Kelebekmisaliihayat BirazbundanBirazondan1 doğumda doktorun girmesi çok fark ediyor mu? Özele o kadar bütçe ayıramam. Üniversite veya numune olacak mecburen . Bi de Divriği’den gelicem. Acaba ebe bulup evde mi doğursam?
BirazbundanBirazondan1 Kelebekmisaliihayat hayır farketmiyor. 1 ay önce sezeryan + özel oda 4 Bi le hastaneden çıktım. Ekstra bir şey ödemedim hastane ile ilgili. Normal doğumun fiyat 17bin Di 1 ay önce muayene ücreti 400 TL ydi şimdi zam geldi mi bilmiyorum. Doğum sırasında riskli bir durum olursa ebe nereye kadar mudahhale edecek. Hastane ortamı daha iyi derim ben
Kelebekmisaliihayat BirazbundanBirazondan1 doğru diyorsunuz, yol gözümde büyüyor, mesafesi uzak diye. Hastane daha iyi tabi
BirazbundanBirazondan1 Kelebekmisaliihayat sizde haklısınız. Küçük bir öneri eğer durumunuz varsa doğuma son 1 ay kala 1 +1apart tutmak. Doğumdan sonra geri ilçeye gidersiniz.
Kelebekmisaliihayat BirazbundanBirazondan1 öyle de zor. Eşimin memleketine Bitlis’e giderim ev tutmak yerine, ki onlar da öyle derler. Ama kendi evimde olmak istiyorum. Doğum sonrasında da rahat edebilmek için. Doğumdan kaç gün önce doğumun yaklaştığı belli olur? Sanci geldiği gibi doğum başlamaz herhalde. Ya zor süreçler.. Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun , sağlıkla sıhhatle kolaylıkla evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah
krcozlem58 Kelebekmisaliihayat ben kangaldan gidiyorım merkezde de değilim medicana 15.000 olmuş beni tercihim üniveriste ama eşim medicana diyor daha karar veremedim
Kelebekmisaliihayat krcozlem58 eşim de Erzincan’a özele gideriz diyor ama Sivas da Erzincan da aynı mesafe bize. Her şekilde özel çok masraflı, ona vereceğimi bebeğe bir şeyler alırım diyorum. Muayeneye üniversiteye gideyim de belki karar vermemde kolaylık olur. Hangisi içime sinerse öyle yaparız Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
BirazbundanBirazondan1 Kelebekmisaliihayat Amin inşallah alırsın. Sancı bünyeden bünyeye değişir. Aniden suyunda gelebilir. Benim suyum geldi. Bebeğin canı ne zaman isterse gelir. Örneğin ben bir gün önce 2 hafta sonraya sezeryan günü aldım kızım ertesi gün suyum geldi sezeryan acil girdim
Burcu58 Kelebekmisaliihayat Ay hiç belli olmuyor benim sabaha doğru sancım başlamıştı kızımda ilk çocuğum olduğu için anlamamıştım sonra sancı sıklaşınca ve düzenli gelince doğum olduğunu anladım annem direk duşa soktu hastaneye gittik taksiyle 6 cm açıklık vardı iki saat sürmedi doğurdum. O yüzden ne olur ne olmaz riske atmayın ☺️
Kelebekmisaliihayat krcozlem58 içinize nasıl siniyorsa, öyle yaparsınız. Rabbim evladınızı sağlıkla sıhhatle kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Kelebekmisaliihayat BirazbundanBirazondan1 yavrum zamanını beklesin, öncesinde haber versin, annesi sürprizleri çok sevmiyor 😅
Kelebekmisaliihayat BirazbundanBirazondan1 yavrum zamanını beklesin, öncesinde haber versin, annesi sürprizleri çok sevmiyor 😅
Kelebekmisaliihayat Burcu58 ben ne yapcam bilemiyorum, doğumdan da korkuyorum. Yaşadığımız şehirde tanıdık kimse de yok.
Burcu58 Bu arada hanımlar ben iki çocuğumuda numune de doğurdum ilk çocuğum çok zorluydu ebelerden de memnun kalmamıştım ikinci de çok iyiydi ebemde aşırıı iyiydi çok rahat doğurdum ama kızımda işkence gibiydi o yüzden ebe çok önemli. Şimdide üçüncüye hamileyim ve korkuyorum üniversite de özel olarak mı doğursam diyorum öyle birşey var mı sancı çekerken falan yakınlarınızı yanınıza alıyorlar mı? Malum medicana çok pahalı o parayı da verdirmek istemiyorum bilmiyorum
Burcu58 Kelebekmisaliihayat Korkma hiç belli olmuyor dediğim gibi ebeler iyi olsa doğum kolay birşey aslında onlar çok zorlaştırıyor. Beni suni sancıdan çok korkuttular mesela kızımda kendi sancımla doğurdum daha zordu, oğlumda suni aldım kontrole gitmiştim çocuğun suyu kalmamış direk yatış suniyle doğurursun dedi doktor 40 haftalıktım sancımda yoktu 3 cm açıklık vardı yatırdılar iki saat sonra falan suni taktılar ebem çok iyiydi sürekli bana destek oldu çok az kaldı çok az kldı sen çabucak doğuracaksın diyerek beni sakinleştirdi ve hiç bişe anlamadım çok şükür. Ne kadar sakin kalırsan doğum okadar kolay oluyor sen kasıldıkça bebekte kasılıyor çünkü çıkmıyor
Kelebekmisaliihayat Burcu58 evet, anne stres yapınca vücut tepki gösteriyormuş, bebek de her şey yolunda olmadığı için, tehlike hissedip gelmek istemiyormuş. Akışına bırakmak en iyisi ama teori ile pratik aynı olmuyor, Rabbim hepimize yardım etsin