22 haftalık hamileyim ve bugün ki ultrason randevumda plesantanin aşağı da olduğu söylendi cihaz karnımı net görüntüleyemedigi için farklı bir doktora randevu verdi karnımın içini net görebilmek için de bayağı bastırdı bebegin hala net görüntüsünü göremediğini söyledi doktorum benim gibi olan var mı ilk gebeligim plesantanin yukarı çıkma ihtimali var mı?
Plesanta aşağıda
Madamerose
Merhaba ben de 20 ci haftada plasenta previa olduğumu öğrendim. O zamana kadar hiç haberim yok du böyle birşeyden. Normalde kısmen rahim ağzını kapadığında değişme şansı varmış 28 ci haftaya kadar ama benim tamamen kapadığı için çok düşük bir şans var hatta pek ihtimal vermiyoruz dediler ve böyle olunca normal doğum olma olasılığı imkansız benim için. İnşallah sizinkisi kısmen kapatıyodur ve değiştirir yerini 🤲🏻
İnşallah ben doğumun da değilim bebeğim iti olsun da ne şekilde olduğu önemli değil doktorun benim cihazım karnının içini tam olarak göstermiyor dedi ben de ilk defa bununla karşılaştım ve şok oldum bebegin kilosu azmış tekrar testler yapılınca sanki dünyam karardı
Madamerose Plesantaniz on duvara yerlestiyse o yuzden de net goruntu alamaz. Benimde asagidaydi 16 haftada suan 26. haftadayim zamanla yukari cikti. iliski agir kaldirmak yorulmak uzun yuruyus yasakti hep dinlendim ayaklarimi uzattim. Rahim buyudukce yukseldi. Bebege ekstra bir zarari yok bu durumun endiselenmeyin sadece daha dikkatli hareket edin
ttugba92 teşekkür ederim inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız.
Madamerose insallah hepimiz saglikla kavusalim. Stres yapmayin oyle bebege zarar verecek tehlikeli bir durum degil. Rahim buyudukce yukari cikiyor genelde cikmazsa bile sikinti degil sadece dogum sekli normal olmuyor o kadar. Internette yazilanlara bakmayin bende ilk actim neler neler var dagildim resmen sonra doktorum bilgilendirdi rahatladim.
Benim de aşağıdaydı detaylı ultrasonda söylediler, previa totalis değildi tam kapatmıyordu rahim ağzını, rahim büyüdükçe zamanla yukarı çıktı 30. Haftada yukarı çıktığını söylediler.
Bnmde çıktı merak etmeyin düzelme ihtimali yuksek
Pandolfini doğumunuz normal mi oldu peki yoksa sezeryan mi
Aselzerya inşallah
Madamerose ilk gebeliğim bizimde öyleydi 24 ten sonra çıktı tecrübeli akrabalar neşter değmedi korkma er yada geç çıkar dedi dedikleri gibide oldu sanırım sezaryen olursa önceden böyle durumlarda sıkıntı olabiliyormuş bunu diyen kadının ilk bebeğin de 33 34 lerde çıkmış korkmayın Allah’ın izniyle hiç bişey olmaz
Zeynep1601 hay Allah razı olsun böyle şeyleri okudukça daha da rahatlıyorum çok sagolun teşekkür ederim
Madamerose bende 23 haftalık gebeyim . 12 . Haftada plasenta Previa teşhisi kondu . 22 de ayrıntılı ultrasonum vardı benim plasentam da çıkmamış yukarıya henüz . Doktorum “bu çıkmayacak gibi
Duruyor “ dedi. 28 e kadar
Çıkarsa çıkar dediler.
İlk bebeğimi normal doğum ile dünyaya getirdim. Bu bebeğimi de normal çok istiyordum . Ama bu durumda zorunlu sezaryen olacak sanırım. Onun haricinde kanama riski vs de oluyormuş. Eğer bu durum devam derse daha kompleks bir
Hastaneye geçiş yapacağım. Takipli olduğum hastaneye çok güvenmiyorum bu açıdan .
3 yaşında bir kızım olduğu için dinlenme , yatma , fazla hareket etmeme gibi şansım yok maalesef.
Bir de hiç bir risk faktörü taşımıyorum bende . Nasip böyleymiş yapacak bir şey yok. Bebeklerimiz ve bizler sağlıklı olalım da gerisini düşünmüyorum artık bende. Sizde takmayın hamileliğinizde stres yaşamayın. Sağlıklı olmanız önemli olan .
Denizinci ultrason doktoruma ben de güvenmiyorum mesela 22 hafta oldum ama cihazdan kaynaklı mi ya da başka bir şey mi bilmiyorum hala monitörde bebeğimi adam akıllı göremedim sizin açınızdan bakmaya çalışıyorum da biri karnınız da diğeri evde iki can Allah yardımcınız olsun benim duam du güzel günlerde inşallah tüm şifa bekleyenler şifa bulsun ama mutlaka ara ara yazın durumunuzu çünkü hastalarımız çok yakın
Benimde o haftalarda aşağıdaydı ama sonra kendiliğinden yukarı çıktı. Endişe etmeyin, doktorun tavsiyelerine uyun çıkar inşallah yukarı 😊
Madamerose emin olamıyorsanız ya da güven vermiyorsa doktorunuz muhakkak başka doktora da görünün. Ben durumumu buradan paylaşıyor olacağım sizi de etiketlerim muhakkak. Umarım sizinle sorunsuz geçer gebelik ve hamileliğiniz.
@Madamerose 26. Hafta da benim aşağıda olduğunu söyledi doktor ondan yukarı çıktı şuan 38 haftaligiz inşallah normal doğum olacak
Gulaybrn13 hadi inşallah peki kan geldi mi hiç sizden de. Hayırlı ve sağlıklı şekilde alın inşallah kucağınıza
Denizinci ben gebeligimin başından beri bulantı kusma yaşadım hatta şuan bebeğim haftasına göre kilo olarak geriden geliyor ona rağmen yemeye çalışıyorum ama işte plesanta aşağı da kan görünüyor, cihazım iyi göstermiyor denilince dünya başıma yıkıldı ilk gebeligim ve çok yalnızım ailem uzakta bayram günü olun a kimseye bir şey de diyemiyorum burda sizler de cevap vermeseniz herhalde bir sonraki kontrole kadar hep ağlardım. Hepinizden Allah razı olsun