O kadar çok doğum hikayesi okudum ki burada. Artık yazma sırası bende. 🥰
35 haftamda nstde sancım çıktı. Hemen ciğer geliştirici yaptı doktorum ve progestana başladım. 12 Haziran Pazartesi günü artık 37.haftam olduğu için ilaçları bıraktım. Akşam üzeri 17.00 gibi bi anda çok fazla hareket etmeye başladı kızım. Bu bir 10dk kadar sürdü. Yataktan kalktığım anda suyumun geldiğini fark ettim ama çok fazla değildi. Hemen duşa girdim ve doktorumu aradım. Sakin olmam gerektiğini ve hazırlıklı bir şekilde hastaneye gitmemi söyledi.? Daha karar vermemiştik ama tedirgin olduğum için sezaryen olmayı düşünüyordum. Doğumhaneye aldıklarında saat 18.10′du.Çok tatlı bir ebe beni karşıladı.Hemen nstye aldı tabi ki sancım çıktı ama ben hiçbirini hissetmiyorum 🥰 4,5 açılmam olduğunu söylediğinde çok şaşırdık ikimiz de 😊Hemen doktoruma haber verdi ve epidural takılması gerektiğini söyledi. Beni o kadar sakinleştirdi ki cesaretlendim. Her şeyi adım adım anlattı. Lavman yapıldı, epidural takıldı. İnanın hiç canım yanmadı ki ben kan aldırmaktan bile korkan biriyim. Yarım saat sonra açıklığım 6cmye çıktı. Derken saat 20.30′da 9cmyi buldu ama o ana kadar hiçbir sancı, ağrı asla hissetmedim. Doktorum geldi ve 10cm açılmayla doğumum başladı. Sancı her geldiğinde bana haber verip ıkınmam gerektiğini söyledi. 20.54′te kızımın sesini duydum. O kadar mucizevi bir an ki asla yapamam demeyin. 🤍 O an o cesaret geliyor ve kesinlikle epidural hayat kurtarıyor çünkü her anı güzel hatırlayabiliyorsunuz. 🤍5 dikişim var sadece. Rahatça ayağa kalkabiliyorum. Sabahına da taburcu olduk zaten. Umarım herkese benim gibi ağrısız, sancısı ve çok hızlı bir doğum kısmet olur 🙏🏻