Betbet3434 Dr 3 haftadır ultrasonda yoğun kasılma görüyor, bayrama gitmemi yasakladı. Evde istirahat dedi, olabildiğince yat yürüme dedi. Bende çok hafif bir ağrı var kanama da yok. Sanki doktorum evham yapıyor gibi? Bunu yaşayan var mı?
Aylaninannesi123 Betbet3434 yaşamadım ama neden evham yapsın ki siz yine de tedbiri elden bırakmayın bence yatın dinlenin. Çok geçmiş olsun
Tugraseda Betbet3434 bende kasılmalar yüzünden erken doğumu engellemesi için progestan kullanıyorum sabah akşam günde 2 kere hemde. Hatta doktoruma kanamam akıntm lekelenmem olmayınca cok önemsemedim gerçekten korkulucak bişemiymiş bu dedim, kanama olursa o işin en dönülmez kısmı zaten demişti. Doktorunuz önemseydiyse sizde önemseyin bence
tlhmrv Betbet3434 canım doktor niye evham yapsın tam tersi tedbir Aliyo kasılma sen hissetmesende önemli dikkat etmezsen açılmaya sebep olur .. bn nornal gebelik ağrıları sandım kasilmayida nirnal diye ihmal ettim kontrole bı gittim acilmam olmuş sancım çıktı erken doğum riskim var şuan ihmal etme doktorunu dinle
Minis122 Betbet3434 ben 6 gun hatsanede yattim bu kasılma yuzunden 33 haftada yattim 33+6 da ciktim cok yogun degildi ama arada 5 dk bi 100 lere dayaniyordu bazen hic olmuyordu erken dogum olacak dirnkirktular 3 hastane gexdin 2 ser gun yattim simdi evde dinleniyorum bol.bol yatiyorum zaten ilaclar uyku yapıyor hala devam ediyor ve artti kasilmam dayana bildigim kadar bayram sonuna dayanicsm erken dogum yapiyordum son anda durdurdu dogumu sezeryana almisti geri cikardi. Biraz daha dayansin bebegim die. Suan bende adalat ve progestan kullaniyorum
Betbet3434 Aylaninannesi123 teşekkür ederim, nerdeyse ağrım bile yok Dr söylemeseydi farkına bile varmazdım rahim büyüyor onun sızısı derdim biraz da stresli ve panik yapımı bildiği için bir tedbir mi yoksa ciddi bir durum mu anlamaya çalışıyorum 19 haftalık çok minik
Betbet3434 Tugraseda evet evet bende 2 tane progestan kullanıyorum sabah akşam tamamen aynı durum. Ama bana 22. Haftada geçer dedi bebeğim daha çok küçük 19 haftalık Size böyle bir şey dedi mi?
Tugraseda Betbet3434 bende o haftalarda başladı 26+4üm ilaca rağmen geçmedi hala günde 7 8 kere kasılmam oluyo. Günde bir kullanıyodum geçmeyince 2ye cıktı hala bi değişim yok. Bayramdan sonra kontrole gel dedi bakim bekliyorum
Aylaninannesi123 Betbet3434 umarım ciddi birşey yoktur siz kafaya takmayın ama kendinize de dikkat edin
Tugraseda Esoo06 karnım biranda sertleşiyo tortopak oluyo doktorum göbek deliğinde sertleşiyomu dikkat et dedi. Ve gerçekten komple taş gibi oluyo. Bu kasılmalardan bazıları adet ağrısı gibi geliyo hani o ilaç içircek dereceye getiren adet ağrısı şeklinde. Bu ağrılı olmaları endişelendirdi
Betbet3434 Minis122 ah inanın sizin yerinizee olmak içşn neeler vermezdim 32 yaşındayım bebeğimin tüm testleri pozitif çıktı fetal dna yaptırdm en iyi doktorlara gittim. Biliyorum ki yaşım geçtikçe durumum zorlaşacak şimdi 19. Haftaya girdik ve doktor erken doğum ihtimalin var diyor 19 haftalık bebek nasıl erken doğar doğarsa yaşar mı keşke 32. Haftada olsam umudum olur, inancım olur. Annemin kansere yakalandığını öğrendim acil ameliyat diyor doktorlar tek evladı benim yanında yokum bu nasıl bir sınavdır böyle. Çok canım yanıyor.
Ulvana Minis122 canım bebek toplanıyor mu? sertleşme sorunu var mı? Ben 30 tayım bu gün çok sertleşme yaşadım
Esoo06 Tugraseda ben 19. Haftada yattım karnımın Bi tarafında toplanma sık araliklarla oldu proltuon serum aldım geçti. 22 de kanamam oldu yerini bulamadılar progesteron başladık şuan onu kullanıyorum yatiyorum sürekli o gün toco sanci için bağladılar cikmadi. Ama arada karnımın alt tarafı ağrıyor fakat gaz da çok yoğun var o sanci mi değil mi anlamadım. Senin tarif ettiğin gibi Bi sertlik değil sadece alt tarafımda oluyor ağrıyla sonra geçiyor
Betbet3434 Esoo06 evet evet evet benim durumum bu kesinlikle bu sol tarafta benim kasılma ve gaz sancısı gibi oluyor ardından rahatlıyorum umut fakirin ekmeği ya acaba diyorum bu gaz sancısı da doktorum mu fark edemedi. Yani bunu umud ediyorum saçmalıyorum ama benim de acayip gaz sancım var
Tugraseda Esoo06 ilaca rağmen hala devam ediyo içimi tek rahatlatan şey rahim ağzımın kapalı olması bebeğin kanalda olmaması. Ama işte bu kasılmalar suyun erken gelmesine sebep oluyomus
Esoo06 Tugraseda sürekli yat magnezyum kalsiyum al bol su iç mutlaka 3 lt seker tuz dikkat et. Küçük önlemler ama olsun. Nidicard veya adalat mi verdi ? Nst te cikiyo mu
Betbet3434 Tugraseda evet benim ilk hafta rahim ağzı ölçümüm 30 geldi 20 altı kritik 20-30 arası tehlikeli sınır 40-50 en iyi senaryo imiş. 1 hafta hormonu kullandıktan sonra benim 50 mm e çıktı uzunluğum
GBoz Tugraseda beni kasılmalarım 16.haftada başladı şuan 32 haftalığım. Bunca haftadır günde 7-8 kez olan can sıkıcı kasılmalarla yaşıyorum ama tabi progestan sağolsun. 30.haftadan sonra günde ikiye çıkardık bakalım ne kadar devam edicez.
Tugraseda Esoo06 kasılmamı duyunca ilk magnezyum yazmıştı. Sonra o yetersiz kaldı progestan ekledi bir haftaya düzelir keseriz o zaman dedi. Bir hafta sonra hiçbi düzelme olmayınca günde 2 kereye çıkardı ilacı ve bayram sonrası kontrole çağrdj nidicart verirm demişti sanırım öyle yapcak. Hiç nstye bağlanmadım heralde bayram sonrası ister
Esoo06 Tugraseda bakalım nst de çıkacak mı bana da haber verir misin süreçle ilgili çok geçmiş olsun dikkat et
Minis122 Betbet3434 allahim yardimcin olsun cnm ins bebegin sana turunur. Zamanini. Bekler. Sana yoldas olur bu zor zamanlarinizda annen icinde ayriyetten cok gecmis olsun ins sag saglim atlatir
Esoo06 Betbet3434 usg de görmüş olması garip geldi sadece. Gaz olunca tek tarafa toplanıyor Dr akşam a doğru artıyor sa gaz sancısı demişti bana yine de riske atmadık Progestan kullanıyorum