AyFa1608 BusraMece öyle miymiş onu bilmiyordum. Koyduk biz artık yapcak bişey yok o zaman ama kafan karıştırysa sen iyi düşün 🥲
ocak2021 BusraMece kuranda geçip geçmemesinin bir önemi yok önemli olan anlamının güzel olması kulağa hoş gelmesi diyaneti de arayıp sorabilirsiniz veya bir cami hocasına da danışabilirsiniz
merveanberoglu cokkasmabeabi bende derin istiyorum ismini ama kulağına okuturken kuranda geçen isimle birlikte okutsam oluyormu ? Araştırdınızmı dinen bi sakıncası yada artısı var mı ?
cokkasmabeabi merveanberoglu olur tabiki hocaya ya da okuyacak kişiye iki isim söylemeniz yeterli. Güzel isimler koyun o isimle cagrilacaksiniz denildiği için yaptım ben. Herhangi bir zararı vs yok. Ben eşim harici de kulağına okuttugum ismi bilen yok zaten kafa karışıklığı olmasın diye dillendirmedik.
Donthappy BusraMece BusraMece Allah bana nasip ederse kuranda geçmeyeni koymam inşallah sende koyma değiş başka isimle
gokcen3232 BusraMece Arapça isimden ziyade Türkçe isim koymanız daha iyi olabilir tabiki kendiniz daha iyi bilirsiniz ama benimki öneri 😊
Mavi-koltuk BusraMece kuranda geçmesi gerek diye hiç bir kural yok sadece Allah cc istediği çağırıldığında anamının güzel olması (yeter gibi isim olmamalı mesela)
Ebruuugunes BusraMece mesajların cogunu okudum yazık cok yazık insanlar Kuranda isimlerinin gecmesini ister şimdi fani dünya icin keyfe kafi isimler katıyoruz ahireti kim düşünüyor 🙄 ben kendim 2 isim ve kuranda 2 side geciyorsa katarım biri yazmış Arapmıyız hepimiz Arap soyundan gelmişiz şarapları begenmiyoruz cok yazık sizden ricam burda kafanızı karıştırmayın gidip bir cami hocası yada bilen bir hocaya sorun size cok güzel özetlicek
Esraakaramann BusraMece bende güneş mira koyucam inşallah aynen bende düşünüyorum bi de tek mi olsa falan hala emin olamıyorum 😅
merveanberoglu cokkasmabeabi internette okuduğumda kulağa okunsada dünyada ne ile sesleniliyorda ahirettede o isimle çağırılırsın yazıyordu o yüzden bilememiştimm
cokkasmabeabi merveanberoglu kimlikteki isim dünya için geçerli, itibar edilen şey dünyada insanlar tarafından nasıl çağrılıyor ise ahirette de öyle çağrılır. Demiş
Biyologannee BusraMece Kuran’da geçmesi şart değil ki. Anlamı güzel olsun yeter. Şimdi tanrı isimleri vs koyuyorlar çocuklara onlara dikkat edin yeter. Güneş Ela çok güzel. Kuran’da geçip de manasını bilmeden koyanlar var hâlbuki o isimlerin anlamları kötü oluyor mesela.
Biyologannee BusraMece oğlumun ismi Alparslan. Kuran’da geçmiyor ama örnek aldığımız tarihte çok çok önemli bir hükümdarın ismi. Ön ismini Muhammed koyduk ama mesela. Erkek çocuğuna peygamberimizin ismini vermek istedim ama kimlikte yazmıyor tek Alparslan yazıyor. İçinize sinmiyorsa siz de öyle yapın o zaman
TugSozTan Yani geçse ne olur geçmese ne olur 😂 kuranda geçmesi onu iyi bir Müslüman yapmaz veyahut artı bir durumu yok ki. Adı kuranda geçen ama maşallahını olan kimleri gördüm 😂 Ne istiyorsanız onu koyun. Ahirette isimsiz diye çağırmazlar diye düşünüyorum 😂