Ardanyal
[bilinmeyen] evet normal bendede öyle olmuştu korkmayın
tugbaarya
Canım net 50 gün diyeyim sana tarih neden değişiyor senin bunyene göre . Ama kürtaj snr da lohusa yani doğum yapmış gibi bir modda bedenin o yüzden böyle ve normal . Her iki dusugumdede tam 50 gün regli oldum. Bu bunyene toparlanma hızına göre de değişiyor
tugbaarya
50 gün snr yazacaktım . Neden düşük oldu söylediler mi kaç haftaliken ve başka doğmuş bebeğin varmı ona göre bildiklerimi yazacağım
Gebecik86
Tam 40. Gün regl olmuştum
tugbaarya
[bilinmeyen] bak benimde ilk bebeğim bir buçuk aylıktır ikincisi 14 haftalık. Bende de kan pıhtılaşması varmış . Genetik test de bu pıhtılaşma değerini görüyorlar birde bir test vardı anne kanında ayrı bir mikrop vs gibi varmı diye bakılan bunu yaptırdın mi Dr kendi dedi bana bende bilmiyordum epey vakit oldu ama hatırladığım o .ben clexane 04 kullandım birde hiçbir 3 5 . Şükür iki dogumumda bu sayede oldu. Üzülme için anlıyorum yaşayan biri olarak ama şöyle anlatayım.
Öncelikle genetik test zaten yapyirmissin sonuçlarına göre yüksek dozda iğne başlıyor.
Eşimin sperm kontrolü yapıldı mı ?
Senin rahim kabul etmez bir süre snr atar durumu varmış herhangi bir kontrolünü yaptırdın mi birde hormon testi yaptır din mi ? Bn yrg gebelik geçtiğimiz için o bölümle başladım yeniden jinekoloji muaneni tam yaptırdın mi ?
Ve düşükse alınan metaryal incelendi mi sen ne önlem alırsan al onda problem olabiliyor. Bazen bu eşle anne kanı birbirine tutmayın ama en başında da sorun yapabiliyrmus. Birde bebeğin tutunma aşamasında senin salgılanan gereken hormonlar yetersiz kalınca da bu durum olabiliyor.
tugbaarya
Burada yazdığım kontrollerine git hamile kalmadan birde hamile kalabiliyoruz eşin sperm sıkıntı değildir düşünme sağlıksız bir sperm de hamile bırakabiliyor . Başıma geldi cnk . Sonrasında yeniden hamile kalmak için bir dönem bırak kendine . Tüm kontrollerin bitene kadar en azından . Şükür bak iki bebeğim var rahim skntsi kullandığım ilaçların yan etkisi ve fiziksel olarak önce sırt snr bacak olarak eğik yurumem belde ileri derece olan fıtık ve sürekli düşen kan ve vitaminlerin ve buna rağmen aşırı hızlı kilo almışım sebebe erken doğum yaptım. Ama şükür bak yanımda . Seni anlıyorum ama eminim ki bebisini sagliklica kucağına aldığında günlerde gelecek. Belkiki seninde hamilelik döneminde riskli gececek bu yüzden yaDim bunları . Bu arada 2 düşükten snr 3 ye hamile kalmism. Ama bunu kimse bilmez anlatmadım.ilk burda yazıyorum. O dönem eşim de bir ilaç kullanıyordu. Korunma yöntemi olmasına rağmen hamile kalmışım aşırı sancikarlar gittim ve sağlıksız sperm in rahme ulaşmasıyla oluşmuş ve ağır şekilde kim dökerken oda düştü . Anlayacağın 3 kaybım var şükür 4 5 çocuğum kucağımda .enfeksiyon kan da sknt hormonlardan sknt rahimde sknt vücudun neden kabul görmediği pıhtılaşma nin derecesi nedir iyice araştır
Bernaderen
Ben 36 gün sonra adet oldum canım
tugbaarya
[bilinmeyen] yılma lütfen bu süreçlerden bende geçtim içindekini kafandakini herşeyi düşünebiliyorum anlayabiliyorum. Ne demek hemen tüp bebek peki neden bunu onerdiniz diye sordun mu ? Oda bir şekilde atacak . Ben bildiğim ve hatırladığım testleri yazdım . Şuan müsait değilim ama ilk fırsatta duruyor hala hangi testi yaptırdım ne çıktı vs yazacağım sende danış Dr na . Ve bunlari onermeliydi neden söylemedi anlamadım . Neyse sıkma sen güzel canını
aden.tuba06@gmail.com mail adresim ordanda yazabilirsin konuşmak istersen uygulamaya pek giremiyorum irfan direk görürüm . Birde rahim kendiliğinden küçük olan bir kadın denk gelmiştim. Rahim olduğundan küçülmüş mesala bende şaşırdım ama onunda sor şimdi aklıma geldi . İse yaramadı diye düşünme tama bu iğneler ilaçlar sadece tedbir maacli ama başka birşey olmalı ise yaramıyor diyelim öyle değil mi ?
