• isimler
  • Kuran’da geçmeyen isim sorunsalı.

BusraMece mevzu kuranda geçmesinden ziyade anlamı kötü bir anlam taşıyormu utanç kaynağı mı ona bakılmalı içinize sindiyse koyun Bence

BusraMece içine sinmiyorsa kulağına üçüncü bir isim de okut kimlikte Güneş Ela kalsın canım.

AyFa1608 Kuran’da geçmeli diyorlar ya biraz araştırdım da mahşer gününde adıyla değil sadece kulum diye seslenilecekmiş adı geçmediğinde

BusraMece

BusraMece hiç gerek yok önemli olan güzel anlamlı olması yoksa dünyadaki bütün müslümanların arapça ismi olsun saçmalık bence

elifsen Güneş ismi Kuran’da geçmez. Kuran’da güneş ile aynı anlama gelen Şems sözcüğü yer almaktadır. bu şekilde yazıyor google da

dolunayes Kur’an da geçmesi kuralı nerede var? Onu hiç görmedim ben. Doğmuş ve doğacak kızımın ismi geciyor. Oğlumun kimlikteki isminde gecmiyor, kulağına iki isim okuttum onda geciyor, merak ettim.

BusraMece İlla kuranda geçmesi gerekmiyor ki. Anlamı çirkin olmasın, yeter. Kuranda geçmesi şart olsa Peygamberimiz sav kızlarına kuranda geçmeyen isimler koyar mıydı? Hiçbiri geçmiyor. O yüzden içiniz rahat olsun ☺️

İlla Kuran’da geçmesi gerekmiyor isim seçmek için gönderilmiş bir kitap değil sonuçta bir yaşam rehberi anlamı güzel olduktan sonra kökeni önemli değil

BusraMece bizimde koyacağımız isim kuran da geçmiyor ama kulağına dini isim okutucaz seçtik bir isim sizde o şekilde yapabilirsiniz

BusraMece hayır dinen kuranda geçmeli diye bir şey yok. Böyle bir hadis, ayet vs. hiçbir şey yok. Peygamberimiz güzel anlamlı isimler koyun demiş sadece. İnsanların uydurması o. Kurandan isim koyunca daha dindar daha mı cennetlik olacak sanki. Güzel anlamı olan her isim güzeldir. Hangi dilde olursa olsun fark etmez

Peygamber, “Siz kıyamet gününde hem kendi adınızla, hem de babalarınızın adıyla çağrılacaksınız; bu sebeple kendinize güzel adlar koyun” buyurmuştur (Ebû Dâvûd, “Edeb”, 61; Müsned, V, 194). İslâm hukukçuları bu nevi hadisleri dikkate alarak ad seçimi ile ilgili bazı hükümler tesbit etmişlerdir.

BusraMece yıllardır bildiğimiz yanlış bir bilgi❌ İsimin kuranda geçmesi şart değil anlamının güzel olması şart. Şems evet kuranda güneş demek aynı şeyin arapçası be türkçesi. Mesela ibliste kuranda geçiyor ama şeytan demek. Aleyna mesela kuranda geçiyor ama anlamı olmayan birşey üzerine demek. İyi bilen kişilere sorun araştırın içiniz rahatlayacaktır. Güneşin anlamı çok güzel Allahın yarattığı en güzel şeylerden biri öyle düşünün🌸

ipekss benim ailem hafiz valla dedikleri buydu ben okumadim kuran haricide koyulabilir diyor caizdir diyor. Kuranda gecse dahi anlaminin guzel olmasi gerekliymis
        Cocugun isim hakki var .
        Ben tek isim koyma taraftariyim iki isim koysam birinin kuranda gecmesini isterim

BusraMece bende kızıma Gül Nilda koymak istiyorum Kur’an da geçmiyor ama anlamları güzel takilmayin bence anlamı önemli