Arkadaşlar daha doğumuma var ama çevremde o kadar çok konuşan insan var ki şimdiden korkmaya başladım biri su veririz diyor senin haberin olmadan yine içiririm diyor biri su verilmez diyor (kayınvalidem ve ekürisi) psikolojim alt üst daha doğurmadan biri kundak diyor biri yarım kundak diyor bende tecrübesizim kim haklı kim haksız bilmiyorum doktoruma göre hareket edeceğim diyorum kayınvalidem başlıyo çok bilmişliğe delircem siz neler yaptınız sizi de dinlemek isterim su verdiniz mi?

Hayır eğer bebeğiniz anne sütü emiyorsa ilk 6 ay sadece anne sütü diye doktorlar kendini yırtıyor su veya başka şey verecek olursanız başınıza gelecek olan şey öncelikle alerjik reaksiyonlardır ve bebeğinizin sizi emmemesidir

Goksu2023 su versinler sonra bebek Allah korusun demek bile istemiyorum. Kesinlikle yasak bebeğinize sahip çıkın anne sütü ya da mama dışında bir şey sakın sakın vermeyin. Yarım kundak sağlıklı (hemşireyim) iyi bir doktordan bilgilenmek istiyorsanız da Osman gönülal YouTube ve Instagramdan takip edebilirsiniz

Goksu2023 yenidoğan bebeğe 6 aya kadar su verilmez anne sütünden zaten alıyor sadece anne sütü eğer mama kullanırsanız doktor zaten size ne kadar su verilmesi gerektiğini söylüyor ama kesinlikle yenidoğan bebeğe su verilmez

Goksu2023 biz 4 ay olmak üzereyiz sadece emdiği için su falan vermedim zaten kimseyide dinlemiyorum o konularda gazından çok ağladığı için kendi annem bile açmı şunu verelim bunu verelim diyip hep gerdi beni artık çocuk büyüyene kadar gelme sen dedim yoksa hep moralimi bozuyor merak ettiklerini doktora sor öyle ilerle eski kafalar annem ben siz kahvaltı verdim 3 ayda der iyiki öldürmemişin dedim ozamanla şimdi bir değil sonuçta herkes herşeye karışıyo malesef kundak yapıyorum ben sıkmıyorum ama ellerini hareket ettirmesin diye yoksa hiç uyumuyor normal yatırırsam

Goksu2023 bebegim doğunca dudaklarına zemzem suyu degdirmiştik ama asla içirilmesine izin vermem zaten öyle bişeyde yok neden böyle dediklerinde bas bas bagırıp yırtmıyorsunuz onları kim olursa olsun bir cocugun hayatı söz konusu

Goksu2023 senin haberin olmadan ne demek? Siz bence bunun hesabını sorun annesi sizsiniz kayınvalideniz değil! Gerektiği yerde tavır koymasını bileceksiniz çünkü canlı bir bebekten bahsediyoruz.

Ek gıdaya veya mamaya geçene kadar bebeğe su verilmez. İlla çıkar burda ben verdim bişey olması diyecek birileri. Onların yaptıkları yanlış. Küçücük midesini su ile doldurup yetersiz beslenmesi sebebiyle sarılığa iyice davetiye çıkarmaya gerek yok. Lütfen yakınınızda devlet hastanesi varsa arayıp sorun gebe okulu var mı diye. Çok güzel bilgiler veriyorlar ve ücretsiz.

Goksu2023 kimseyi dinlemiceksin alacaksın çocuğunu bn annesiyim buna ben karar veririm deyip susturcaksin ilk baştan susturmazsan ardı arkası kesilmez.. su olayına gelince de ilk 6 ay verilmeyebilir senin sütünden alır mama yerse ondada zaten şu var .. aklına takilanlari doğum yapınca çocuk doktorun gelcek ona sor . Sen annesin en iyi sen bilirsin unutma

Goksu2023 youtubeda Osman gönülal diye pediatri uzmanının eğitimleri mevcut. Merak ettiğiniz konuları izleyerek bilgi alabilirsiniz. Ama tüm doktorlar zaten ilk 6 ay sadece anne sütü yeterli diyor

Hepinizden Allah razı olsun çok güzel bilgilendirme yaptınız sağolun 🌸💕

Goksu2023 kim ne derse desin ben su veriyorum kızıma bizim içiniz yanıyor yavrum su icmeyince ağlıyor yarım kundakta.yaptim ilk zamanlar gece kendini çok uyandıriyor çünkü kundakli olunca uyuyor ben sana da su ver diyemem senin kararın

Goksu2023 benim 2. Hamileliğim ilkinde dudağına zemzem değdirdiler kayınvalidem sünnet diye bişey demedim başka su vermedik 6 ay yarım kundak yaptık ayaklar boşta kalacak şekilde battaniye ve müslinle de yapabilirsin ama onu açıyorlar sevi bebenin hazır cırtlı kundağını almıştım e bebekten kundak yapmadığında sıçrayıp kendini uyandırıyor uzun rahat uyusun diye yaptık

Nurr_22_22

Bizim içimizin yanmasının nedeni katı, yüksek miktarda tuz ve şeker içeren gıdalarla besleniyor olmamız. Biz de yenidoğan bebek gibi sadece süt içiyor olsaydık içimiz yanmazdı.

Beybicik herkes kendi evladını kendi dogrulariyla yetiştirir benim dogrum böyle bu şekilde yetiştiriyorum sağlığında sıkıntı olsa zaten vermemn