Yildiz34 Sezeryab dogum olacak. Spinal anestezi ignesi vurulucak. bir arkadasim, igne vurulurken benim cok acimisti dedi….kipirdamamak gerektigi icin bunu merak ettim. Sizlerde boyle bir durum oldu mu?
Annesii23 Yildiz34 spinal sezeryan oldum elimin üstünden damar yolu açarken ay uy dedim anestezi iğnesini en ufak hissetmedim bile şimdi tekrar sezeryan olucam yine spinal anestezi istiyorum kesinlikle
minikmucizemmmmmm Yildiz34 bir ay önce spinal oldum sinek ısırması gibiydi. Kendini serbest bırak hiç acımıyor 😊
OptOzen Çok fazla sayıda sezeryan ameliyatına girdim ve hastalara iğnenin acıtıp acıtmadığını hep sorardım. Hiç acıyor, acıdı diyen olmamıştı. :)
Bebegimmmm12345 BetulMom epidural normal dogumda verilen anestezi. Tamamen uyuşmuyorsun azar azar veriliyor. Ağrıyı azaltmak için prenses dogum diyorlar ona. Spinal sezaryen dogumda belden aşağısının uyuşturulması
BetulMom 09-11-22 yani ben doğum fiyatı sorduğumda sezeryan ve normal aynı fiyattı epidural daha pahalı oluyor
Cansuu41 Yildiz34 ben yıllar önce başka bi ameliyatta spinal oldum millet yüzünden korkudan ölüyordum 😁 çıkınca hepsinin canına okudum asla acımıyor bende sezeryan olacağım allah nasip ederse inan zerre korkmuyorum
Kubrascioglu Bebegimmmm12345 hayır spinal de epidural de sezeryana uygulanabiliyor. Fiyat farkları var sadece ben sezeryan olucam normalde genel anesteziyle yapiliyo eğer spinal istersem ekstra 1800 lira epidural istersem ekstra 2800 lira vermem gerekiyor. Yanlis bilmiyosam spinalde iğneyi çıkarıyorlar ilaç verdikten sonra . Epidural de damar yolundaki gibi plastik bişey kaliyo doğumdan sonra ordan ağrı kesici uygulayabiliyolar.
emndmrr Ben sezeryanla doğum yaptım belden iğne vuruldu o sırada suni sancı verildiğinden sancılarım çoktu ama hiç hissetmedim iğneyi ,vurulduğu an ayaklarından itibaren uyuşma anında başlıyor hatta ben sancılar geçtiği için oh be demistim
Bebegimmmm12345 Kubrascioglu ilk kez sizden duydum böyle bişey. O gün seminerde tam da benim dediğim gibi anlattılar. Ayrıca spinal de iğne vuruyor belden asağısı uyuşuyor iğnenin kalması gibi bir durum söz konusu değil. Spinal de fiyat farkı diye bişey bile yok. Çünkü genelde anne ile bebeğin ilk teması söz konusu olduğu için zorunlu olmadıkça genel anestezi yapılmıyor.
Kubrascioglu Bebegimmmm12345 bana hastane o.sekilde bilgi verdi pazartesi doğumum var yanlış bı bilgi verildiyse düzeltilir diye umuyorum. Ama daha bilgi verirken bile hata yapan bı hastanede doğum yapmaya nasıl güvenicem kafam karıştı biraz.
Bebegimmmm12345 Kubrascioglu yani tabi onlar daha iyi biliyor. Belki bizim atlağdımız bişey var. Ama epidural doğumun prenses doğum oldugunu biliyorum. Spinal de omurgansan vuruyor iğneyi belin uyuşuyor.