Gulsum3 millet sezeryan anlamış adaş 😁 ben epidural alıp normal doğum yaptım spinalde aldım ikisinide tecrübe ettim. İlk doğumum acıklık çok olduğu için spinal yaptılar daha çabuk etki etsin diye. Bi anda sancılar gitti normal halime döndüm bi rahatladım nasıl. Sonra ıkınma hissi geldi baya şiddetliydi. Pırt diye doğurdum.
İkincisinde 4cm acıklığım vardır sancım dayanılmazdı epidural istedim vurdular 10 dk sonra fayda etti sancılarım durdu biraz yatıp dinlendim uyandığımda sancım baya alevlenmişti. O ara nöbet değişimi oldu pislik ikinciyi vurmadı yeni gelen hemşireden istedim o verdi artık. Bu arada ilkinde kateter koymuşlardı sırtıma eklemeyi ordan yapıyorlar o yüzden hemşire vurdu yoksa anestezi uzmanı yapıyor o iğneyi. Neyse geç kalındıgı için ikinci epidural ben dogurduktan sonra fayda etti. Şimdi üçüncüye hamileyim yine alırım nasipse. Doğumu biraz uzatiyor sadece. Bazen doktorlar kasılöan geldiğinde ıkın diyor o şekilde hızlandırabiliyorlar. Yada epiduralden sonra suni sancıda iste ki uzamasın doğumun.