Sizi ısırdığı zaman hareketsiz kalıp ısırmayı bir oyuna çevirmemeye çalışın. Verdiğiniz tepkiye göre oyun sanıp devam etmek isteyebilir. Bir de durduğunuzda hayır deyin. Hayırın ne olduğunu öğreniyorlar -işlerine geldiğinde uyguluyorlar. Benim kedilerim çıçıçıçı sesini duyduklarında yanlış yaptıklarını anlıyorlar 😅 hatta kendilerine ait odaları var, ben çıçıçı dediğimde odalarına kaçıyorlar.
Bir de ısırdığı an başka bir şeyle dikkatini dağıtın, oltası olur, oyuncağı olur.
Yok inat edip ısırmaya devam ediyorsa yüzüne minik üfleyebilirsiniz.
Benim kedilerimde asla ısırma, tırmalama huyu yok. Ben dillerini çözdüğüm için olduğunu düşünüyorum. Yani ısırmak istediği zaman fark ediyorum ve oyunu bitiriyorum. Tırmalamak için tırnağını çıkardığında oyunu bitiriyorum. Oyuna devam etmek için ağzını kapatması ya da tırnağını kapatması lazım. Bunu bildiği için kapatıp oynamaya devam ediyor 😅 ama bu zamanla, karşılıklı birbirinizin dilini öğrenerek olacak bir şey. Ne zaman ısırıyor, ne yapıldığında oyun sanıyor gibi dikkat etmeniz gereken şeyler var.
Bu arada su biraz fazla stres yapıyor gerçekten kedilerde. O yüzden su olayına bu kadar tepki göstermiş olabilirler. Su ile korkutmak tüy dökümünü arttırıyor, su içerken tedirgin olmalarına neden olup su içimini azaltıyor. O yüzden su yerine burnuna minik pıt şeklinde vurmayı deneyebilirsiniz. Anneleri yavru kedilere bu şekilde öğretiyor. Burunlarına yavaşça vurarak. :)