meraltaskin132 yazdıklarına o kadar üzüldüm ki acın kalbimde resmen. Bugün 44 gun oldu oğluma veda edeli. Tüp bebekle oluşmuş sağlıklı bir bebekti. Kontrollerimiz tahlillerimiz iyiydi. Hatta doğumdan 2 gun sonra detaylı ultrasonumuz vardı o güne kadar evladının cinsiyetini ultrasonda öğrenememiştik hep bacağıyla saklıyordu belli değildi. Tedaviyle olduğu icinde 3 yok sonra benim mucizemdi. Aniden bir kanama ile kendimi hastanede buldum. Kütahya evliya çelebide önce serumlarla kanama durdurulmaya çalışıldı,idrar baskı yapmasın diye sonda takıldı,sancilar dursa serklaj atılacaktı, eskişehir osmangaziye sevkimi istemistim ambulans ayarlanmisti ama tacoda sancim 45lere cikinca gondermeyin yolda doğurur denildi.Normal doğum yaptım.Doğum sonrası plesenta parçası kalmadı cok şükür Sadece gazlı bezle rahim içini temizlediler kurtajda olmadım rahim kalınlığı 8.5 mm üstündeyse yapılıyormuş benim tam 8.5du yapılmadı. Temizleme yapılırken uyuşturma olmadı hissediyorsun ama sanırım o anın psikolojisi üzüntüsü ve ben malesef saatlerce sancı çektim evladimin doğmaması için direndim uyuşmuştum artık hissetmedim. Parça kalma durumu bebek büyük olduğu için çok olmuyor. Benim durumum farklı olduğu için yani doğmaması için direndigimiz için alttan müdahale başta edilmedi , suyum geldikten sonra fitil yerleştirdiler vajinadan. Doğum sonrası ağrı hafif oluyor antibiyotik iğne ve serum veriyorlar. dogum sonrası alttan muayene ediyorlar yani elle , içeride fazla kan var mı yok mu diye. 3 kez bu şekilde muayene ettiler biraz acıyor ama 1 dakika süren bir muyane. Parça ve plesenta kanı kalmaması için yapılması şartmış. Keşke böyle bir durumu tecrübe edinmek zorunda kalmasaydım. Çok üzgünüm .. Allahim sizin yardımcınız olsun gerçekten dayanma gücü versin.