Kızlar bende burda doğum hikayemi anlatmanın hayallerini kurmuştum hep normal doğum hikayesi anlatacağımı düşünüyordum açıkçası ama hayırlısı buymuş🤷🏻♀️
Bebeğimin suyu azalması ile son zamanlarda kontrolleri sıklaştırmıştık 39+4 de kontrol de suyumun nerdeyse hiç kalmadığını söyledi açılmana bakalım dedi 0 dı ki bu süreçte yürüyüşler, pilates, hurma, ahududu çayı neler neler yaptım sıcak duştu squattı derken hiç açılmam olmaması çok şaşırmıştı nst yönlendirdi güzel çıkarsa biraz daha vaktimiz olabilir normal doğum için dedi ama nst kötü çıktı kalp atışı ve hareketleri bebeğimin çok azdı hemen sezeryan almalıyız bebeği riske atmayalım dedi bende atmak istemedim yatışım yapıldı ailelere haber verdik ama beni öyle bi ağlama tuttu ki kafamda hiç sezeryan yoktu karnımı kesme düşünceleri beni gereksiz korkutuyordu herkes sezeryan daha kolay iyi atlatırsın üzme kendini vs deyince biraz düzeldim neyse derken ameliyat için beni aşağı indirdiler doktorum spinal anestezi önerdi arkadaşım da tavsiye etmişti karnından çıktığı gibi ağlamasını duymak yüzünü görmek bundan mahrum kalma deyince kabul ettim ama zorlu süreç asıl bundan sonraydı 😖 iğne belime yapılınca çok acı olmadı sonra bacaklarım uyuşunca doğum başlatıldı baştan sonra her şeyi hissettim (acı hariç) bastırmaları çekiştirmeleri hepsi hissediliyor du. 5 dakika içinde ağlama sesi gelince o an gözlerimden yaşlar istemsiz aktı o kadar farklı güzel bir duyguydu ki kızlar Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🩷 bebeğimi götürdüler dikişlerim atıldı meme uclarıma ağrı vurdu göğsüm felan ağrıdı kusacak gibi olunca bişey verdiler damardan mide bulantım geçti şükür daha sonra odaya geçtim herkes oradaydı uyuşukluğum ¾ saat sonra geçti ama sontamı gece 2 de çıkardılar (doğumum 16:30 gibi olmuştu bu arada)odaya çıkmam da 5 buçuk gibiydi neyse kızlar herşey iyi hoştu zor da olsa katlanılmayacak gibi değildi sontamı çıkarmaya geldiler ben o kadar heycanlıydım ki kalkıp yürümek için bi an önce bitsin istiyordum. Sontam çıkarken çok az acıdı ama sonra karnıma bastırdı hemşire böyle bi acı ben hiç yaşamamıştım canı tatlı biri değilimdir neden bastırdılar anlamadım kadın yapmazsak daha cok ağrın olur dedi kum torbası takmadılar galiba ondan yaptılar diye düşünüyorum 5 dakika 5 yıl gibi geçti acıdan kıvrandım alttan elini soktu dönerdi oda cok canımı acıttı ben hiç böyle şeyler beklemiyordum ameliyat olucam bitecek sanıyordum. Daha sonra sıra yürüyüşe geldi heh dedim heyecanla terliklerimi giymek isteyince kadın sakin ol dedi yavaşça kalkacağız dedi sonra ellerimden tutunca bi an kaldım öyle acıdan kalkmak bile o kadar zordu ki bu nasıl bişey dedim yere bakma yukarı bak dedi kadın ellerimden tutup gezdirdi hayatımda ki o anı da hiç unutmam sanırım inşallah kimsenin böyle geçmez ben yaşadım kimse yaşamasın. Ertesi gün akşama kadar yürüyüşler eziyetti gazım çıkmadı diye olduğunu söylediler hoşaf felan içip durdum ertesi gün akşam üzeri gazım çıktı ondan sonra rahatladım acılarım azaldı kendi işlerimi rahatça görmeye başladım bugün taburcu olduk şükür iyiyim ağrılar bitti hafif dikiş ağrılarım oluyor o kadar 🩷 bebeğime sütüm başlarda yetmedi mama verince yetememe duygusu da beni çok üzmüştü ama duş alınca sütüm geldi çok şükür biraz uzun anlattım ama içimden geldi bilin ki o acılar şimdi umrumda değil bebeğim yanımda bambaşka bi his anne olmak çokk güzelmiş herşey bebeğin için değermiş 🥹 sorularınız varsa cevaplayabilirim
Spinal anestezi ile sezeryan doğumum (hassas)
yeni_anneadayi alttan elini soktu dönerdi oda cok canımı acıttı
Dediniz ya alttan derken karnın altından mı ? Tam anlayamadım 🙈 Sezeryan olacağım bende 🙈
Bende dün sezeryan oldum alttan.mudahale etmediler sadece pis kanın gelmesi için karından bastırıyoar
Ao526- vajinanın içindedir bendede oyle oldu ebe geldi elini soktu kan gibi olan şeyleri çıkardı çok cnm yandı 🥲
Duygu_23456 Ayy 🙈 herkese yapıyorlar mı acaba
Bir şey soracam bu gaz çıkmazsa ne olur merak ediyorum
Ao526- vajinamın içine eliyle soktu bişey döndürdü gibi sanırım rahimi kontrol ediyorlar kan gelsin diye acıyo ama çok kısa sürdü belki sizin acımaz ☺️
Hejdj123 gaz çıkmazsa taburcu etmiyorlar öyle düşünün karın dikilirken içine hava girdiği için gaz yapman gerekiyor zaten yapamayınca tüm vücudun ağrıyor o yüzden me kadar kayısı kompostosu su içersen o kadar iyi olur ki çabuk çıksın gazın o ağrı insanın sırtına yanlarına her yerine vuruyor
rcbb hayırlı olsun heryer de yapmıyorlar galiba bana yaptılar maalesef
rcbb hayırlı olsun heryer de yapmıyorlar galiba bana yaptılar maalesef
yeni_anneadayi Ayy 🙈 İnşallah acımaz 🙈teşekkür ederim ❤️ çok geçmiş olsun
Ao526- inşaallaaah teşekkür ederim ☺️🥰
yeni_anneadayi çabuk düzelmenize çok sevindim . Bn doğum yapalı 32 gün oldu sakat gibiyim normal doğum oldu ama doğum esnasında kuyruk kemiğim kırıldı fazla ıkınmadan üstüne birde dikişlerim mahvoldum hala dogru dürüst oturup kalkamıyorum ikinci doğumum ama pişman oldum resmen :(
Ao526- bumu herkese yapmiyolar caninizi sikmayin okuyupta hic kanamasi yeteri kdr gelmyenlere yapiliyor nadiren
Melinayinannesi Ay yorumunuz içimi rahatlattı 🙈 Teşekkür ederim