- Haftadayız doktor bu hafta şeker yüklemesi yaptırabileceğimi söyledi, ben yaptırmanı öneriyorum ama tercihi sana bırakıyorum dedi. Yaptırmak istemezsem şeker iğnesi alıp kendim ara ara şekerimi ölçebilirmişim. Eşimde yaptırmamı istemiyor çocuğa şeker yüklüyorlar o kadar diyor kararsız kaldım açıkçası. Siz yaptırdınız mı
Şeker yüklemesi yaptırdınız mı?
Ben yaptırdım evet biraz kötü ediyor insanı ben de aşırı bulantı oldu ama gebelik şekerim çıktı. İyiki de yaptırmışım . Belki ysptirmasam bebeğime yansıyacaktı Allah korusun ya seker bebege gececkti ya amniyon sıvısı fazla olacakti .
Kubrademirli
Bende 24 haftalığım kararsızım bende senin gibi napıcağımı bilmiyorum
ebrunasrullahylmz12211221 ben oğlumda yaptırmadım bunda da kabul etmedim
Kubrademirli bende yaptırma taraftarı değildim ama yaptırdım şimdi iyiki yaptırmışım diyorum suan ona göre kontrollerim var ona göre düzenli doktora gidiyorum ona görede beslenmeme dikkat ediyorum
Kubrademirli 24 haftalıkken yaptırdım bende hiçbir sorun olmadı sonuçlarım da normal çıktı kafaya çok takılması gereken bir şey değil bebeğe de bilimsel olarak herhangi bir zararı yok yaptırabilirsin yani ☺
Kubrademirli 2 tane baklavayı yutuyorsaniz peşpeşe bir şey olmaz.normalde hiç yemiyorsaniz şeker yaptırmayın diye ancak o zaman derim. Bence çok önemli çevremde kaç kişide çıktı şeker çok zorluk çektiler.onlarinda kayınvalideleri falan ne gerek var zararlı diyordu Allah’tan dinlememisler
Kubrademirli yani tatlı hiç mi yemiyorsunuz zararlı bir şey değil ki asıl şekeriniz varsa zararlı çocuğun gelişimi için ve erken doğum riski vs bir sürü riski oluyor ayrıca verilen şeker 75g o da iki adet baklavaya denk geliyor zaten onu içtikten iki saat sonra açsınız su bile içmiyosunuz o yüzden çocuğa bir zararı yok bunun
Yaptırmadım doktorum da gerek görmedi açlık tokluk baktık slrun olmadı
Smeyye_9195 geçmiş olsun şekerli su gibi bir karışım mı içtiniz? Şeker çıkarsa eğer ona göre beslenme listesi mi veriyor doktorunuz
Kubrademirli ben ilk hamileliğimde yaptırdım. Bunda yaptırmadım 25+4. Yaptırmayacağım.
@ebrunasrullahylmz12211221 maalesef her doktor da aynı düşüncede değil arkadaşım da klinikte kadın doğum asistanı onun doktoru da yaptırmayı önermiyormuş, ben de detaylı araştırıp ona göre kararımı vereceğim
Kubrademirli ilk gebeliğimde yaptırmayacaktım doktor dedi ki 2 dilim baklavayla neredeyse aynı yapalım endişemiz olmasın dedi
Kubrademirli evet önce 50 gr elmali icecek verdi 177 geldi ertesi gun 100 gr sekerli su verdi onda da aclik 87 tokluk 186 geldi diyet verdi
25+5im henüz yaptırmadım pazartesi günü açlık ve tokluk şekerimi ölçtürücem eğer yüksek çıkarsa yükleme yaparız dedi doktorum
Bebeğimin kilosu normaldi, suyu da iyiydi o yüzden başta iki gün açlık tokluk şekeri bakıldı. Tokluk şekerim yüksek çıkınca dahiliye doktoruna yönlendirdi doktorum, şeker yüklemesinin yapılıp yapılmayacağına o karar versin dedi. Dahiliye doktoru şeker yüklemesi yapalım dedi ve yaptırdım. 2 dilim baklavadan fazla değil yüklenen şeker ve insanın kafasında soru işareti kalmıyor o yüzden doktorunuzun yönlendirmelerine uyup yaptır diyorsa yaptırmanızı öneririm. Bu arada herhangi bir yan etkisi vs de olmadı bende, 75 gram şeker içeren çilekli gazoz gibi bir şey içmiştim.
Nazlimmm evet aç karnına gittim