Ayseebrar_123 Beyza001 aynen kiracıların işi çok zor gerçekten bizim ev sahibi de 2 binden 7 bin yaptı kabul etmiyor saniz çıkın evimden diyo ben yüzde 25 lik zammı takmıyorum dedi ev sahibi
bombshell Beyza001 yani devlet limit koymuş, yok %25 in üstünde olamazmış falan fasa fiso. Kimsenin umrunda değil. Valla allah herkesin gönlüne göre versin ne diyim
Ayezhanim Pamuk canım o bölgedeyim adiyamnda ev kalmadı olanlar da 13/15 bine veriyor o depremi yaşadıktan sonra evim olsa yok paraya verirdim kiraya çünkü kıyameti o gece ondan sonrası sokaklarda sabahladim soğukta ama görüyorum ki yine ordakiler kirayı uçurdu sözün bittiği yer ,😏
Pamuk Ayezhanim Yani Allah ne felaket verirse versin vicdan değişmiyor.Yatacak yerleri yok ev sahiplerinin.Neymis piyasa böyleymiş.Bikac sene önce 50bine aldığı evin kirasını 5 ayda çıkarıyor.Yaziklar olsun.
M-Y2020 Beyza001 benim bildiğim kadarıyla 5. Yıl da eğer itiraz hakkı yokmuş 5 yıldan azsa mahkeme yolu ile zaten 6 ay felan sürüyormus
Lafayette Beyza001 yasal olarak en üst sınır %25 zam yapabilir. Öyle demeyle olmuyor o işler. Kira sözleşmeniz varmıydı. Yasal haklarınızı araştırın. Hukuki yollardan çekinmeyin, bu ev sahipleri korku psikolojisi yaydı iyice.
Beyza001 Lafayette kira sözleşmesi yok ama bankadan yaptırdığımız için sözleşme yerine geçiyormuş sanırım ama bende bırakmak istemiyorum araştırıcam inşallah
Minikayak24 Pamuk bilmiyorum şuan hamileyim oğlumda var korkarım öyle demeye gerçekten kiralık evler hem çok pahalı hemde düzgün değil oğlumda beonşit var bodrum kata gitmem imkansıZ şuan yüksek girişteyim
Lafayette Beyza001 araştırın tabi, yasal haklarımızı bilmediğimiz icin bu şekilde cirit atabileceklerini sanıyorlar. Benim de annemin kayınvalidemin kiracıları var hiç böyle yapmıyorlar. Ordayazan en fazla yuzde 25 diye ust sınırdan talep etcez diye birsey yok diyorlar. Allah vicdan versin
Lafayette Beyza001 kaç yıllık kiracısınız, eger ayni evde 5yildan fazla kiraciysaniz ve düşuk kira ödüyorsanız,ev sahibi fiyatı güncelleyebilmek icin bilmem ne davası acabiliyormus, bunu da dün ogrendim,bilginiz olsun,kolayliklar dilerim
Necibedmrll Bu ev sahipleri iyice azıttı toplu ceza vereceksin bunlara müstehak sınırın üstüne çıkıyorlar resmen vicdansızlar
Eylulmom_ Beyza001 o evde oturalı 5 yıl olduysa malesef enflasyonu sebep gösterip istediği kira zammını yapabiliyorlar kiram şuanki koşullara göre çok düşük kalıyor gerekçesiyle ama eğer 5 yılı doldurmadıysanız % 25 üstüne çıkamaz şikayet edebilirsiniz ve evden çıkmaya bilirsiniz hiç bir şekilde çıkartamaz sizi dava açsa bile haklı taraf sizsiniz ve dava sürecinde oturmaya devam edebiliyorsunuz ve %25 zam oranıyla devam ediyorsunuz davalar en az aracı ile çözüme ulaştırılmazsa 2 3 yıl sürüyor ayrıca karşı taraftan taşınma ücretini talep edebiliyorsunuz kendim oturucam diye sebep sunarsa da mülk sahibinin başka kendine ait mülkü olup olmadığı araştırılıyor ve sonucunda yok kabul edilip çıkmanıza karar verilirse ve siz çıktıktan sonra kendi oturmayıp kiraya verirse daire 1 yıl mühürlete bile biliyorsunuz demem o ki size acımayan ev sahibine hiç acımayın ve tüm haklarınızı arayın hepsini yazdım daha da vardır belki
Esca Beyza001 1 temmuz itibari ile 1 yıl boyunca en fazla %25 zam yapilabilir onun üstüne çıkamaz. Siz kabul etmeyin istese de sizi çıkartamaz her türlü ev sahibi suçlu görülür. Çok zorlarsa polisle gelin diyin zaten polisler bu kadar zamı duyarlarsa dinlemezler bile.
birannis_ Beyza001 %25 üzerine zam yapamaz yaparsa cezası var elinizde sözleşmeniz varsa onu delil olarak sunup sadece %25 uygulayabilir birde şimdi bu ev sahibi kiracı durumlarına arabulucular müdahale ediyor direk şikayet edin o kadar zam yapamaz
Esracigdem Beyza001 Hangi il civardaki evlerin fiyatları neler kira ne kadardı da %150si hepsini değerlendirmek gerek taşın ya da kal demek için. Çok açık uçlu bir tartışma konusu olmuş 🤭