tugbaarya
[bilinmeyen] ben 6 7 düşük yapılsa hergun hastanede yatarak doğum yapan kadınlar gördüm ve nasibinle varsa olan oluyor zaten üzülmemeye elde değil ama sen ne kadar ayakta güçlü durursan herşey daha güzel olacak inan bana . Ben ilk iğne me Ankara'da tıp fakuktesi Dr ozan vardı o zaman başlamıştım. Normal devlet astanesi eğitim araştırma olduğundan sknt da yapmadılar ve üstelik ilk iğnenin vakit kaybetmemek için kendi temin etti . O hastanenin özel Dr karı var onlarda çok iyiydi . Oğlum 2 yaşına girecek olsa 2 buçuk sene önce o Dr vardı hala varmı bilmiyorum ama birde onu araştır anlat duurmunu bakalım
DerinDenizz
Bence doktorunuzu değiştirmelisiniz. Ben bebeğimi 9. Haftada düşük başlamasıyla kaybettim. 6.haftada kalbi durmuş. Kanamam artınca zorunlu kürtaj oldum. Doktorum herşeyi kendi yaptı. Kromozom testi , 1hafta sonra rahim kontrolü . Tek düşükte bu kadar ilgilenmesine karşın sizin 3 düşüğünüzde herşeyi sizin teklif etmeniz. Bence başka bir doktora daha görünün derim.
tugbaarya
Ve vücudunda eksik olan vitaminler b 12 eksikliği gibi mesala bunalrda etkiliyor onada bir baktır
tugbaarya
Ve o Dr un neden hemen tüp bebek önerdiğini ve olması gereken testleri neden kendi istendi lankamadim değiştirmelidir dokrurunu
SuAte
Canm ben 27. Gün adet olmuştum ama 40-50 gün arası normal kabul ediliyo diye kalmış aklımda. Bu arada naaptın aldın mı randevunu canm
glam
[bilinmeyen] benim de 1ay olmadan oldu ilk adetim korkmayın. Sonra hemen hamile kaldım. Rabbim size de nasip etsin🙏🏼
deryamehmet35
[bilinmeyen] ben 3 gün sonra adet olmustum canim ama lekelenme 40 gün sürmüstü ilk adetin biraz degisik oluyor
tugbaarya
[bilinmeyen]
Kromozom
Kan da herhangi sıkıntı varmı
Pıhtılaşma seviyesi
Rahim durumu
Vitamin depoların ne durumda
İğnelerin ve ilaçların dozu
Tekrar bir genetik test
Eşle arabadaki uyum da sknt varmı
Alınan mereryallsrin sonucu
Jinekolojik muanene
Enfeksiyon testleri
Eşin sperm kalitesi
Rahimde perde çift rahim olmadı gerektiği gibi şekil bozukluğu varmı
Düşüklerin de aldığın kan sonuçları ve gelen pataloji sonuçları
Sende veya eşinden bilmediğin kalıtsal bir hastalık var mı etki eden (örneğin aşırı karın ağrım vardı benim Dr ailevi Akdeniz ateşi mi diye bakmıştır)
Kan dolaşım yaparken herhangi bir yerde sekteye uğrayıp yapısal olarak mı bozuluyor ( bunda damarlarla ilgili birşey yapmıştı ama testi bulamadım)
Hormon testi
Vücudun gebeliği tüm skntlarimiz dışında red etmesi nedenini araştırmış birde . Dr un verdiği ve ne yaptığı yazdığı bir rapor var onu buldum yazıyorum asıl test adlarını bulunca da yazacağım .
Birde şey var gebelikle ilişkili olan organların oluşum sırasında işlev bozukluğu yada azlığı varmı diye bakıldı .
tugbaarya
Kan düşüklüğü seviyesine bakılmış . İğne kullanan bile kan hem sana hem bebeğe yetiyormu hesabı bir bakıldı takip altında . Gebelikte olan vitaminler dışında demir B12 bilem ne bir yığın vitamin yazmıştı . Hamilelik boyunca da zorunlu 9 ay boyunca yaptırmıştı beni . Dr elinden gelse beyin minred ediyor diye bakacakdi neredeyse bu yüzden senin Dr direk tüp bebek önermesi garib geldi ve bir deneme 10 milyar oda en alt limit ve ilk seferinde tutacaginin ve yine rahimde olacak yine düşük olmayacağının tam garantisini verebiliyor muki bunu öneriyor
mehtap_28
59 gün sonra o da ilaçla
tugbaarya
[bilinmeyen] mail adresimi yazdım oradan iletişime geçebileceğini bir numara yazarsan her zaman destekçim olabilirim. İşte bunlar yüzünden Dr mu değiştir diyorum . Bazı Dr lar elinden gelen her testi yapıyor . O süreç içinde verdiğim kanı toplasan bir kişi daha ederdi inan. Bazen ona o yetmiş ama sana yerli olmayabiliyor. Misal hibor 3.5 yazdığında vücudum kaldıramadı bir hafta kullanmama rağmen Dr değiştirdim hemen eski iğne döndü ve o iğne kalp hastaları için mis düşün yani bu yüzden birkaç Dr sonuçlarına gitmekle fayda var ve üzülme lütfen sadece kendi vücudunu yopratip süreci uzatıyoruz anlıyorum elde değil ama
tugbaarya
[bilinmeyen] bazı Dr lar evet yapıyor öyle özel deki bir Dr vardı çok aradım adını ama bulamadım kontrole gidicem yarın bakanı hastanede ise hangibsehirdesin bilmiyorum ama bana bunları öncelikle o anlatmıştı onu bulup daniscam ins ordadır ben Ankara da ikamet ediyorum tıp fakültesi bir Dr su Zekai Tahir var ona gidiyorum kontrole orda Dr var onada anlatincada test sonuçlarını yollardan mailde göstereyim bakalım farklı birşey diyecekmi