201520202023 20+4 haftalik hamileyim bugun detayli ultrason cektirdim ama ensesi kalın ,kalbinde parlaklik ,bagirsaklarinda parlaklık ve sol böbreğinde genisleme war dediler yuksek riskli dow sendromlu olablir dediler boyle olup normale dönen warmi acaba
gl12cn34 201520202023 kesin sonuç için fetal DNS testi yaptırmalısınız sonuç sandırınız gibi 2 ayda cıkmıyor bende yaptırdım 1 hafta da geldi sonuç en geç 2 hafta sürüyor merak etmeyin. Bence yaptırıp kesin sonuç öğrenmek en iyisi
Elif-kurt25 201520202023 bende sadece kalbinde parlaklık ve böbreklerde genişleme var dendi ama ilerki haftalarda geçti çok şükür suanlik bi sorun yok sadece biraz suyum fazla nifty testi varmış onu yaptır dediler ama ben yaptırmadım erkek çocuklarda çok görülen biseylermis
201520202023 Yurt dışında test yapiliyor dedi kabul etmedim sonucu hemen cikmiyo 2 ayi buluyor onun sıvı alinmasinida istemedim rabbimden gelene razıyım ama bagirsaklari gecebilir dedi adet söktürücü icmistim bilmeden ilk baslarda madem niye aldirmadin dedi doktor ama bana bi risk yok o ilacın icerigi deisti dediler
Avril 201520202023 fetal dna yı diyorsunuz sanırım iki ay değil bir hafta on günde çıkıyor sonucu hiçbir riski yok sizden alınan kanla bakılıyor Haftamda yaptırdım o testi ben 9 günde geldi sonuç Fransa ya gönderilmişti
angel4545 201520202023 cnm yurtdışındaki test dedikleri kan verip gönderiyorsun 15 günde geliyor sonuç maliyeti fazla 10 bine yakın tek dezavantajı bu kanda sizin kolunuzdan aliniyor
201520202023 Avril Arkadasim söyledi 15 gun dediler 2 ayda cikti diye ona gore soyledim bende bilmiyorum tam olarak
Meringo Avril ben de bu gün nipt testi verdim ikili taramamdan şüphelendi doktor ama ense ve burun kemiği çok iyi dedi yine de risk risktir dedi. Sonuç nasıl geliyor anlaşılır ve açıklayıcı oluyor mu acaba ?
Aylinto Elif-kurt25 bana da suyumun fazla olduğunu söylemişlerdi diyet yaptım şekerime dikkat ettim hamurişini kestim su içtim geçti bir de meyve çok yemeyin o da suyu arttırıyormuş☺️
201520202023 Bi baska prof.dr gidip iyice ogreniyim onlar ne derse yapicam artik hepinize tesekkur ederim
Avril Meringo oluyor evet risk saptanmamıştır diye yazıyor cinsiyeti de öğreniyorsunuz Bazı firmalar sonucu size değil doktorunuza veriyor. Bizim sonucu hem bize hem doktorumuza yollamışlardı.
Minis122 201520202023 banada kalbinde paraklik ve. Bobrekte genisleme var dendi. Sonradan pek onemli birs y olarak gormedi doktorlarim
201520202023 Minis122 böbrek genislemesi kizimda cikmisti doğumdan sonra 1 yil içinde gecti şükür ama bircok sey soyledi bağırsakları gecebilir dedi ama digerleri war
bombshell 201520202023 bir çok risk faktörü sıralamış doktorunuz. Bence hemen fetal dna yaptırmalısınız. Ben yaptırdım tam 7.günü geldi sonucum amerikaya gitmişti.
Muhkub60 Ense kalınlığı kaç çıktı cnm. Bizimde 12. Hafta da 2.4 detaylı da ise 22 de yani geçen hafta 5.9 çıktı. Başka bi sorun çıkmadı çok şükür ama. Sınrdayız ense de. 6.5 7 değil korkma dedi doktor. Kesin öğrenmek için iki yol var biri sıvı alımı ama bunu riskli önermiyorum diğer de yurt dışına kan gönderme fetal dna dedi oda pahalı bi işlem Eğer ki ben bu çocuğu sonç ne olursa olsun istiyorum diyorsn zaten hiç gerek yok dedi. Ki bişyde çikacağını sanmıyorum dedi. Sizde başka problem lerde çikmiş ama parlaklıklar ve genişleme ilerleyen dönemlerde geçiyo diye biliyorum önmli olan delik olmaması meselâ içini ferh tut inşallah sağlikla gelir hepsi . Hiç bir sıkıntı çıkmayp hasta doğnlarda gaybı Allah bilir ☺
201520202023 Muhkub60 tabi oyle kizimada oglumada biseyler söylediler masallah turp gibiler suan ikiside ama bircok sey soylediler icimde rahat deil rabbimden gelene razıyım tabiki ikiki tarama testi iyi çıkmıştı onun iyi cikmasi guzel dedi doktor ense kalinligi blmiyorum rapora bakmam lazim soylemedi ne kadar olduğunu
Minis122 201520202023 anladim cnm gecmis olsun bende bugun tekrar kontrol oldum. Bobrekler devam ediyormus
Visal95 201520202023 yedi bine yaptırdık canım bizde. Amniyosentez devlette ücretsiz ama ben korktum. İmza aldılar vermedigim icin hatta. Mecbur fetal dna yaptırdık. Artık doktorlar bunu 10. Haftadan sonra öneriyor zaten bi sorun olmasa bile yaptırın kafanız rahat etsin diyorlar cok haklılar. Benimde ikilim temizdi. İlerde basıma bunların gelcegni bilsem basta yaptırırdım. Lütfen yaptırın stres olmayın doğumunuz olana kadar. Ben bi ay yaptırmadım. 24. Haftamda dayanamadm gittim yaptırdım şükür temiz geldi kafa rahatlıgı nasıl bisey anladık