Lafayette Beyza001 araştırın tabi, yasal haklarımızı bilmediğimiz icin bu şekilde cirit atabileceklerini sanıyorlar. Benim de annemin kayınvalidemin kiracıları var hiç böyle yapmıyorlar. Ordayazan en fazla yuzde 25 diye ust sınırdan talep etcez diye birsey yok diyorlar. Allah vicdan versin
SimgeGktg Minikayak24 Ablamın ev sahibi, 2750 den, 15.000 e çıkaracağını söyledi 😀 Ev sahipleri kafayı yedi resmen. Yeni kiracı gelirse kaçtan veririmin hesabına göre zam yapıyorlar. Ama ablam adliyede çalışıyor kalem müdürü. Hakkından gelir Allah’ın izniyle 🤲
Aysukuzey06 Beyza001 5 seneyi gecmediyse hicbir sekilde cikartamaz. Soyleyeceginiz tek sey çıkmıyorum yuzde 25 ten fazlada zam yapamazsin madem öyle noterden neden cikmam gerektigine dair yazi getirin deyin afedersiniz gözü yemez bunada. Siz kontrat dolduktan sonra yuzde 25 zamminizi yapin devam edin. Bizide evi saticam diye cikarmaya calisiyor 20 gün once dogum yaptim 1. Senem daha 21 haziranda doldu cikmiyorum bende yuzde 25 zammimi yapip devam edecegim.
Aysukuzey06 Beyza001 o zaman şöyle olur mahkemeye basvurur emsal davası için cevrende kiralarin ortalamasi alinip artirilir ki ev sahibinin dava acip avukat parasi vs verecegini sanmiyorum o yüzden hiç endişelenme cikartamaz çünkü evden bir sebep yoksa. 2 sekilde cikartir ya ben oturucam der yada tadilat yaptiracagim diyerek cikartabilir noterden yazili kagitla siz ciktiktan sonra baskasina kiraya veremez mesela 3 sene eger verirse sizde kanitlarsaniz 1 senelik kira bedelini size ödemek zorunda kalır tabi bunlar yasal işler cogu ev sahibi ugrasmak istemez bunlarla ugrasirsa bile yine yasalar kiracidan yana 🧡 umarim kavgasiz gurultusuz bu sürec atlatilir ev sahiplerinin gözünü para bürümüş
Beyza001 Aysukuzey06 malesef ev sahiplerine Allah vicdan merhamet versin ya yorulduk valla ne cenaze dinlediler ne hamile diye dinlediler Allah yedirtmesin inşallah
Lafayette Beyza001 kaç yıllık kiracısınız, eger ayni evde 5yildan fazla kiraciysaniz ve düşuk kira ödüyorsanız,ev sahibi fiyatı güncelleyebilmek icin bilmem ne davası acabiliyormus, bunu da dün ogrendim,bilginiz olsun,kolayliklar dilerim
Aysukuzey06 Beyza001 valla eve gecen sene haziranda tasındım tasinali 6 ay oldu evi satiyorum diye aradi her hafta ne zaman cikacaksin diye darlayip durdu hamileligimde rezil oldu eve gelip gidenler sürekli arayan ev sahibi mide bulantilari tasincam mi alacak olan beni cikartir mi acaba diye dusunmekten mahvoldum kira fiyatlari inanilmaz uçtu biranda sonunda evi alacak bir tanidigimiz cikti bu seferde evi satmadilar. Inat ettim cikmiyorum bende gittigi yere kadar
ElaytA Beyza001 benimki yüzde 400 yapmak istedi. Avukatjmla konustum hicbisye yapamaz yüzde 25 yapın dedi. 5 seneden sonra mahkeme yoluyla emsal kira yapabilirmis. Bu sene 25 deil de yüzde 40falan yaptık onun da sesi çıkmadı oturuyoruz şimdilik. Kiralar ev fiyatları aldi başını gitti. Allah yardımcımız olsun 😒