Nisanannesi34 38.haftamız.. haftaya doğum olucak nasipse 24.haftadan beri diyet+insülin kullanıyorum.Her hafta kontrole gittim o yüzden şekeri ne çıkarır napmak lazım oldukça hakimim sorularınız varsa yardımcı oliyim kızlar 👧
Susu_09 Nisanannesi34 sabah acliklarim bı turlu dusmuyor yeterince ne yapmam lzm insülin kullaniyrm bende
AysegullM Nisanannesi34 çok geçmiş olsun. İnşallah sağöıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Ben de yeni şeker yüklemesi yaptırdım. Doktor yüksek olduğunu söyledi diyetle halledeceğiz dedi ama korkuyorum ne gibi süreç bekliyor diye
Dicle06 Nisanannesi34 Nisanannesi34 öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum canım 🌼 kendime gelince biz 27 haftalık olduk 10 gün önce doktora gittim açlık tokluk bakıldı ona göre şeker yüklemesi yaparız dedi açlık 70 tokluk 151 çıktı sınırda yüksek dedi tokluk şekerime. 15 gün diyet yap dedi karbonhidrattan uzak dur dedi. Ben beyaz ekmeği çıkardım hayatımdan tatlıyı çıkardım ( ama çok canım istiyor ) sabah kahvaltıda yumurta peynir zeytin domates süt bir dilim kepek ekmeği yiyorum. Öğleyin bir kase yoğurdun içine bi adet meyve fındık badem ceviz koyup onu yiyorum. Akşam yemeğinde de bir dilim kepek ekmeği yiyorum pilav yemiyorum. Bide yatmaya yakın kefir içiyorum . Sence iyi mi diyet programım . 4 temmuza kadar bu şekilde devam edip yeniden tokluk şekerime baktıracağım. Yine yüksek çıkarsa şeker yüklemesi yapılacak inşallah gerek kalmaz . Evet doktorlar tavsiye ediyor da ne bileyim korkum var kendimce . Bide sadece bir kere tatlı yesem çok sorun olur mu?
Nisanannesi34 Susu_09 Ben ilk novorapid ile başladım, sonra gündüz tokluklarım düşmeyince akşamları levemir verdiler..Levemir uzun süreli tüm öğünlere etki ediyor.Akşam yemeğini kaçta yiyorsun mesela , sonra yatana kadar bir şey yiyip içiyor musun ?
Susu_09 Nisanannesi34 19.30 da akşam yemeği 21.30 da kuru yemiş yiyorum iğnemi vuruluyorum gece yatarken bı bardak süt içiyorum sadece
Nisanannesi34 AysegullM Kaç mg kaç çıktı canım? Diyetle hallederiz diyorsa çok yüksek değildir.Sağlıklı besleniyorsun aslında öyle düşün :) Normal diyet gibi sağlıksız olan her şey yasak… dikkat edince de cidden kontrol altına alınıyor.
AysegullM Nisanannesi34 75 ml yüklemede açlık kan şekerim 88 60 dk 220 120 dk 181 çıktı serklajlıyım yatıyorum bir de böyle olunca üzüldüm açıkçası
Nisanannesi34 AysegullM 50 mg da 200 dü benimde.Bebek için korkma sadece boğazımızdan ödün veriyoruz gebelik sonuna kadar biraz fedakarlık yapmak gerekiyor.. sebze ağırlıklı beslenip tatlıdan beyaz ekmekten uzak durunca düzene giricektir mutlaka.. ölçüm cihazı alıp diyet yazdırırsın canım
pembemor25 AysegullM 86-183-129 çıktı benimde doktorum diyet yap dedi sınırda çıktığı için. Pilav patates hamur işi yeme ekmeği sadece kahvaltı da ye dedi
AysegullM pembemor25 tek bebişlere bişey olmasında yemeyiveririz hiç sıkıntı değil. Çok teşekkür ederim 🙏🏻
pembemor25 AysegullM aynen aynen ama o olmaz ya dikkat edince inşallah ben çokta tüketmiyorum ama arada kaçıyor yine de 😍
AysegullM pembemor25 bende öyle aslında çok tatlı tuzlu aramam görmesem yemem bile ama 18. Haftadan beri kalkmadan yatıyorum 26. Haftadayım şimdi heralde sürekli yatmam da etkiledi.
Susu_09 AysegullM bende serklajliyim insülin başladım 3 haftadır yatmakta etkiliyor dedi doktorum 12. Haftadan beri yatıyorum 29+5 olduk
Nisanannesi34 Susu_09 aa iğne gecede mi var ben sabah öğle akşam yemeklerden önce yapıyorum sadece , tam yağlı süt ve peynir de çıkarıyor bu arada yarım yağlı tüketmek lazım
AysegullM Susu_09 büyük ihtimalle yatmak etkiliyor. Bebekler sağlıkla zamanında gelsinler de biz şimdi dikkat edelim. Siz işk hedefi geçmişsiniz ne güzel darısı bizim başımıza inşallah