Rabia_91 😊doktorlar bu tarz seyleri bilmez ,isi ehline sor demisler ,doktorlar ebe degildirler ,isine yıllarını vermis dogum yaptırmış olan ebelere sormaniz gerekiyor aksi halde doktor bu konudaki bilgisizligini ve sizin de cahil olmanizla eleştirme yapmaya veya ima etmeye calisabilir.Ben senelerdir dogal doğumu arastiriyorum ,yapabileceğiniz cok fazla sey var ama bunlari doktorlarla yapmanız mumkun degil çünkü onlarin bi cogu zaten Doğumun fıtri birsey ,mudaheleli bir sekilde olmayacagini anlayamazlar ,gozleri var goremez kulakları var duyamazlar … Siz kendinize sadece kendinize guvenecekseniz.Bumun icin “her anneye lazım” diye kirmizi kapaklı bir kitap var o kitapta yazilanlar size fazlasiyla yardimci olacaktır ,içerisinde inanılmaz harika yardimci bilgiler var .Perine masajini 36.haftadan sonra yapmaya basladim.ayrica gece yatmadan once makyaj pamugundan bir parca alip zeytinyagina batirp vajina bölgesine koyup sabah cikardim(iliski olacaksa yapmayin) bunu doğuma kadar tekrarlayın ilişkiler haricinde.Ben yapamadim ama doğuma kadar esinizle iliskiye girin olmuyorsa bu yazdiklarimi kesinlikle yapmalısınız.36 dan sonra squat yapin mutlaka hergun azar azar da olsa.Hareket halinde olunca merdivenleri inip cikin asansör olabildigince kullanmayin