Melisakln06 Oğlum 36 haftalık doğdu ve sarılık geçiriyor. Şuan hastanede ışın tedavisindeyiz. Sarılığının geçmesi için ne yapabiliriz gecemiz gündüzümüz kalmadı endişeden uyuyamıyoruz.
--alperen-2023-- Melisakln06 bizdede biraz sarılık var ve doktor bol bol emzir diyo başkada bı çaresi yok sanirim. iki günde bı kontrole gidiyoruz ilerleme veya gerileme var mı diye bakılıyor ve her seferinde bebeğimin canı yanıyor kan alırken😭
Benvebebegim Melisakln06 eskiler bebek yeni doğduğunda şekerli su ile dudağını ıslatılmış. Belki duymuşsunuzdur ya da bir büyüğünüze sorun. Şifa olur belki, inşallah 🙏🏻
femme Melisakln06 bende 35+4 doğum yaptım. Kan sekerinden dolayı kuvoze girdi. Beslenemedigi için sarılık oldu. 1 gece hemen hemenn mavi ışık aldı. İyileşti. Onun tedavisi bu baska yapılacak bisi yok
mammaaa33 Melisakln06 biz de ışık tedavisi aldık doktorumuz Işın tedavisinden sonra yükselmez yükselse bile önemli değil demişti. Zaten yükselmedi ama cildinde sarılıp uzun bir süre gitmemişti. Endişelenmeyin inşallah azalarak bitecek ☺️
Melisakln06 --alperen-2023-- ay nasıl geçirebiliriz ben yarım saate bir emzirdiğim halde sarılığı baya yükselmişti sık emzirmede sanırım işe yaramıyor
Zynp2116 Hiç merak etmeyin bizimde kızımız 37+3 te doğdu doğumdan sonra düzenli beslenemeyince sarılık başladı ama biz hastaneye yatırmadık sürekli besledim üzerine ALTIN taktık düzenli idrar yapınca sarılığı idrar ile atıp geçiyo
Zynp2116 Evet kıyafetlerini giydirince üzerine herhangi bir altın takın sarılık ona geçer diye dediler gerçekten yaptım ve çok işe yaradı
Zynp2116 Bebişimiz çok çabuk atlattı hiç hastaneye. Yatırmadım yazık el kadar bebeler den kan alıyorlar dahada, kötü ediyorlar
Zynp2116 Arkadaşlar akıl vermek gibi olmasın ama ben fikrimi söyledim sadece hastaneler çoçukarı dahada hasta ediyo ben bide gurbette yim hiç kimsem yok evde bakmayı tercih ettim çok işe yaradı
Melisakln06 Zynp2116 daha fazla yükselip zarar vermesinden korkuyoruz normalde bizde evde bakıcaktık ama fazla sararınca başka çaremiz kalmamıştı, muhtemelen sarılık için son hastaneye gelişimiz olucak ikidir geçmedi çünkü evde bakmayı deneyeceğim 🙏
Zynp2116 Melisakln06 Kesinlikle evde bakmak çok daha kolay çünkü hastaneler sürekli kan alıyorlar bide çoçuğun toparlanması daha zor oluyo
Melisakln06 mammaaa33 gözlerinde de var cildinde de bir bu 2. Işınımız sizinkinde gözlerde de var mıydı
Mebk mammaaa33 ışık tedavisi kaç gün sürüyor kaç gün hastanede yatıyor bebek bizde kaliyormuyuz süt olayını nasıl yapıyoruz Benim bebeğimin de 15.5 değeri yarın 17 üzeri olursa yatış vereceğim dedi
mammaaa33 Melisakln06 her yerinde uzun süre devam etti bir defa ışın tedavisi aldık 2 aya yakın sarılık hali devam etti ama kandaki değeri düşmüştü
Ciftannis Melisakln06 benim oğlum 35+5 te doğdu ve 5. Gün hastaneye yattık sarılık derecesi 16 idi. Bol bol emzir korkma bisey olmaz. Uyuyor diye bırakma uyandır emzir. Benim oğlumun uzayan sarıldığı vardı 3. Ayda geçti şimdi tam 2 yaşında sapasağlam. O günleri hatırlıyorum da gülüyorum ne telaş yapmışım diye.
Melisakln06 Ciftannis siz çok yaşayın içim içimi yiyor elimden bişey gelmiyo emzirmekten başka sarılığı şuan 18.3 sınırda hatta sınırı bile geçmiş dediler hemen ışına aldılar