurtdışında yapılan testler dolayısıyla pahalı bit yöntem tüp bebek ücreti hariç bir sene önce pct testi için 2000 EUR demişti doktorum. Şimdi bu durumda şöyle bir durum var sizlerde hiçbir sorun yoksa psikolojinize ve maddiyatına bağlı olarak bir yada birkaç kez daha doğal yollarla deneyebilirsiniz. Yada benim bünyem artık kayıp yaşama riskini kaldırmaz diyip bu yöntemi deneyebilirsiniz. Biz bir kere daha normal deneyelim dedik son kaybımdan 8 ay sonra hamile kaldım. Sürekli yüreğim ağzımda gezdim 12 haftayı atlattığımızdaki heyecanımı hatırlıyorumda ama bugüne kadar hep bişey olur mu korkusuyla Rabbime dualar ede ede geldim. Çok şükür yüce Allah’ım bugünleri gösterdi 37. Haftamın içindeyim önümüzdeki Pazartesi Doğumun olacak. İnşallah sağlıkla alırım kucağıma yavrumu. Herkese de nasip olur. Çok uzun oldu biliyorum ama sana söylenen teknikleri vs detaylı anlatmak istedim. Rabbimden asla Umut kesilmez O çok büyük önce Allah’a dua edeceğiz sonra da bize sunduğu doktorlardan derdimizi çare arayacağız. Bence sen iyi bir doktora gidip eksik olan gerekli tüm tahlillerini yaptır sonra da ona göre iyi bir doktorla yola devam et. Rabbim tez vakitte evlat sahibi olmanı nasip etsin inşallah 🤲🤲
Merobebe
[bilinmeyen] anestezili çekilin tavsiyem. Çünkü anestezisiz çekilince kendini kasabilir ve sonuç yanlış çıkabilirmiş
Merobebe
[bilinmeyen] bencede 2 yıl çok erken. Allah razı olsn iyiymiş doktor
Merobebe
[bilinmeyen] yok araştırma hastanesine gidiyorsunuz infertilite yazan oda var ordan bilgi alıyorsunuz ve size kağıt veriyo orda hepsi yazıyo yapılacakların. Ben 3,5 sene önce gitmiştim sonuçlarımız temiz çıkmıştı sebepsiz infertilite demişlerdi teşhis.
Haticeozturk
[bilinmeyen] aşka doktora gidip arsadır bazısı sırf para içinn bile diyebiliyo ki senin hamile kalkanda bir sorun yokki
Bilinmeyen34
[bilinmeyen] Iyi bir merkeze gidin bence. Ne kadar güzel ki doktorunuzu eleştirip eksiğini görebiliyormuş. Herşeyden önce rahim filmi şart.
Merobebe
[bilinmeyen] inşaallah Rabbim en kısa zamanda nasip eder... şuan sizin hislerinizi çok iyi anlıyorum çaresiz mutsuz ağlamaklı... aynı şeyleri yaşadım. Ama hamile olduğumu öğrendiğim an ağlamaktan bi halloldum öyle ki kasıklarıma ağrılar girdi. Şuan yazarken bile gözlerim doldu... sonra ona bişe olur diye ağlamayı kestim hemen. Ama o kadar mutluyduk ki eşimle o evevgeldi ona sarıldım ağladım çünkü hep en büyük destekçim oydu. Çok uzattım sanırım 🙃 ama diyeceğim o ki şuan yaşadğız her şeyi unutuyorsunuz hamilw kalınca üzüntüleri çaresizlikleri tedavi girişimleri bulunamayan sebepleri... sadece çok şükür ya Rabbim isteyen tüm kardeşlerime nasip et bu duyguyu tadı diyorsunuz 🤲
Merobebe
[bilinmeyen] size tavsiyem stresten uzak durun gerekirse şehir değiştirin yada bebek konusunu düşünmeyin yani çabalayın ama strese girmeden üzülmeden. Sizin sonuçta gebe kalabiliyorsunuz Elhamdulillah inşaallah devamında kucağınıza almak nasip olur
EmineBurcuTfekiSar
[bilinmeyen] ben clexane 0.8 lik sabah akşam kullandım. Başka doktorlar çok yüksek buldu. Ama onun yeterliliğimi ölçmek için özel bir test var doktorum onu yaptırdı ve bu dozların uygun olduğuna kaçar verdi.
minigin_annesi
[bilinmeyen] canim devlet hastanesinde n hastaneye degisiyor duydugum kadariyla anestezili cekilen hastanede var anestesisiz de yani 5dakikalik biseydir tatlim acili gecsede 5dak suruyor adet sancisi gibi biseydir...dogum sancisi ondan beterdir yani....bide spermogram mutlaka bakilmali bakilmazsa olmaz bunu unutma....iyi bir doktor bul ondan sonra bunlari mutlaka yaptir🙄
Haticeozturk
[bilinmeyen] Benim görümdense 7 düşük yaptı sonra oldu nedeni neydi bilmiyorum ama normal.oldu bence aşılama vs varken hemen tüp bebek demesi düşündürücü bir kaç doktora git
Haticeozturk
[bilinmeyen]
[bilinmeyen] birde hamile kalırsan hergun aksatmadan 2 rekat namaz kıl ve 336 kez elini karnına köy ya musavvir çek ınsallh hicbir şey olmaz canim
Merobebe
[bilinmeyen] amin
Defnenaz
Benim de 2 kaybım var. Bugün son kürtajdan sonraki 2. Adetimi olmam gerekiyordu olmadım. Çok endişeliyim.
İlk kürtajdan 1 adet geçirdikten sonra hemen hamile kalmıştım. Boş gebelik çıktı. Tekrar kürtaj oldum ve doktor 2 adet gecir bu kez dedi.
İlk adetten sonraki gün yakınlaşma oldu ve kontrolsüz oldu.
Bu hafta muayenede doktor korundugumu zannedip sanırım rahim duvarıma dikkat etmedi ama ben utanıp gebelik görünür mü şimdiden dediğimde bişii yok gibi ama adetin 10 gün gecerse test yap dedi.
Hatta dün olmam gerekiyordu adet ama olmadım. İlk gebeliğimdeki tüm belirtileri yasıyorum. Özellikle ensem ful sivilce doldu. Şimdi bu yazılanları okuyunca gebeysem eger yine aynı seyleri yaşamaktan ölesiye korkuyorum :(
Çünkü benim de 3. Gebeliğim olmuş olacak.
Bilen bilir ilki kalp durması 2. Boş gebelik çıktı. Pıhtılaşma problemim varmış.
Of ya of.
minigin_annesi
Defnenaz korkma canim her hamilelik ayni olucak diye bir sey yok icini ferah tut iyi dusun kafana takma derim insallah hakkinda hayirlisi canini sikma derim🙏
Defnenaz
[bilinmeyen] inşallah en kısa zamanda zahmetsiz bir şekilde güzel haberlerinizi alırız.