Yaseminztrkzcan BusraMece bende kızıma Gül Nilda koymak istiyorum Kur’an da geçmiyor ama anlamları güzel takilmayin bence anlamı önemli
Esracigdem BusraMece üf arap mıyız biz acaba? Neden böyle bir kural var anlamıyorum. Bana anlamsız geliyor. Kuran’da geçiyor diye anlamı kötü isimler de konuluyor. :(
Catsofmom Esracigdem Arap değiliz kural da yok kuzum. Kafalarına göre insanlar bir şey ortaya atmış. İnsanlar koymayınca kendini kötü hissetmeye başlamış şartmış gibi. Hangi dilde olursa olsun anlamı güzel her isim konulabilir 🥰
Esracigdem Catsofmom aşırı katılıyorum 👏 ben de Türkçe isim seçtim kayınvalidem hemen diyor öbür dünyada arapça isimle çağrılcak birşeyler. 😁
Catsofmom Esracigdem Sırf kayınvalideme inat yunanca koydum bende 🤣🤣 Mustafa Kemal istiyordum. Niye benim babamın ismi diye hortlayınca kadın Atlas Ateş koydum bende 💙
cokkasmabeabi dolunayes anladım. Ben de tek isim taraftarıyım ama oğlumun ismi içime sinmemisti içimde kalan Kur’an da geçeni kulağına okutturdum ben de ikinci isim olarak 🌺 büyüdüğünde öğrenir anca kendisi de
dolunayes cokkasmabeabi iyi yapmissin canim bende iki isim sevmiyorum esim ozturkce isim seviyo ama senin gibi okutturucam eger gecmeyen isim koyarsam canim
merveanberoglu cokkasmabeabi bende derin istiyorum ismini ama kulağına okuturken kuranda geçen isimle birlikte okutsam oluyormu ? Araştırdınızmı dinen bi sakıncası yada artısı var mı ?
Echngr BusraMece ismin Kur’an da geçmesi önemli değildir ki mühim olan ismin anlamlı ve anlamının güzel olmasıdır🤷🏻♀️
BusraMece Teşekkür ederim hepinize içim rahatladı valla. Çünkü Güneş Ela ismi kötü bir isim değil anlamıda öyle😍☀️
Kukulikukuli12 BusraMece Benım kızımda 2 isimli ikiisde gecmiyor ama anlamları güzel. Biz isim severken dedem de babamda diğer kişilerde hep özellikle napamı güzel olsun hayatını etkiliyor dediler. Yani illa kuran da gecesi gerekmiyor bence 🙄🤷
Mybaby_35 BusraMece Kim dedi kuranda adının geçmesi gerektiğini ? Kuran isim kitabı değil ki… Bizim görevimiz çocuklarımıza güzel anlamlı isimler koymak…
CeydaST BusraMece kuranda geçmedi gibi Bi şart yok bunu kim uydurmuş acaba. Anlamı güzel olmalı ismin hesabını vereceğiz
battaniyemkareli BusraMece benimde iki ismim var ikiside Kur’an da geçmiyor. şimdi eşim bebeğimizin ismi illa Kur’an da gececek diye diretiyor. anlamı kötü olmadıktan sonra her ismi koyabiliriz aslında ama bunu anlatamadım.. bazı isimler var ağırlığı çook fazla….
T06Y13 BusraMece canım isim çok hoş karışmak da haddime değil ama sadece güneş ismi peygamber efendimiz çok iyi buyurmuyor daha önce kafirler hep allahı inkar edip güneş ay toprak gibi şeylere taptıkları için
Aysegul17 BusraMece eşimin istediği isim Kur’an’ı Kerim’de geçmiyo benim istediğimde geçmiyodu eşim vazgeçmedi kendi istediğinden ben sırf o yüzden vazgeçtim kuranı Kerim’de olan bi ismi olsun diye
Aysegul17 Tabi bu tamamen tercih meselesiydi. Mesela ömerde kuranı kerimde geçmez ama peygamber efendimizin halifesinin ismi