umranndmr Yrgnnnnnn herkes aynı şeyi söylüyor biliyor musunuz ? Nette araştırdım kimse doğru düzgün memnun değil aşırı kararsızım
Yrgnnnnnn umranndmr Kıbrıs hiç bir yönden asla gelişmemiş hala 70 leri filan yaşıyor. Ama sağlık ve eğitim yönünden daha da geride. Sağlık söz konusu olunca çok iyi düşünün derim ben 8 ay orda oldum kontrollerimi doktorum aşırı iyiydi ilgili ve bilgili orda olsam doğumum o doktorda olurdu kesinlikle. Ama Türkiye yi tercih ettim aşırı sıcaklara denk geldiği için
Didem__ umranndmr ben Akdoğan bölgesinde oturuyordum ve oranın sağlık ocağında Filiz Akcaoglu hanımla takipliydim ama ben memnun değildim doğumum burada olacağı için de pek umursamadım çocuğumun sağlıklı olduğunu öğrenmek yetiyordu bana. Ve evet hastaneler doktorlar gerçekten büyük sorun asla buradaki gibi bir düzen yok doktorlar kafalarına göre gelip kafalarına göre gidiyorlar arada çay kahve molası için bizi beklettiklerini saymıyorum bile çevremdekiler Türkiye ye dönüp doğum yaptılar devlet Hastanesi’nde doğum yapan bir tanıdığım vardı o da eh iyiydi işte mecburum sonuçta diyordu. Tabi gözünüzü korkutmak istemem benlki sizin için çok güzel bir süreç olacak. O yüzden kendiniz deneyimleyin kontrollerinde karar verirsiniz.
umranndmr Didem__ Didem hanım çok teşekkür ederim. Ağustos ayında geleceğiz kıbrısa artık orada karar vereceğim. Hiç olmadı memleketime aydına döner burada doktorum var burada doğum yaparım. İnşallah sizin için herşey çok güzel olur sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız🙏🏻
Didem__ umranndmr ve Girne tarafı bize çok ters bir yer ben Kıbrıs’ın bir ucu siz bir ucu gibi bir şey oluyorsunuz ve oradaki hastaneler ve doktorlar hakkında bir bilgim yok eğer Subay ve astsubaysa eşiniz lojman kolay çıkar. Uzmansa eğer mesleğinde uzun zaman geçirdiyse çıkabilir. Yoksa ev bulmak ve kira ödemek çok zorlar Kıbrıs’ta. İçinizi karartmayın her şey olacağına varıyor. Daha çok erken haftadasınız bir gidin bakın eğer içinize sinmezse Türkiye’de doğum yapar tekrar gidersiniz.
Didem__ umranndmr Çok teşekkür ederim 😍 Kıbrıs da harika 2 yıl geçirdim tabi geri dönüşü kötü oldu eşim eş götürülemez bölgeye çıktı ve memletekette bebeğimle tek olacağım maalesef 🥹 umarım sizin için de her şey çok çok güzel olur tavsiyem gezebildiginiz kadar gezin keyfini çıkartın 🌸bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 🌸
umranndmr theAna kıbrısa gittiğimizde bir gidip göreceğim içime sinerse orada doğum yapacağım sinmezse memlekete gelip orada doğum yapacağım. Hayırlısı ile önce bi gidip yerleşelim
theAna umranndmr hakkınızda hayırlısı olsun. Devlet aksine özeller iyi oluyor. Nereye geliyorsunuz peki?
Alizee umranndmr ben Münür Şago’ya gidiyorum.19 cu haftamıza girdik. Münür bey Elit hastanesinde.1000 tl muayene ücreti. Memnunum ben şimdilik. Titiz doktor. Siz Girnede mi Lefkoşada mı olucaksınız?
umranndmr theAna tam olarak nerede olacağız lojman çıkarsa nerede çıkar bilmiyorum. Yanlış bilmiyorsam eşimin birliği Girne tarafındaymış
Alizee umranndmr Zaten Girnede kalsanız bile Lefkoşaya 20 dk yol. Ben Girnede oturuyorum, dr kontrolüne Lefkoşaya gidiyorum. Yani burada şehirden şehire gitmek uzun yol değil :) İyi drlar var cnm, zaten mesele doğurtmak değil, hamileliği takipte tutmak. Benim 1 dr İstanbulda biri burada. Teyitleşerek adımlıyoruz.
umranndmr Alizee benim kendi doktorum Ankara’da çok memnunum sağolsun dedi oradaki sonuçlarını at ben burada takip ederim. Ama insan ister istemez telaşlanıyor stres yapıyor. Kıbrısta tam olarak nerede kalacağınız vs de belli olmayınca iyice stres yaptım
Alizee umranndmr ilk zamanlar büyük şehirden belince zor burası, ama alıştıktan sonra süper. Denizi, güneşi, dağı, havası, kriminal yok derecede, her kes yardımsever, seviceksiniz burayıda.